***

11.1K 555 243
                                    

-Hajde momci, požurite!  Lisa i Baffy moraju što pre da budu sa Mary. Ne smeju da kasne. One će joj biti deveruše danas na venčanju. Idemo!

Krajičkom oka posmatram Baffy, vrlo je poslušna i mirna, dok joj Lisa sa puno ljubavi pomaže da se spremi. Gledam je i ne mogu da verujem koliko liči na Amy! Kovrdžava plava kosica pada preko bele haljinice od tila, osmeh sa lica ne skida, a oči pune žara i života.

Lisa je porasla, uskoro će napuniti deset godina. Ljubav koju oseća prema Williamu, Bartu i Baffy je nesebična i ogromna. Uspeo sam da joj nadoknadim nedostatak ljubavi rodjenog oca i majke. Volim je kao svoje dete.

Ni William nije više tako mali. Sada ima šest godina i uskoro kreće u školu. Nije da se hvalim, ali jako liči na mene. Ima moju narav, koja sve više dolazi do izražaja. Minijaturna kopija mene! Mali borac, pomalo tvrdoglav, požrtvovan, istrajan. Iz dana u dan, sve više je pokazivao svoju sklonosti ka medicini. Moj naslednik! 

Bart, Baffin brat blizanac je bio njena čista suprotnost! Da ne poveruješ! Mali vragolan je non-stop pravio zvrčke i smicalice. U kući je redovno bio haos, za šta je bio zaslužan Bart! Nemirko sa maminim očima je znao da tera inat sve dok ne bude po njegovom. Baš se pitam na koga je?! Ista mama!

Gledam ih i postajem svestan, kako godine prolaze brzim korakom.

Stižemo do kuće koja je iznajmljena za današnje venčanje. U vrtu ugledam Amyne roditelje.

-Prepuštam vam decu na trenutak. Voleo bih da vidim mladoženju pre venčanja.

-Naravno, idi i ne brini za njih.
Uživali su u svakom trenutku provedenom sa svojim unucima. Nikada neću moći da im se dovoljno zahvalim za svu pomoć i podršku koju su mi pružili u onom periodu, a koja je opet bila uzajamna. Podjednako bolno i teško bilo je i njima.

Na dnu hodnika se nlazila soba u kojoj se mladoženja spremao. Dva puta pokucam na vrata i udjem.

-Stigao si Brett, sa oduševljem mi se obrati Stiv. Ko bi rekao da ćemo posle svega on i ja postati tako dobri drugari?!

-Stiv, znam da nije trenutak za nešto ovako, ali moram da ti se zahvalim za sve što si učinio za moju porodicu. Predrasude koje sam imao o tebi su bile jače od realnosti. Drago mi je što je sve došlo na svoje mesto.

Ma koliko zvučalo ružno, znam da nas je spasao muka i briga. Moj otac je ubijen prilikom hapšenja. Navodno, u međusobnom okršaju sa policijom, ali ja znam da se Stiv postarao za to da nam obezbedi mir.

Stiv me potapša po ramenu i srdačno zagrli.

-Brett, sve je zaboravljeno. Ono loše je sada iza nas… Ne podsećajmo se toga! Danas je važan dan za mene i Mary, stoga, haj’mo da nazdravimo, pa da krenemo u crkvu.

-Tvoja reč je za mene zapovest, prijatelju! I mene i Stiva obuzme napad smeha, pa krenemo ka baru. Naš smeh je odjekivao kućom.
*********

Stigli smo u crkvu. Podne je. Stiv je već bio pred oltarom. Obučen u elegentno crno odelo, sa crnom leptir mašnom izgledao je i više nego dobro.

Ubrzo se pored mene stvorio Ben sa svojim sinom.

Kao stari prijatelji, trudili smo se da naše prijateljstvo traje i dalje. Bez obzira što je svako započeo da živi svoj porodičan život, često smo se sastajali i roštiljali.

Ben i Candy su imali skladan i lep brak, iako mi iz početka nije izgledalo da će tako biti. Impulsivna i hiperaktivna Candy i večito smiren i staložen Ben. Ko bi rekao? Ljubav je čudo.

