Zakomplikuj Sve

6.2K 423 48
                                    

AMY

-Amy, stigao sam! Čujem Bretta kako se javlja, ulazeći u kuću.

Rešila sam da ne bežim, želim smireno da se suočim sa istinom. Pretvaram se da sam zauzeta nečim što radim u kuhinji.

-Hej, jesi li dobro, pita me dok stoji na pragu kuhinje.

-Da, blago se nasmešim i brzo skrenem pogled, ne želim da vidi da sam plakala.

-Samo završavam ovde nešto.

Vrag mi ne da mira, pa pitam:

-Kako je bilo na poslu?

-Mirno, nije bilo gužve, odgovara k’o iz topa.

Da, nije bilo gužve. Samo njih dve… Pomislim besno u sebi i ludim, jer me opet laže.

-Odlično, jesi li umoran? Mislim da bi trebao da mi skloni ove noževe iz ruku, jer neću odgovarati za svoje  postupke nastavi li tako mirno da laže.

U tom trenutku, zazvoni mu telefon. U isti čas se pogledamo. Uzima telefon i odlazi da sa nekim razgovara. Moja ljutnja postaje sve veća, kao manijak svoj bes iskaljujem na povrću i suze opet kreću.

Odjednom osetim snažan stisak na mojim rukama.

-Amy, smiri se! Stani, govori mi uplašeno.

Ruke počinju da me bole, što od kasapljenja povrća, što od mog grčenja ruku, da bih izbegla njegov stisak.

Puštam nož i podižem ruke. Suze jače krenu, jer postajem besna na sebe, svoje telo i svoj razum koji me izdaju čim me dodirne, čim ga osetim u svojoj blizini.

-Znam šta se dogodilo, Ben mi je upravo javio.

Telo mi se trese od plača.

-Želeo sam da ti sve objasnim, pre nego što se tako nešto dogodi, ali sam nam, u strahu da nećeš razumeti, davao još vremena. Za početak, želim da znaš da Lisa nije moje dete. Ona je ćerka mog pokojnog brata. Žena koju si videla je Barbara.

-Ljubiš se sa udovicom svog brata? Pitam i dalje mu okrenuta leđima. Ne želim da ga gledam. Čak i da mi je sve ostalo jasno, nema logike da se ljubi sa njom.

-Nije nikada bila udata za njega i nisam se ljubio sa njom, ona je mene ljubila.

Besno se okrećem, pa prekrstim ruke na grudima :

-Videla sam, baš si se bunio i branio. Veruj mi da mi je jako teško da poverujem u sve to što si mi sada rekao… Nekako, ima previše nespojivih stvari… Barbara, dete, ona je žena tvog pokojnog brata, ljubite se, srećni ste. Ne, ništa mi nije jasno!

-Amy, ne budi takva. Sve ću ti objasniti, samo slušaj! Šakama me hvata za obe nadlaktice i steže me.
Upitno podignem obrve, pa pogledam prvo u jednu, pa u njegovu drugu ruku. Sklanja ruke sa mene, pa se udalji par korak nazad. Gubitak njegove blizine me podseti, koliko mi je potreban.

-Ubijaš me Amy, ne gledaj me tako!

-Govori!!! Razderem se. Govori ili idem!

Smejem se samoj sebi :

-Nećeš ti Amy nikud’, zaglavila si sa njim.

A onda on poče:

-Čovek koga sam smatrao svojim ocem, umro je kada sam imao 14. Ostali smo Bill, majka i ja. Onda se i ona razbolela. Na dan njene smrti, upoznao sam Georga. Bill i ja smo se preselili kod njega. Barbara je bila ćerka njegovog poslovnog partnera i prijatelja, pa je po njegovoj smrti, moj otac nastavio da brine o njoj i njenoj majci. Bilo je sasvim normalno da Barbara bude sa nama u svemu. Od prvog dana, počela je da juri za mnom. Možda sam i sam kriv. Mlad i lud, prijalo mi je da je zavlačim. Moje neiskustvo sa ženama i želja da ispadnem mangup je dovela do toga, da sam postao njena opsesija. Tada sam krenuo da je izbegavam, što je nju dovodilo do ludila. Na kraju, da bi me naterala da je pogledam, zavela je Billa. Njemu je zaista bilo stalo do nje, za razliku od mene. Kada je ostala trudna, odbila je svaku njegovu pomoć kao i ponudu za brak. Lisa je ćerka mog brata i Barbare, i verujem da ju je Barbara zadržala zbog novca mog oca, da bi obezbedila sebe. To je bio početak Billovog kraja. Propio se i ko zna šta još. Jednog dana, našli su ga mrtvog u njenoj kući. Moj otac je odmah stao u njenu odbranu i od tada se vodi istraga. Navodno, nema dokaza ni protiv nje,  niti bilo koga drugog. Bill nije dočekao da upozna svoju ćerku. Lisa je sve što mi je ostalo od njega. Jedina sveta stvar, jer je moj otac priča za sebe. Barbara to koristi kako bi me držala u svojoj blizini. Zna da bih za Lisu učinio sve na svetu. I bio sam spreman na sve njene zahteve, dok tebe nisam sreo. Podjednako mi je stalo i do tebe, i do Lise, bez obzira što se čini da je nemoguće da vas obe zadržim. Zato sam i potražio pomoć, želim da dokažem da je Barbara kriva. Tako bih mogao da se izborim za starateljstvo nad Lisom, da joj obezbedim detinjstvo kakvo zaslužuje svako dete.

Otrov I Lek✅- (Skraćena Verzija) Where stories live. Discover now