Kapitel 26

2.1K 67 11
                                    


Alice perspektiv

Kate och David hade övertalat mig och Leo att följa med till baren ikväll. Jag ville egentligen hålla mig borta från ställen där paparazzis kunde vara på eller människor som glor på en.

"Okej ikväll, skiter vi i allt." Brast Kate ut.

"Skål utbrast." David och Leo höjde sina stora ölglas. Vi andra höjde våra glas och klingade hårt i varandras.

Hela kvällen hade varit lugn. Folk hade inte stirrat på oss som om vi var kriminella. Det var en del fans som tog foto med Leo eller bad om autograf men det brukar det alltid vara folk som gör. En tjej lite yngre än oss kom fram med stora ögon. Ännu ett fan antagligen.

"Åh skulle jag kunna få ta en bild" Jag log mot henne och var säker på att hon ville ha en bild med Leo.

"Absolut." Sa Leo och började räta på sig för att ta bilden.

"Tar du bilden." frågade hon till Leo. Hans blick blev fundersam. Tjejen vände sig till mig och Kate.

"Jag älskar ert lilla café, asså det är så goda bakverk och platsen och framför allt gör NI ens dag till den bästa." Hennes ord fick mig i ett stort leende. En bekräftelse på att man verkligen uppskattar det vi gör. Kate satte handen över hjärtat.

"Men tack. Det uppskattar vi verkligen." Kate kollade mot Leo som stod men hennes telefon chockad i handen.

"Tar du bilden Leo." Sa Kate retsamt och flinade mot honom. Han nickade med ett leende till oss. Hon ställde sig bredvid oss och Leo tog fotot. Hon tackade så mycket och gick sedan vidare. David som suttit med handen över munnen brast genast ut i en skrattattack och fick inte fram sina ord.

"Hon—ba—du—foto—Vilken diss." Jag och Kate började skratta med David och Leo satt bara där med ett flin. Jag slutade skratta och blev genast seriös när jag såg kvinnan vid baren. Hon satt med en kille och skrattade någit enormt. Leo som sett att jag blev seriöst vände sig om för att kolla vad jag stirrade på.

"Helvete." sa han tyst. Jag mötte hans blick. David och Kate som också verkar sätt henne pustade ut.

"Måste hon förstöra allt." sa han och suckade. Jag ryckte på axlarna.

"Klockan börjar ändå bli mycket så vi kanske ska dra oss." Kate suckade igen och nickade på huvudet.

"Är det bara jag som måste på toa?" Frågade jag och det verkade som om att det bara var jag. Jag hoppade ner från den höga bar stolen och gick bort mot badrummet.

När jag hade gjort mina behov och tänkte precis spola hörde jag två röster komma in i badrummet. Med den öppna toaletten kunde jag höra vad de sa.

"Jag längtar efter att möta våran lilla krabat i din magen." Jag kände igen henne röst. Det var kvinnan. Tyst och snabbt tog jag fram telefonen och började spela in deras samtal. Om han sa det där måste det vara han som är pappan till barnet och inte Leo. Jag öppnade dörren lite tyst och filmade ut mot dem. De stod i famnen på varandra och han hade sina händer på hennes mage.

"Vad tror du? Kommer han ge sig och ge oss pengarna?" Hon ryckte på axlarna.

"Jag ska göra allt för att få de där pengarna." Han nickade och kysste henne i nacken. Jag kunde knappt andas, jag vågade inte röra mig en sekund. Tänk om telefonen skulle dö eller att de ser mig. Då är jag körd. Trotts den rädslan jag hade inom mig spreds glädje inom mig. Leo är inte pappan. 

"Jag tror inte du fattar hur lycklig jag är för att jag ska bli pappa. När vi fått de där pengarna flyr vi härifrån och startar ett nytt liv med vårt barn." Hon nickade. Jag lutade mig lite närmare för att få en bättre bild men egentligen skulle jag låtit bli. Jag snubblade till och dörren for upp. De hoppade till och vände sig genast mot mig. Fort drog de sig ifrån varandra. Jag kollade ner mot telefonen som jag hade i högsta hugg riktat mot dem. Hon vände ner blicken mot den och rusade genast fram till mig. Jag la benen på ryggen och sprang så fort jag kunde därifrån. Ute i baren igen var det trångt och människor dansade lite här och där. Jag kollade bak lite fort och såg att båda var efter mig. Folk blängde på mig argt när jag trängde mig förbi dem. Men just nu struntade jag i det och fortsatte halvspringa till vårt bord.

Jag fick ögonkontakt med Leo en bit bort och hans ögon blev genast oroliga när han såg att jag sprang. Han var snabbt uppe på benen och mötte mig.

"Vad är det? Har det hänt något?" Han satte sina händer på mina axlar och jag skakade ivrigt på axlarna. Jag andades häftigt och tänkte precis säga vad jag sett, då blev jag bakdragen av någon. Jag vände om och fick en smäll på kinden. Jag satte min hand över min svidande kinden och fick ögon kontakt med kvinnan. Leo kom genast fram vid min sida och tänkte precis agera på ett aggressivt sätt men jag stoppade honom.

"Ge oss din telefon din bitch." Killen och ställde sig framför kvinnan.

"Vad fan sa du?" Sa Leo och började gå fram till honom med knutna nävar. David som kommit fram bredvid Leo hejdade honom att göra något dumt och ställde sig framför Leo.

"Jag tycker vi tar ett djupt andetag." David andades in och ut. De kollade på honom konstigt och undrade vad han höll på med. David tänkte slå till honom men den här gången hejdade Leo honom.

"Vid drar." sa jag och tog tag i båda och började gå ut med snabba steg.

Där ute började jag genast vinka med handen för att få en taxi.

"Vad menar de med din telefon?" Frågade Leo när han kom ut ur barnen. Jag vände mig mot honom och log.

"Jag spelade in ett samtal med dem när de i princip så att du inte var pappan till barnet." Han höjde på ögonbrynen och kollade med stora ögon på mig. Jag nickade och log mot han. Ett stort leende spreds sig på läpparna och han gick snabbt fram till mig och kramade om mig hårt. Kate och David som också hörde vad jag sa hoppade upp och ner och klappade händerna.

Vi pussade och kramade och sa hejdå till Kate och David utanför taxin. Sedan åkte de vidare. Jag och Leo som var lyckligare än någonsin och kände en frihet att inte vara inblandade i något drama längre. Vi gick hand i hand upp för trappan i trapphuset. Jag rotade reda på min nyckel i väskan och satte snabbt in den i nyckelhålet. Jag vred om och öppnade dörren. Precis innanför dörren placerade Leo sina händer på min midja och kysste mig i nacken. Jag rös till av hans beröring och vände mig om så vi hamnade panna mot panna. Vi kollade på varandra länge och andades varandras luft. Jag lutade mig lite framåt så våra läppar snuddade vid varandra. Innan vi skulle mötas i en perfekt kyss backade jag och drog ifrån. Jag gav honom en busig blick innan jag gick vidare in till sovrummet.

•••••

Åh hoppas ni gillade det. Stort tack till 17k kram från mig.

Unforgettable loveWhere stories live. Discover now