6

15.8K 756 34
                                    


Dejmon

Ne mogu prestati da se kezim kao budala, čak ni sponzoruša od verenika moje sestre ne može da mi pokvari raspoloženje. Okrenem se ka Irini i shvatim da se smeje nečemu što joj priča moja sestra, kao da su same na ovom svetu, najvažnije žene u mom životu. Da me neko pita kako sam završio zaljubljen u najbolju prijateljicu moje sestre ne bih znao da mu dam precizan odgovor. U početku mi je bilo simpatično to što je uvek izgubljena u mom prisustvu, crvena i sva smetena ali trudio sam se da je gledam kao mlađu sestru, međutim ona je sazrela u prelepu ženu koja me svakim danom sve više očarava. Možda sam je podsvesno štitio zato što sam potiskivao osećanja koja gajim prema njoj, ali u poslednje vreme mi to ne ide od ruke, naročito kad sam video jednog od mojih inženjera kako slinavi za njom. Poludeo sam, ne bio sam na rubu ludila, jednostavno ljubomora me je toliko zaposela da nisam hteo ni da razgovaram sa njom, znam da ona nije kriva što je očaravajuća ali oduvek sam imao problema sa ljubomorom.

Ponovo se okrenem i potražim Irinu ali vidim je nigde.

- Hej jesi li video Jasona? – moja sestra se stvorila iza mene. Pokušam da se ne namrštim na spomen njegovog imena.

- Nisam.

- Gde li se izgubio? – mrzim to što je zabrinuta zatog klipana i nikad neću zaboraviti naš razgovor u kome mi je je jasno stavila do znanja da će se odreći svega zbog njega, pokušao sam da se napravim gluv ali kada je to narušilo njeno stanje postalo mi je jasno da sam zaglavio sa njim sve dok živa. Oteram mračne misli i krenem da tražim Irinu, potrebne su mi njene usne, nema šanse da dočekam sutra.

Ne mogu da je pronađem.

- Ana – zustavim sestrinu prijateljicu.

- Jesi li možda videla Irinu?

- Da, neko je polio pićem, otišla je gore da se presvuče.

- Hvala ti – klimnem joj glavom i krenem na sprat.

Nemam pojma gde je ali začujem Jasonov glas, instinktivno sam krenuo u pravcu njegovog glasa.

- Jasone . . . – je li to Irina? Ma ne, šta bi ona radila sa njim.

- Ne, dosta si ti govorila, sad je na mene red! Volim te, ono što smo nas dvoje imali je nešto najbolje što mi se dogodilo u životu. I znam šta ćeš reći i pokušao sam, stvarno sam pokušao da ostavim Violet ali ona je poput krpelja. Kaži mi kako da je ostavim a da ne umre?

Srce mi bije kao ludo, tutnja mi u ušima i stežem zube. Irina i Jason? Priđem vratima i ugledam Jasona kako drži Irinu za nadlaktice.

- Trebalo je to da uradiš na početku, pre nego što je izgubila glavu za tobom!

- Molim te razumi me, potrebna si mi. Sve ovo je za nas.

U trenutku kada je počeo da joj se približava okrenuo sam glavu i pobegao odatle.

Treba mi vazduh. Skidam kravatu i izlazim na terasu, hvatam vazduh i duboko dišem. Moram da se smiri jer ću u protivnom ubiti ono dvoje a moja sestra će umreti od tuge za njim. Moja sestra. Prevarili su je, nabili joj rogove. Znao sam da je onaj Jason gad ali Irina . . . moja sestra je obožava. Obožava je! A ona se iza njenih leđa viđa sa njenim verenikom. Zato jo se onako obratio na zabavi. Izgledaš jebeno dobro. Ta žena . . . žena koju volim . . . Platiće mi za ovo, nateraću ih da se oboje pokaju zato što su ušli u život moje sestre, u moj život. Koliko dugo ovo traje?

***

- Dakle imala je samo jednu posetu? – pitam obezbeđenje dok gledam Jasona kako ulazi u moju bivšu zgradu.

- Tako je, ne računajući vas i dan njenog useljenja.

- Hvala, o ovome ni reč – pružim mu novac i okrenem se.

Ne mogu da verujem da sam im ja lično obezbedio mesto za sastanke. Koji sam ja idiot.

Uđem u svoj stan i ignorišem svoj telefon koji zvoni. Sipam viski i spržim grlo. Bože. Šta ću da radim? Šta mogu? Ne dolazi u obzir da Violet kažem istinu jer su dobre šanse da je ubijem. Ona ne zaslužuje ovo, ona zaslužuje svoju bajku pa makar bila i lažna. Da, to ću uraditi, obezbediću joj bajku, a ono dvoje . . . njima ću zagorčati život. Onom kretenu sam svakako planirao to da uradim ali Irena . . . niko me nije izdao kao ona. Misli Dejmone. Moram da sklonim Irinu od Jasona, to će biti njegova kazna, više nikad je neće dodirnuti a njena kazna . . . svakog dana ću joj po malo zagorčavati život. Neću im ostaviti ni milimetar prostora, nikad više neće biti sami.

- Neće nabijati rogove mojoj sestri! – slomio sam čašu o zid. Zaljubio sam se u nju, želeo sam više, želeo sam sve sa njom . . . Verovao sam da je dostojna, čista, očaravajuća . . . a ona je sponzoruša, preljubnica, proračunata manipulatorka.

Koji je njihov plan u stvari? Zašto odgovara na moje udvaranje? Možda želi da me zavede kao što je Jason zaveo moju sestru. Vreme je da okrenem igru u svoju korist. Pokazaću im kako je to živeti sa Dejmonom. Osveta, da, ona se servira hladna. Koliko god ludeo neću poludeti, ako treba ostatak života ću koračati na rubu ludila ali nateraću je da se pokaje, pokajaće se za ono što radi mojoj sestri i pokajaće se što me je naterala da je zavolim, a moja osećanja . . . Zgaziću sopstveno srce ako treba.

Na rubu ludilaWhere stories live. Discover now