Глава 5. Дитя не знає серця батька

292 33 5
                                    

Представник Феодального Лорда? ... Іншими словами, управляти герцогством замість батька.

Я задумалася про те, що повинна сказати в подібній ситуації... Раптово мені пощастило? Метати перли перед свинею? Ах, один з них неправильний! Оскільки це сталося так раптово, я не можу знайти слів, щоб висловити почуття.

- ...Представник Феодального Лорда, хіба це не обов'язок молодшого брата-спадкоємця?

- Неважливо, раз ти все одно туди вирушаєш. Крім того цей хлопчисько зараз відчуває ту саму "хворобу", про яку ти зараз говорила.

...Ну звичайно. Щоб залишатися ближче до предмета своєї закоханості, дочки Барона - Юрі, йому необхідно бути поруч з Другим Принцом, тобто бути в його свиті.

Якщо він залишається в Королівському Місті під час довгих канікул, то ситуація "кьяя-кьяя, фуфуфу" неодмінно відбудеться... Оскільки вона зараз належить Другому Принцу, буде добре, якщо він сам віддалиться від неї. Брат, швидше за все, хоче захищати щастя людини, яку любить, і доглядати за нею.

- ... Я візьмуся за це. Я покажу вам землі, які не залежатимуть від Королівського Міста.

Коли я це сказала, батько розуміюче кивнув і махнув "ти можеш йти", так що я вийшла з кімнати.

***

Моє ім'я Луї Дан Армелія. Герцог Армелія, а також нинішній Прем'єр-міністр.

Сьогодні відбулося безліч цікавих подій.

По-перше, моя дочка Айріс була виключена з академії, і її заручини були скасовані... Для мене це було передбачувано.

Крім того, я з самого початку був проти цих заручин, і, нарешті, зміг захистити свою дочку від цього. Хоча я був не згоден з її заручинами... але щоб їх можна було скасувати подібним чином.

З іншого боку, навіть якщо б моя дочка не зробила нічого дурного, я б розірвав заручини, сказавши, що вона хвора. В іншому випадку, я б відправив її в монастир, щоб не відмовлятися від неї і не відокремлювати її від аристократичного суспільства.

... По-перше, я думав, що моя дочка шалено закохана в Едварда, Другого Принца, і не стане слухати, про що я буду їй говорити, так що це теж повинно було спрацювати.

Проте, коли я, нарешті, зустрівся з дочкою, вона не виглядала приниженою розривом заручин з коханою людиною, а спокійною і енергійною. До того ж, вона відмінно розгадала мої плани.

...Як цікаво. Ось про що я подумав.

Через роботу у мене не було достатньо часу, щоб спілкуватися з дочкою і сином, так що їх обох розпестила моя дружина. Дочка виросла типовою аристократкою, яка нічого не могла зробити своїми руками.

З іншого боку, син став самовпевненим, шалено закоханим і наївним... Я планував взятися за його виховання, коли він почне працювати в Королівському Місті.

Але, головне те, що у мене таке відчуття, ніби ця сама дочка раптово прозріла і з легкістю змогла викрити мої плани... Найсумніше, що, на відміну від брата, вона здатна розрізняти течії суспільства. Що важливіше, вона вміє швидко приймати потрібні рішення.

Таке відчуття, що вона стала зовсім іншою людиною. Думаючи зараз про це, я згадую, що ще дитиною вона робила дивні речі. Самою незвичайною стало прохання давати притулок простолюдинам і залишати їх їй на службу.

Замість дорогих подарунків вона просила підбирати дітей, щоб вони залишалися на її боці... Я думав, що вона збирається зробити їх своїми протеже. Але, здається, вона це не планувала.

Я думав, що час дивної поведінки дочки закінчився... Але, подивившись на неї, я зрозумів: у неї той самий погляд, що і раніше.

Було б нерозумно не використовувати це. До того, як я це усвідомив, я вже дав їй посаду "Представника Феодального Лорда". З мого боку це було досить ексцентрично. Гаразд, поки там знаходиться Себастьян, вона, можливо, не зробить нічого дивного на початкових порах. Проте, якщо Айріс що-небудь зробить, буде цікаво на це подивитися.

Все за винятком однієї речі. Дещо вона все ж не вгадала. Це стосується її заручин з Другим Принцом...

Як Прем'єр-міністр, я думав, що буде краще для неї стати нареченою Першого Принца. Єдина причина, по якій я погодився на заручини з Другим, - бажання моєї дочки.

Зрештою, я просто людина. Батько, який хоче побалувати свою дочку. Через те, що вона поклала око на Другого Принца, я погодився на заручини. Після... коли заручини моєї дочки були вирішені, щоб в королівській сім'ї не відбулися розбіжності, я зайняв нейтральну позицію.

Що ж, я нічого не можу сказати про свого сина. З моменту, як він переоцінив власні можливості, він повинен розбиратися сам.

... Проте, я хочу, щоб суперечка королівської сім'ї за трон посилився. Рано чи пізно, моя дочка потрапила б в його вир. Те, що вона сама зможе з цього вибратися, виявилося вище моїх очікувань.

Так що я розсудив, що для неї буде краще віддалитися від аристократичного суспільства, поки все не заспокоїться. Звичайно, якщо у неї виникнуть труднощі, я відразу прийду їй на допомогу.

Але, поглянувши на неї сьогодні, я зрозумів, що їй не потрібна моя допомога, лише захист.

З іншого боку, вона показала, що може впорається з усіма труднощами сама.

... Цікаво, який хід вона зробить. Жду не діждусь.

Благоустрій Дочки Герцога Том 1Where stories live. Discover now