Kapitel 3

3.6K 75 10
                                    


"Hey!" Ropade en killröst bakom mig. Jag vände mig om och fick syn på en blond kille i motståndarlaget. Det är match idag. Matchen vi alla sätt fram emot. 

"Det är Alice va?" han gav mig ett flin.

"Aa." sa jag lite skeptiskt. Han kom fram till mig och gick bredvid mig längs planen.

"Du kanske har lust att fira segern hemma hos mig ikväll sen?" sa han självsäkert. 

Jag höjde på ögonbrynen och pustade ut. "Va inte så säker på att ni vinner" 

"Oj kaxig— det gillar jag." Sa han och la armen runt mina axlar.

"Låt mig formulera om mig. Fira segern hemma hos mig i sängen." Jag suckade igen och puttade bort hans arm. Men lika fort som jag putade bort den la han tillbaka den.

"Jag har kille." sa jag lugnt.

"Varför ska det stoppa dig? Jag är bra på att hålla hemligheter." Viskade han väldigt nära. Lite för nära. Jag försökte dra mig bort men han höll mig kvar.

"Jag nämnde min kille för att om han ser dig kommer du få en riktigt fin blåtira i ansiktet." Jag tog mig ur hans grepp igen och som tur va slutade han klänga på mig. Han stannade upp men jag sket i honom och fortsatte gå.

"Jag står på segrarsidan om du ångrar dig." Ropade han bakom mig. Jag struntade i honom och fortsatte gå. Killarna stod och värmde upp lite längre fram. Jag kollade runt för att hitta Leo och efter några huvuden såg jag honom. Han kollade redan på mig, han såg irriterad ut. Jag styrde mina steg till honom och när jag väl var framme frågade jag glatt.

"Taggad på match?"

"Vem fan var det?" Frågade han snabbt tillbaka och nickade bort mot killen som nyss hade klängt på mig. Jag vände mig om och fick syn på honom. Han höjde handen, vinkade och gav sitt sliskiga flin. Jag vände mig om igen och försökte få ögonkontakt med Leo.

"Han frågade mig om jag ville fira segern hemma hos honom ikväll. Men jag sa åt honom att jag hade kille och att han borde vara jävligt försiktigt." Leo fick ögonkontakt med mig igen och log.

"Jag borde ge honom stryk." sa Leo.

"Nej, då lär du bli avstängd. Se till att vinna ikväll istället." Jag gick fram till honom och gav honom en kyss på munnen innan jag gick bort mot tjejerna som stod och värmde upp.

Matchen var igång och killarna hade bollen. Leo passade bollen till David som sedan passade vidare den till Christofer. Leo började springa uppåt och vinkade så att Christofer skulle se honom. De fick ögonkontakt och Christofer kastade en snygg pass till Leo som fångade bollen säkert. Han närmade sig linjen och alla från motsatta lag rusade efter honom. Han fintade tacklingarna och lyckades ta sig förbi alla från andra laget.

"Kom igen." mumlade jag för mig själv. Han var så när linjen nu.

Alla började skrika och vråla när Leo skrek touchdown. Cheerliedinglaget började prasslar med pom pomsen och hoppade upp och ner på stället. 

Leo sprang förbi oss och slängde en puss till mig. Där stod jag, hans stolta flickvän.

***

Halva matchen hade gått och det var en paus nu. Jag stod och fyllde på killarnas vattenflaskor bakom läktaren. Det började bli mörkt ute eftersom att det var sent och strålkastarna lös endas på planen.

Helt plötsligt hamnar någons armar på mina höfter. Jag hoppade till.

"Gud vad du skrämde mig." Sa jag eftersom att jag tog förgivet att de var Leo. Jag vände mig om och blev chockad. Det var inte Leo, utan Simon. Killen som klängde på mig förut. 

Unforgettable loveDär berättelser lever. Upptäck nu