Bacim pogled na sat i vidim da Mary kasni. Izvinjavam se Benu i odlazim do Stiva, koji je vidno nervozan.

Potapšem ga po ramenu i govorim da ne brine, jer i sam zna kakve su žene.

Po tonu njegovog glasa, osetim strah, nervozu i uzbuđenje.

Dok sam se trudio da ga opustim i nateram da se ne brine, zvona na crkvi nas trgoše.

Na vratima se pojavljuje Mary, obučena u predivnu belu venčanicu sa ogromnim velom koje su nosile moje dve princezice, Lisa i Baffy.

Za Lisom i Buffy, na prstima i u štiklama trčala je Candy, koja je mislim, bila uzbuđenija od same Mary. Prizor na nju takvu izazvao je smeh među zvanicama. Sva užurbana pridružuje se Benu.

Pažnja bila je usmerena ka Mary. Zakoračila je ka oltaru, pa se naglo uozbiljila i zastala. 

Panika poče blago da se širi crkvom, ali je ubrzo prekine ona.

-Da li je mlada nešto zaboravila?

Moja Amy, u vatreno crvenoj haljini, sa neobaveznom punđom i visokim štiklama, uletela je u crkvu noseći Maryn bidermajer.

-Neće on nikud pobeći, ne žuri toliko, reče joj na šta se zvanice nasmejaše još jednom.

Bože, koliko je lepa! Nikada neću prestati da se divim njenoj lepoti!

Prilazi mi i seda pored mene. Zagrlim je i poljubim. Retko kad sam od onog dana bio u njenoj blizini, a da je nisam grlio, ljubio ili držao za ruku. Samo da budem siguran da je tu, da je živa.

Nasmeje mi se i uzvrati poljubac, milujući mi lice.

U tom trenutku me Stiv poziva da im priđem i budem mu kum, na šta ne mogu, a da se ne nasmejem.

Srećan sam. Srećan, jer smo konačno zakopali ratne sekire. Više nije bilo mržnje, sujete, bespotrebnog takmičenja, rivalstva.

Uživali smo u ostatku dana. Gledam u Amy i decu. Zahvaljujem se Bogu, jer sam najsrećniji čovek na svetu.

Amy je trebalo mnogo vremena da se oporavi od nesreće koju je doživela. Nakon toga naučili smo mnogo više da cenimo život. Trudili smo se da maksimalno iskoristimo svaki novi dan.

-Hej, o čemu razmišljaš, iz lepih misli me prekide Amy!

-O tebi. O nama. O ljubavi. O tome, kako na kraju sve dođe na svoje. O tome kako si moja. O tome kako sam tvoj. Odgovorih joj.

-Brett...Volim te !

***

*Amy, Brett i Stiv su likovi iz mog stvarnog života.

*Amy i Stiv su zaista odrasli zajedno, a u nekom trenutku se iz dečije zaljubljenosti rodila ljubav.

*Stiv je zbog svoje neiživljenosti više puta povredio Amy. Poslednji put kada je to učinio, Amy se zbog tuge odselila u drugi grad i tamo upoznala Bretta u koga se i zaljubila.

Moja Amy nije bila ovako hrabra! Kada se Stiv pojavio moleći je za još jednu šansu, u strahu od nepoznatog sa nekim novim, odabrala Stiva. Na sreću, nikada se nije pokajala, ali…

Život i dalje na čudan način ukršta Amyn i Brettov put, zbog čega je ova priča i nastala. 

Priča "Otov i lek", biće prerađena u domaću verziju. Tema i radnja ove priče ostaće iste, razlika će biti u tome što će se dešavati na Balkanu, likovi će imati naša imena i prezimena, i biće dosta više opisa, dešavanja i dopuna, jer je i sama nastala na osnovu istinite priče dvoje ljudi sa naših prostora, koju sam ja sakrila stranom tematikom.
Kao takva, na kraju će dobiti i svoje korice 😊

............................................................................

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Aug 01, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Otrov I Lek✅- (Skraćena Verzija) Where stories live. Discover now