33| Pekelný oheň

1.8K 122 12
                                    

                                  33 |                        Pekelný oheň

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

                                  33 |
                        Pekelný oheň

6.ročník

Blížila som sa stanicou Kings Cross za ranného počasia. Počasie bolo pochmúrne a vôkol mňa sa vznášala sivá hmla.
Bolo to síce typické počasie Londýna, ale vo vzduchu bolo niečo temné, čo neveštilo nič dobrého. Vôkol mňa bola spŕška študentov, ktorí mierili do Rokfortského expressu a lúčili sa so svojimi rodičmi v návale hluku, ale ja som bola započúvaná len do Dropsinho tichého pradenia.

Bol to moj prvý ročník na Rokforte, bez Freda a Georga. Neskutočne sa mi za nimi cnelo a ich vtipy a narážky mi budú celé dva ročníky chýbať. Boli sme vždy Fred, George a ja. Fred, George a Slizolinská kráľovná. Ale teraz budem v tajomnej klubovni len ja a moje čary, v ktorých sa budem zdokonalovať.
V ríše spomienok som si spomenula na deň skúšok, ktorý sa zapísal do histórie vylomenín. Čarodejnícka škola Rokfortu, nikdy nezabudne na deň skúšok, keďže Fred a George spôsobili Umbridgeovej mierny šok, ktorý si tá stará ropucha zaslúžila.
Ach, budú mi tie ryšavé hlavy neskutočne chýbať.

Jemne a nostalgicky som sa pousmiala a vstúpila som do čierneho vlaku, z ktorého sa dymilo ako z rozpálenej cigary.

Kráčala som dlhou chodbou a očami som vyhľadávala voľné kupé, ktoré boli preplnené študentmi. Dívala som sa na známe tváre, ktoré sa cez horúce leto zmenili, ale všimla som si aj nové tváre prvákov, ktoré si v úžase prezerali vlak.

Nikde nebolo voľného miesta, čiže v momente som zamierila do hadej jamy. Nikto sa neodvážil zamieriť do slizolinského sektoru, v ktorom sa nachádzali len hadi.
Znechuťou som vstúpila do slizolinskej, vskutku nepríjemnej spoločnosti, v ktorej to voňalo drahou voňavkou a peniazmi.
Pri prvom kroku, ako som tam vstúpila sa na mňa upieral jeden pár sivých očí. Lola Tonksová. Vedľa nej sedelo dievča s hnedými hustými vlasmi a prenikavými hnedými očami. Bolo to dievča, ktoré bolo o dva roky ročníky mladšie a jej meno je Astoria Greengrassová.

Vyhýbala som sa Lolinmu pohľadu a očami som vyhľadávala voľné miesta, no sedeli a pozorovali ma len samé nepriateľské tváre.

,,Ak chceš, tak si môžeš prisadnúť ku nám," vyzvala ma Lola a jemne sa na mňa usmiala. Videla som na nej, že nejaví sebamenší záujem pri mne byť, ale len som prikývla a v momente som si sadla a klietku s Drops spolu s kuframi som položila vedľa seba. Nestálo to zato, sa s ňou opäť hádať.

,,Počula som o tvojom bratrancovi, Lola," začala Astoria. ,,Počula som o ňom chýry, že z neho vyrástol pohľadný muž," Zatiahla a jej hnedé oči sa šibalsky rozsvietili.

Hneď som vedela o kom Astoria rozpráva. O Malfoyovi.
Vedela som, že rozpráva o jeho aristokratickej tvári a ostrých črtoch tváre, ktoré ho zdokonalovali. Malfoy bol vždy lámač sŕdc, ale teraz sa stal lámačom ženských sŕdc.

,,Je to môj bratranec a vyzerá presne ako ja, takže je očividné, že je pohľadný, Astoria," so vztýčenou hlavou preniesla Lola a ja som si uvedomila ako sa ponášala na Malfoya. Mierne som sa uškrnula a nemohla som si nevšimnúť Lolin kontroľovateľný pohľad, či som sa usmiala na jej nekontroľovateľnej arogantnosti.

,,Nemohol som prepočuť, že sa rozprávate o mne."
V sekunde som sa mykla, keďže som tesne pri mne započula hlboký, ťahavý tón, ktorý patril búrkovému chlapcovy.

,,Rozprávali sme sa o tom aký si pokrytec," Lola ho ihneď odbila a Astoria Malfoya hltala nenásytným pohľadom.
Jej líca sa jemne rozžiarili a nemohla som si nevšimnúť Malfoya,ktorý si toto všetko nesmierne užíval.

