Глава 14. Переговори Юної Пані

149 17 1
                                    

- Знання теж цінний внесок, ось як ...

- Так.

- Тим не менш, саме через невелику кількість лікарів вони так цінні. Якщо збільшиться їх кількість, то цінність теж, ймовірно, впаде...

- Про що ви говорите? Прямо зараз їх катастрофічно не вистачає.

Люди можуть проконсультуватися з цілителем, якщо такий живе в місті. Проте, через те, що у багатьох з них немає належної освіти, на них не можна занадто розраховувати. До того ж, у віддалених і прикордонних районах не вистачає практикуючих лікарів, так що людям доводиться покладатися на сумнівну народну медицину.

- Не думаю, що варто про це говорити, але від збільшення числа лікарів серед населення буде значна користь. Торгові компанії зможуть отримати прибуток від обладнання, яке використовують лікарі, і медичних інгредієнтів. До того ж, з новими дослідженнями ми можемо очікувати і створення нових ліків.

Поглянувши краще, можна помітити як надихнувся директор компанії, пов'язаної з продажем ліків. Хм, це напевно його зацікавило.

- Для відділення з управління землею і бухгалтерського відділення головною метою буде виховати талановитих людей, щоб зробити майбутнє нашого герцогства більш процвітаючим... Особливо бухгалтерський відділ. Чи не думаєте, що це всіх стосується?

- Я можу більш-менш зрозуміти, як ми пов'язані з управлінням землею... Але яким боком ми пов'язані з бухгалтерським відділенням?

- Будь ласка, погляньте на третю сторінку документа.

- Це ...

- Це невелика виписка з бухгалтерської книги Азури.

- Це бухгалтерська книга!?

Всі виглядали дійсно здивованими, переглядаючи документи. У цьому світі немає поняття подвійної бухгалтерії! Не можу повірити, що у них немає чогось такого зручного. Люди навіть говорили, що "подвійна бухгалтерія - один з найвидатніших винаходів, народжених людськими знаннями."

Більш дивним було те, що у них не було єдиного формату. Деякі компанії використовували просту бухгалтерію, інші просто вираховували дохід / витрата, вважаючи свою продукцію... Ось як було раніше. Для мене, яка хотіла просувати капіталістичну систему, це було неприйнятно.

- Таким чином, можна відразу побачити зроблені платежі. Є ще інший документ, який називається "балансом", за допомогою якого ви легко зможете розрізнити активи і пасиви. До того ж, тут є звіт про доходи, який відразу ж показує збитки і прибуток. В результаті, можна легко зрозуміти кількісне значення компанії.

Благоустрій Дочки Герцога Том 1Where stories live. Discover now