Kapitel 14

2.8K 60 26
                                    

"Oj, vilken stuga." hojtade Kate när vi rullade fram på parkeringen. Den var väldigt fin med sjöutsikt och vattnet precis nedanför.

Jag knäppte loss Logans säkerhetsbälte och när han väl var ute sprang han exalterat runt.

"Vänta bara tills ni kommer in." Sa Leo och gick bak till bagageluckan för att ta ut alla packning.

"Så det finns två sovrum, en dubbelsäng i varje. Ett kök och ett stort vardagsrum. Och vi får tyvärr dela badrum." Sa Leo och pekade lite fort vart allt låg inne i huset.

"Badrummet är nog det minsta problemet." Mumlade Kate, jag förstod att hon syftade på sovrummen.

"Jag kan sova på soffan. Du kan ta sovrummet med Logan." Han bröt tystnaden och vände sig mot mig.

"Mamma, mamma." Roppade Logan och kom i rusande in vardagsrummet. "Jag vill åka fyrhjuling."

"Vi kan fixa ihop den." Föreslog Leo. Logan nickade ivrigt och sprang mot kartongen som stod på altanen ute. Den var förstås för tung för honom och han frustrerande högt.

"Men kom och hjälp mig då, ska man behöva göra allt själv?" Vi alla brast ut i skratt. Leo gick fram till kartongen och lyfte upp den åt honom.

"Ska vi packa upp lite eller?" frågade Kate. Jag nickade. Jag gick in till deras sovrum och satte mig på sängen och betraktade henne när hon hängde upp en klänning på en galge.

"Är det något du vill prata om?" Frågade hon och vände sig om.

"Nej, det är bara många tankar." Hon nickade.

"Förståeligt."

"Jag vill ta tillbaka honom" sa jag ärligt. "Men jag klara inte av att bli sårad igen. Och det är det. Jag kan inte lita på honom och vet därför inte om han kommer sticka igen." Jag suckade högt. "När jag ser honom med Logan. Ser jag oss tre i framtiden. Jag vet också att jag behöver honom för att bli lycklig igen. Jag behöver honom i mitt liv, i Logans liv och uppväxt." Kate slutade med det hon gjorde och kom och satte sig bredvid mig.

"Det är en svår situation. Jag har svårt att tro att han komme lämna igen, speciellt inte nu när han vet om Logan." Jag nickade.

"Ja, och när jag hör hur hans föräldrar har ljugit i alla år tycker jag bara synd om honom. Kunde jag gjort något annorlunda?"

"Jag förstår. Men vi är här och nu. Så nu får man bara tänka framåt och inte tillbaka i tiden." Jag nickade igen och vände mig till henne. Sen gav jag henne en kram. Vad hade jag gjort utan henne?

När vi hade packa upp gick vi ut till vardagsrummet. Jag kollade ut ur det stora fönstret och fick syn på killarna. De monterade ihop fyrhjulingen och visade Logan vad han kunde skruva eller göra. Alla arbetade i bar överkropp och jag kunde inte slita min blick från Leo. Den kroppen hade man saknat.

"Akta så du inte dreglar." Sa Kate och kom upp vid min sida. Jag vände blicken mot henne och skakade på huvudet med ett leende. De alla tre hojtade till och jublade. Det verkade som den var klar. Vi gick ut till killarna i trädgården och Logan vände sig till mig.

"Den är klar." ropade han exalterat.

"Ja kan se det. Vad fin den blev." Han satte sig på den och vred lite på handtaget så den åkte fram en bit vilket han inte var beredd på eftersom att han nästan höll på att ramla av.

"Kör försiktigt nu" sa jag innan han gasade igen och åkte runt på gräsmattan.

Det dröjde inte länge innan han tröttnade och ville gör något annat.

"Mamma jag vill bada." Sa han och drog mig i handen.

