Tutku'dan Hisler: "İsteyen Okusun"

9.4K 585 279
                                    

Selamın Aleyküm Canlar!

Yahu ben yine gece gece delirmelerdeyim. Burada olmanın yan etkilerinden biri de bu bende. Zaten deli olan bir insan neden bu platformda daha da delirir? Mutluluktan!

Şöyle kiiii,

Kibarca şey edeyim...

AY BEN ÇOK MUTLU OLDUM GALİBA!

Bir mesaj aldııım. İsmini vermeyeyim eğer söylemek isterse kendisi etiketler, kadınları korumakla ilgili yazdığım sahnelere alkış tutması, Acar'ın ya da Savaş'ın başta olmak üzere diğer tüm erkek karakterlerin kadın karakterleri el üstünde tutması, saygısızlık yapmaması, kadınları yüceltmesi, merhametli olması, hikayelerimde "tecavüzcüsüne aşık olan kız" "erkeksiz yapamayan saf görünümlü ezik kız" profili yazmadığım için teşekkür etmesi aşırı hoşuma gitti. Ben şey, azıcık, utandım.

Ama olması gereken de bu aslında.

Bazen burada "O eteği çıkar yoksa seni parçalarım, seni bu yatakta çok pis yöntemlerle cezalandırırım kadınnn!!!!" Etiketli maganda hayvan, model görünümlü erkeklere öyle alışmışsınız ki, ben arkadaşları arasında kadın karakterime kısa giydirince "anansnsdndk gavat mı bu adam yeaaa?" Diyorsunuz. Hanımlar, güzeller güzeli hemcinslerim....Olması gereken bu yahu!

Allah aşkına akıl var mantık var..

Bir erkek karakter neden dostlarının, ailesinin yanında sırf "erkekler" diye kız arkadaşının kısa giymesini engeller? Allah aşkına? Bir de buna "Yaaa kıskanıyor çok tatlııı!" Muamelesi yapmayın gözünüzü seveyim. Bu bildiğin güvensizlik.

Hele o tecavüz eden adam ve ona aşık olan kızın hikayesini yazanların hemcinsim olması? Duyduğumuzda bile kan donduran olayın "Üstümü parçaladı, göğüslerimi yaladı, içime girince canım aşırı acıdı. Ama sorun değil 5 bölüm sonra beni mal almış gibi sahiplenir, attığı tokadı da unuturum çünkü ben Barbara Palvin gibi bir güzeller güzeli hatunun resmi konulmasına rağmen kendini çirkin gören bir kadın karakterim." Şeklinde senaryolara dökülmesi.

İğrenç!

Biraz kadını öne çıkarmayı, asıl hak ettiğin/ettiğimiz değeri göstermeyi düşündün mü? Ya bir güçlü kadın yazın Allah aşkına!

Koskoca sitede (okumadıklarım illa ki vardır) deli gibi güçlü kadınlar gördüğüm sayılı kitap var.

Gerçi beğendiklerimi söylemesem daha iyi sonra "aaa tunanın şu kızla sahnesini görünce aklıma bu geldiii..." yapıyorsunuz kendimi özenti gibi hissedip yazdığımı siliyorum. Ama olsun. Beğeneyim, söyleyeyim, haklarını vereyim.

Mesela ayar olduğum bu. Güçlü kadın karakter görüyor ya "Aaa orospu!" Oluyor. Kızım ne orospusu iyi bak güçtür o, orospu olsa duramazsın! Tecavüze sessiz kalıp, sonra aşık olmak "aşk" ama güçlü olup, erkeklerin yaptıklarını yapıp, boyun eğmemek "orospuluk." And the Oscar goes to...

Bir de eleştirince "Ama sen bilmiyorsun, o kitapta adam ona vurduktan sonra çok üzülüyor. Hem tecavüz ederken de kızı yıllarca sevdiğinden ediyor! Sonradan gerçek bir aşk oluyor, kızı koruyor ediyor!" Diye savunma yapıyorsunuz. Ben ağzım açık okurken sıçtı cafer bez getir, modunda oluyorum.

GÜÇLÜ KADIN YAZIN. Feminizm erkekler ölsün demek değildir. Feminist erkekler var. Benim bütün karakterlerim feminist. Feminizm kadın erkek eşitliğini savunmaz mı, her yönden?

Ama yazılan birkaç şeye bakıyorum da... "Serseri Erkek Mafyanın Tecavüz Edip Aşık Ettiği Manken Kız" içerikli şeyler... Mafya kadın yazın yahu! Vallahi Kavin'i öyle yazacağım, göreceksiniz. Harbiden bak! Dilemma'ya özel bölüm gelecek...

Güçlü kadınlar yazın, kitaplarda erkeklerle eşit derecede ön planda olsun, ben okuyup bizzat yıldızlıcam. Söz! Bana öneri olarak atmayın o kadın aşağılayan kitapları nolursunuz!

Bir de bana Tutkuyla Harmanlanmış Bedenler'de Elvin'i Acar'dan önde tutuyorsun diye laf yapanlar vardı. Erkeği sürekli önde tutmayan kitap görünce dayanamamış herhalde. Allah'ım yarabbim.

