Kapitel 7

3.1K 73 24
                                    


Fem år senare

Jag vaknade med ett ryck av att väckarklockan ringde. Med en suck stängde jag av den. Redan måndag igen. Efter 10 minuter av snooze drog jag bort det varma täcket från min kropp och gick upp ur sängen.

Väl inne i köket satte jag på kaffemaskinen och väntade tålmodigt på att koppen skulle fyllas. Med koppen i min hand öppnade jag Logans sovrumsdörr, en liten kropp syntes i hans säng. Jag tassade fram till hans säng och kröp ner under täcket bakom honom.

Min son, min älskade lilla son som precis har fullt fyra år. När jag fick reda på att jag var gravid var det en självklarhet för mig att behålla barnet. Trots att jag funderade på hur allt skulle gå ihop så har det flutit på väldigt bra. Kate och David har hjälpt till otroligt mycket, de har hämtat och lämnat på dagis eller tagit honom till lekparken. Inte tala på mormor, hon har varit mest stöttande. Hon har hjälpt mig igenom alla bekymmer och de mörkaste stunderna.

Ett halvår efter att Leo stack bestämde Kate och jag oss för att starta upp ett litet Café och det är där jag jobbar nu. Vi två är ägarna över det 'lilla caféet på hörnet'. Ett mysigt litet ställe som erbjuder alla möjliga bakelser och drycker.

"Godmorgon hjärtat." viskade jag när jag märkte att Logan började vakna till. Han vände sig om så vi låg emot varandra. Jag pussade honom på näsan.

"Godmorgon mammi." sa han trött och gäspade urgulliga. Jag drog handen genom hans blonda kortväxta hår som han fått från sin far.

Jag pussade honom på huvudet, reste mig upp från sängen och gick fram till hans byrå för att ta fram några kläder. Jag gick fram till sängen igen för att hjälpa honom på med kläderna. Han sträckte händerna över huvudet och jag drog av hans fotbolls pyjamas. Sedan satte jag på hans tröja för dagen.

"Ska det bli kul med dagis?" Frågade jag medan jag fortsatte att byta kläder på honom.

"Ja jätte, jag och Livia ska göra bilbanor i sandlådan." Livia den lilla blonda söta tjejen på hans dagis som han är så förlust i. Det går inte en dag utan att han nämner henne.

"Åh vad kul, dä för du visa mig dem när jag hämtar dig senare idag." Han nickade trött.

På måndagar är det alltid jag som öppnar på café och eftersom att det fortfarande var så tidigt på morgonen fick Logan följa med mig, dagis hade inte eller än.

Jag öppnade dörren och Logan sprang in. Jag stängde dörren efter mig och fortsatte in bakom disken där jag hängde av mig mina saker. Bakom mig stod Logan med sin förstora ryggsäck på ryggen. Han tog av sig den och sträckte den till mig.

"Så vad står på schemat idag mamma?" Frågade han. Jag log och sa. "Vi ska baka fler bullar och kakor." sa jag när jag kollade runt vad som behövdes fylla på.

"Okej." han sprang bak till rummet bakom disken och tog fram sitt lilla förkläde och ett till mig. Jag tog tacksamt emot det och tillsammans började vi plocka fram varor.

"Då kan du knäcka fem ägg." sa jag när jag läste från receptet. Han kollade lite skeptiskt på mig.

"Kan du göra det, jag är inte så bra på det." Sa han och lät lite bekymrad. Jag log och ställde mig bakom honom.

Unforgettable loveWhere stories live. Discover now