|2|

1.8K 267 102
                                    

"bıktım ya!" önümdeki test kitabına atarlandım. "çok çirkinsin." iğrenerek uzun bir süredir üstünde düşündüğüm geometri sorusuna bakış attım.

cidden sorunun üstünde düşünüyor muydum acaba? yoksa aklım başka bir yerde miydi?

"geometri çok berbat bir ders," bir soru yapamayınca hemen suçu derste bulurdum. "çözmüyorum test falan." yanımdaki telefonu elime aldım ve sosyal medyada takılmaya başladım. insanların attığı sıkıcı fotoğrafları umursamadan geçiyordum ve umutla ilgi çekici bir şeyler arıyordum.

o an, aklıma bir fikir geldi. belki ileride bu yaptığımdan pişman olacaktım, bilemiyorum. ama o an yapmayı çok istedim.

tooru'nun, ölen çocuğun, sosyal medya hesabını aramaya başladım. annem, bana bunun hakkında bir şey söylememişti ben ise oldukça meraklıydım. muhtemelen bana anlatmanın doğru olmadığınu düşünüyordur, bu yüzden anlayışla karşılıyordum onu.

neden bu kadar meraklıydım acaba? annem birçok dava üzerinde çalışırdı ve neredeyse hepsi hakkında ufak da olsa bilgim olurdu. belki de tooru'nun parlayan gözleri ve sıcak gülümsemesi ilgimi çekmişti.

adını ve soyadını yazdığım an hesabını bulmayı başardım. hesabını bulduğumda, sayısal lotoyu kazanmışçasına sevindim. her ne kadar bulmam uzun sürmese de.

profil resminde, arkası dönüktü. arkadan da güzel olduğunu düşünmüştüm. ardından takipçi sayısına gözüm kaydı. çok fazla takipçisi vardı. rastgele bir fotoğrafa basıp ardından incelemeye başladım.

elinde bir demet çiçek vardı. çiçekler güzel ve renklilerdi ama o, çiçeklerden daha güzel görünüyordu. yine otuz iki diş gülümsüyordu. bu sefer gözleri tamamiyle kapalıydı. yanaklarındaki hafif kızarıklıklar onu daha sevimli yapmıştı. fotoğrafa tam olarak kaç dakika baktım, bir fikrim yok. ama o fotoğrafa uzun bir süre baktığımdan emindim.

fotoğrafın açıklamasında, "çiçekler için teşekkürler!" yazıyordu ve birkaç kişiyi etiketlemişti. o hesaplara daha sonra bakacağımı beynimin bir köşesine not ettikten sonra son attığı fotoğrafa bakmak için gönderiyi kapattım.

tooru, son fotoğrafında da gülümsüyordu. ama az önce baktığım fotoğraftaki gülüşüyle pek alâkası yoktu. gözleri kısılmamıştı ve parlamıyordu. sanki biraz yorgun görünüyordu. açıklama kısmı boştu, ben de yorumlara baktım.

"o intihar etmedi! tooru, yaşamayı seviyordu. kendini ve çevresindekileri seviyordu. bu bir cinayet olmalı, gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyorum!"

en çok beğeni alan yorum buydu ve gözlerimin dolduğunu geç fark etmiştim.

×××

° multimedyadaki fotoğrafın tüm hakları çizere aittir. eğer çizerin adını biliyorsanız, bana söyleyin lütfen. °

glowing eyes ⎯ iwaoiWhere stories live. Discover now