Bu konuda çok doluyum. Salsan Wattpad Kadın Koruma ve Dayanışma Çatısı diye kitap açıp bölüm bölüm Wattpad'de Kadın yazacağım... Belki yapmalıyım? Neyse diğer konu...

Bana sorun hangi kitapları öneriyorsun diye, önereyim, gidin bakın, beğenirseniz alın. Ama gelip "Kitap yap, elime alayım, rafımda olsunnn.." demeyin be canlarım, minnoşlarım, en biriciklerim. Değmez yahu, değmez!

Yeminle çok kıymet veriyorsunuz, ben basit bir yazanım. Yazar değilim. Öğrenciyim. Gelip, kitap çıkarıp 20 tl benim gibi öğrencilere ödetince zevk almıcam. Almam. Yahu, bu da benim yapım! Benim stilim! Naaapim?

Almanızı hak eden wattpad kitabı önerim de var ama "bana göre". Onu da bugüne kadar beğeni ve yorumlarımla, bazılarınızla aynı yorumlarda karşılaştığımda belirttim sanırım :)) Ben onları beğenmiştim, sizin zevkiniz size kalmış tabii.

Ben kendim henüz böyle kitap gibi bir şey düşünmüyorum. Hak etmiyorum bana göre. Elimde tutmayı istemez miyim? İsterim. Emeğimi elde tutmayı, sizde görmeyi isterim. Ama daha çok görmek istediğim otobüste okuduğunuzu öğrenmek, herkesin ulaştığını bilmek.

Bir gün değişik bir ürün yapacak olsam THB bilmem kaçıncı Yıl özel bir fikir ortaya çıkarıp onu belli sayıda kişiye kendim hazırlar, hediye ederim o da belki! Düşünüyorum üzerinde, henüz sadece fikir...

Ama gerçekten gün gelecek üzüleceksiniz. Ben şuan kendimi geliştiriyorum, gerçekten geliştiğimi düşünmüyorum. İsterse milyonlar okusun. Ama gerçekten gençlik zihniyle hareket ediyorsunuz. (Böyle diyince de sanki 100 yaşında gibi hissettim)

En hak ettiğini düşündüğünüz bazı kitaplar da hak etmiyor, bazı kitaplara verilecek parayı almayı. "Benim gözümde" bu benim fikrim. Doğru olmak zorunda değil.

Bundan 5 yıl sonra o kitabı okuduğunuzda "Bu ne saçma hitaplar?" "Bu ne saçma sahneler?" "Edebiyatla ne ilgisi varmış, bunu edebi sanıp bayılarak almıştım!" Olacaksınız. Biliyorum. İsim vermeyeyim ama gerçekten iyi olduğunu düşündüğünüz şeyleri bile size şurada 3-4 cümleyle söylesem "ben bunu mu okudum?" Olursunuz. Bilinçli okuyun. Bilinçli olun.

Kadını sevin. Kadın okuyun. Güçlü kadın okuyun. Erkekle güçlenen değil, kendindeki güçle erkeğe de güç olan, erkeğin de güç olduğu kadınlar okuyun.

Bilinç diyorum ya, çok önemli. Beyni olmayıp fikri olanlar da en tehlikelisi.

Ben app store'da wattpad yorumuna bakarken "ergen doldu" yorumunu görünce ön yargılı yaklaşmıştım. Neyse ki dolmayanların %80'i benim hikayemde. %20 si de bana sanal ilişki teklif eden, hakaret eden densiz asalaklar işte... Ama böyle bir yorum almasının sebebi sadece okurlar değil, yazılan birtakım aşağılama kitaplarını yücelten genç kitle. Lütfen, okuduklarınızı gözden geçirin.

Kitapta detaylara inin. Zihinde bir canlandırın anlatılan özellikleri. Okur kızçemin biri beni geçen etiketlemiş bir yere "yazanım şu tabirlere bak bee!" Demiş, okudum, yeminle laf kalabalığı... Detaya insen sanat da yapmamış, yoğun yapayım derken saçmalamış, bir cümleyi bir paragraf yazmış, ama edebiyatla alakası yok.

Karakterlere değişik hareketler yaptırıyor okurken "ohaaaaa" yazıyorlar, ama hareketi sözlü söylesen "kıro mu bu ya ne saçma sapan hareket?" Dersin.

Dövme yaptırtıyor, Harika, ne güzel. Ki birkaç dövme fikrini gerçekten beğendim wattpadde yazıldığını gördüğüm, ikinci dövmeyi yaptırcak olsam yaptırırım o derece, ama bakkalda sakızlardaki dövme gibi dıştan bakınca anlamsız duracak dövmeleri de yazmayın o hatunlara, delikanlılara derin anlam kasmak için yahu...

Öyle işte. Yazdım, içimden geldi.

Belki silerim. Siz ne düşünüyorsunuz?

Haklı mıyım? Haksız mıyım? Neden?

Unutmadaaan, sizce kitaplar, kesitler ve tarihler için instagram sayfası açılsın mı? Düşüncelerinizi bekliyorum.

30 Ocak 2018/ 01.57

Sevin,sevilin.❤️❤️❤️

Uçarı Aşk (THB-2)Where stories live. Discover now