14| Zakázené oddelenie

2.1K 144 13
                                    

                                    14 |                    Zakázané oddelenie

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.




14 |
Zakázané oddelenie



,,Do pekla!" Zahrešila som v momente, keď som zatvorila ďalšiu knihu mágie.

Nikde sa nepísalo o tom, ako sa stať animágom. Všade boli len samé príručky o neregistrovaných animágoch a o zákonoch ministerstva mágie.

Postavila som sa zo stoličky a odhodila som poslednú knihu, ktorú som prečítala. Z obrovskej nespokojnosti som sa prechádzala z jedného miesta na druhé a v tom mi zrak zablúdil na knihy v zakázanom oddelení.

Opatrne som prikročila k zakázenému oddeleniu, keď v tom som započula škreklavý, nepríjemný hlas.
,,Máte povolonenie, slečna?" Ozvala sa knihovníčka, ktorá nebola na prvý pohľad vôbec príjemná. ,,
Niake potrebujem?" Zaklamala som a na tvári sa mi zjavil prekvapený výraz.
,,Samozrejme, že áno! Okamžite oddiaľto zmiznite, lebo ihned zavolám vedúceho vašej fakulty!"

Prekrútila som očami a ladne som vykročila z dverí knižnice. Ja určite nepotrebujem hlúpe povolenie, pretože ľudia, ktorí sa bavia s Fredom a Gergeom nepotrebujú nikdy povolenia.



                                 ▪▪▪




Rocková hudba mi hrala v priestoroch slizolinských kúpelní a pritom, ako som sa dívala do lesknúceho sa zrkadla, som mojim čiernym prútikom krúžila vôkol hlavy. Presnejšie, snažila som si odstrániť tú fialovú vec na hlave. ,,Čo to tu pre Merlina vystrájaš, Rose?" Roztvorila dvere do kúpelne rozhorčená Lola. ,,Ako vidíš snažím si tú otrasnú farbu odčarovať z vlasov."
,,Podľa mňa by si mala zájsť za Madam Pomfreyovou," poradila mi Lola a na pery si naniesla priesvitný lesk.
,,Chystáš sa za Zabinim?" Uškrnula som sa a zapichla som si prútik do kožennej čižmy. ,,Pozval ma do medových labiek," zasnene sa Lola usmiala a zadívala sa na odraz vo svojom zrkadle. ,,Láska je zvláštna," znechutene som prehovorila a vykročila som von z kúpelne, a rovno som zamierila za Madam Pomfreyovou.

Madam Pomfreyová mi ochotne zmenila farbu vlasov na moju pôvodnú farbu a ja už som spokojne kráčala na hodinu Veštenia.

Podišla som k vysokému rebríku a pomaly som vystupovala do tmavého podkrovia. Poobzerala som sa vôkol seba, ale na moje prekvapenie tam nikto nestál a ani nesedel. Stoly boli prázdne a v strede sa týčila guľa na veštenie, ktorá zaujímavo blyšťala. Črtali sa na nej zelené, červené a sýto-fialové farby, ktoré priťahovali moju pozornosť. Pomaly a neisto som k nej podišla, a čím viacej som sa ku guli približovala, tým viacej ma oslepovali hmytajúce sa svetlá. Načahovala som sa svetlami, ked v tom ma niekto ohromne vystrašil.

,,Ked Lucifer povstal, jeho deti temnoty sa vrátili a rozdelené boli. Na dve čiastky sa rozdelili a osud si vzali. Jedno dieťa z nebies od temnoty sa odvrátilo, ale druhé do neho násilne vstúpilo. Ale raz sa stretnú, tie deti temnôt a život na zemi sa skončí, a tým pre nich spása nekončí," hlbokým hlasom a upreným pohľadom na mna hľadela profesorka Trelawneyová.

Slytherin Queen Where stories live. Discover now