"Okej, varför inte, men du måste sätta på sig badbyxor först." Vi gick in och bytte om till badbyxor sedan traskade vi ut igen. Logan sprang mot vattnet och precis innan han skulle slänga sig i, hindrade jag honom.

"Vänta Logan, du måste ha armpuffarna på dig." Han vände sig om och kom gåendes upp till mig. Jag satte på honom armpuffarna och sedan var det fullfart i vattnet. Ingen badkruka iallafall. David och Leo sprang ut i vattnet eftersom Logan ville ha någon att leka med.

Jag passade på att gå upp och byta om jag med. Det var så varmt ute. När bikinin var på gick jag ner igen med handuken i handen. Killarna kastade boll till varandra och jag såg i ögonvrån att Leo hade ögonen på mig. Men slutade stirra när David kastade en boll i huvudet på honom.

"S" sa David.

"Hahah du fick GRIS. Du förlorade." Sa Logan. David drog upp Logan i sin famn och gjorde en segerdans.

Jag la mig på ena solstolen bredvid Kate.
"Älskar din bikini." sa hon och kollade fram bakom sina glasögonen.

"Tack. Din är skit snygg med" svarade jag och tittade på hennes blåa.

Vi solade en stund innan jag hörde en tyst röst säga.

"Jag ska skvätta vatten på mamma." Hörde jag Logan. När han var tillräckligt nära skrämde jag honom genom att resa mig, lyfta upp honom i min famn och springa ner till vattnet. Han skrattade och skrek. Vid vattnet sprang jag ut en bit och doppade honom sedan i vattnet. Han skrattade och jag med.

***

David och Leo hade grillat till kvällen och vi satt nu ute på terrassen och pratade eftersom vi precis ätit klart. Jag såg på Logan att han började bli trött. Klockan var ju trots allt ganska sent.

"Logan ska vi gå och sova?" föreslog jag och reste mig. Han kollade trött upp på mig och sa.

"Mamma jag vill bada." Vi alla skrattade till speciellt David som tyckte det var super kul. Antar att han fått i sig lite alkohol.

"Det är lite sent för det." Svarade jag och lyfte upp honom ur stolen och satte honom på min höft. Han lutade sitt trötta huvud mot min axel.

"Godnatt."

När jag borstat tänderna på honom och satt på honom sin pyjamas la jag honom i mitten av den stora dubbelsängen. Strax därefter slocknade han och somnade som en stock. Jag gick ut till terrassen igen och hörde att de skrattade.

"Alice kommer du ihåg det?" Frågade David. Jag kollade mot honom med en frågande blick.

"Vadå?" Jag satte mig igen och lyssnade på vad de skulle berätta.

"När jag råkade tackla dig på en idrottslektion och Leo blev skit arg." Jag fnös till.

"Det glömmer jag aldrig."

"Leo va fan arg på mig i en vecka." Jag kollade mot Leo som log men sa inget. Det kändes som att det var igår men ändå inte.

När vi plockat undan där ute var vi alla påväg till sovrummen för att lägga oss.

"Ska jag sova på soffan?" Frågade Leo igen. Jag gav soffan en blick. Hur ska jag svara på det?

"Nejdå, det ska nog gå bra att dela säng. Logan ligger i mitten." Han nickade och försökte dölja ett leende.

Jag gjorde mig iordning i badrummet och gick sedan in till sovrummet igen. Leo låg bredvid Logan till höger och höll på med telefonen. Jag gick bort till den vänstra sidan, drog bort täcket och la mig fort. Det kändes på ett sätt obekvämt att visa sig i ett nattlinne framför honom. Vilket var helt normalt för några år sen.

Jag släckte sänglampan och vi sa ett tyst godnatt. Ingen tanke på att prata eller något. Båda var nog ganska trötta efter en dag i solen. Jag orkade heller inte dra igång ett deppigt samtal med honom.

•••••

Hoppas ni gillade det. <33

Unforgettable loveWhere stories live. Discover now