Venčanje

6.4K 442 38
                                    


AMY

Sedim na krevetu, pokunjena kao dete kada ga neko kazni. Teško dišem od želje koju je probudio u meni. Ustajem i prilazim prozoru, još uvek ne verujem da se ovo dešava. Zašto ovoliko negodujem? Zar ne bih trebala da se radujem? 

Začuje se kucanje na vratima.

-Da.

Ulaze Candy i Mary sa mojom venčanicom. Prevrnem očima. Nisam imala šansu ni nju sama da izaberem.

-Vidim da si i ti isto kisela, kao i mladoženja, prokomentariše Candy.

Ruke zavlačim u kosu, dok nervozno šetam po sobi.

-Ne znam zašto ovo radi, zašto insistira? Ovo je prosto... Greška. Mi smo poput miša i mačka. Brak i porodica tako ne funkcionišu. 

-Mislim da ne želi da mu i jedan dan više prođe bez vas. Plaši se da vas opet ne izgubi. Vi ste jedino što mu je preostalo. Veruj mi, iako nisi želela da slušaš o njemu, izjedao se sve ove godine. Gotovo da smo više puta razmatrale da mu kažemo gde si, ali ipak nismo, kaže Mary.

-Ben je bio ljut na mene što sam ćutala, kada je saznao za Wiliama, ali sam iskoristila priču o lažnim trudovima, da sve zaboravi, Candy se đavolski smeje i namiguje.

Za trenutak se nasmejem i ja.

-Ubedite ga vi, molim vas... Ja ovo ne želim, govorim očajno.

-Zašto Amy, ne razumem, pita me Mary zbunjeno. Gde je ona velika ljubav? Sigurno si nekad zamišljala ovako nešto ili se nadala ovome.

-Možda je i u tome problem. Bilo je nedostižno sve vreme, a sada mi je na dohvat ruke i uspaničila sam se.

-Samo to...? Pita Mary, kao da me čita.

Umorno sedam na krevet.

-Nije samo to. Strah me, jako me je strah... Od te bliskosti od vezivanja. Strah me je da opet budem povređena i razočarana. Strah me je da me ponovo ne odbaci. Strah me i zato što se promenio. Onaj Brett je tako lako manipulisao mnome, a ovaj ovakav je deset puta opasniji.

-Misliš na ovog grubog, opakog i sexy Bretta, Candy menja glas dok ga imitira i izmotava se dok izgovara ove reči.

-Neozbiljna si… Durim se. Zaista se osećam tako slabo u njegovoj blizini.

-Sada je pravi muškarac. Naterala si ga da odraste, dodaje Mary.

-Da bio je kreten, a sada je zapovednički nastrojen, arogantni skot koji u meni budi želju da mu prkosim do krajnjih granica. A to nije dobro, ni malo. To nikada ne izađe na dobro.

-Daj mu malo vremena. Jako se loše oseća. Krivi sebe zbog brata, što ga je tako pustio uz Georga. Mučilo ga je to što te je izgubuo, a onda te nađe i sazna da ima dete. Da je propustio bitne stvari vezano za Williama, a vreme ne može da vrati. Tu je i Stiv koji mu stoji kao trn u oku i dalje.

-Šta su tebi uradili ti hormoni?! Braniš ga! Hej, šutnuo me je bez reči. Šta sam trebala da uradim? Da ga nazovem i kažem: "Trudna sam ?"  A bilo je pitanje i da li bi se javio da sam ga pozvala. Buni se što mu nisam odmah rekla za njegovog oca, a znaš kako je reagovao kada mu je Stiv sve predočio? Da se čuvamo, ako se ispostavi da lažemo. Ne bi mi poverovao ni tada, a samo mi je još njegov otac falio za vratom. Instiktivno sam štitila  sebe i svoje dete i ne interesuje me ako to ne shvata. Znam samo da neću trpeti njegova iživljavanja sada i neću mu dozvoliti da bude po njegovom. A kada smo kod toga, ustajte! Da se spremim. Ako već nemam izbora i moram da se povinujem njegovim zahtevima, mogu bar nešto da uradim po svom. Imam ideju…

Otrov I Lek✅- (Skraćena Verzija) Onde histórias criam vida. Descubra agora