Čo to má pre svätého Merlina znamenáť? Dívala som sa na Astoriu s obrovským opovrhnutím a prebodávala som ju pohľadom. Predstavovala som si ako tomu dievčaťu horí rukáv habitu a spôsobuje jej obrovskú bolesť.

A v tom sa stalo niečo nevýdané. Na Astoriinom rukáve sa objavil plamienok ohňa, ktorý sa zväčšoval a zväčšoval.

Do pekla ! Malfoy, Lola a všetci slizolinčania sa nato dívali s obrovským úchvatom. Dokonca aj Pansy spolu so Zabinim vykukli spoza sedadiel a na tvárach sa kmytali pobavené úsmevy.
Astoria začala vrieskať na celú chodbu a jej tvár bola biela ako púštny kvet. Nevedela som, čo mám robiť a ako mám toto všetko zastaviť.
Akoby sa čas spomalil a v sekunde pri nej stála jej staršia sestra - Daphne Greengrassová.

,,Aguamenti," vyhŕkla a Astoriina ruka bola v úplnom poriadku aj keď jej rukáv vyzeral ako spŕška rozžeravených uhlíkov.

,,Kto ti to spôsobil, Astoria?" Dívala sa na sestru s obrovským strachom v očiach. Vedela som, čo príde. Videla som, ako sa na mňa díva - ako na monštrum.

,,Povedz mi kto to bol, Astoria!" Rozkričala sa Daphne. ,,Zabijem ho."
Po Astoriiných líciach začali stekať kvapôčky sĺz.

,,Bola to ona," poukázala na mňa a môj svet sa rútil hore nohami. ,,Vyzerala ako diabol poslaný z pekla, ktorého oči pekelne žiarili.

Všetky pohľady sa upreli na mňa a v tej chvíli som chcela byť hocikde inde, len nie tu.

,,Máš dôkaz, že to bola Rose?" V okamihu si ma zastala Lola a jej hlas sa zlomil. ,,Neni možné, že čarodejnica v jej veku vie ovládať, tak silnú mágiu."

,,Ale toto nie obyčajná čarodejnica. Toto je Chamberlainová. Naša Slizolinská kráľovná," zasmial sa Blaise. ,,Chamberlainová, ak by si mňa takto upaľovala, tak by to bolo sexi."

,,Drž hubu, Blaise," vyhŕkla som naraz spolu s Malfoyom a Lolou.

,,Ehm, ehm, prepáčte,že vás vyrušujem, ale máte sa zastaviť v prefektskom kupé. Pán Malfoy a slečna Chamberlainová," objavil sa vedľa mňa chlapec s tmavými vlasmi a dvojfarebnými očami. Jedno oko mal modré a druhé hnedé. Bol to druhák a jeho spôsoby mi pripomínali dvadsať ročného muža, ale bol to slizolinčan, čiže som sa nestačila ani sekundu čudovať.

V okamihu som sa postavila zo sedadla a vzala som so sebou všetky kufre a Drops, ktorá sa na toto všetko dívala s iskierkami v očiach.

No v tom ma niekto prudko chytil za zápästie.
,,Za toto, ti tento rok v Rokforte spravím peklo," zašepkala Daphne Greengrasová a jej ľadové oči ma prebodávali pohľadom.
,,Nemôžeš sa vyhrážať Diablovy peklom," vrátila som jej to a v sekunde som sa jej vytrhla zo zovretia.



,,Chamberlainová, musím povedať, že si dnes bola veľmi pôsobivá," uchechtol sa Malfoy, ,,napríklad ako v tom klube."
,,Bol si opitý," odbila som ho a kráčala som úzkymi chodbičkami Rokfortského Expressu a za krkom mi dýchal Malfoy, ktorý bol tesne za mnou.

,,Ale teraz opitý niesom. A zdalo sa mi, že si žiarlila, Chamberlainová."
,,Áno, Malfoy. Žiarlila som na teba a na Astoriu Greengrasovú, tak strašne moc," preafektovane som prehovorila, ,,ak by sa ťa dotkla, tak by som ju zabila."

Vtrhla som do kupé, v ktorom na moje prekvapenie, sedela sama profesorka Mcgonagallová.
,,Dobrý deň, pani profesorka," povedali sme dvojhlasne spolu s Malfoyom.

Profesorka Mcgonagallová nás vymenovala za hlavných prefektov, čo bolo priam ponižujúce. Nikdy som nechcela byť prefektom a k tomu nie hlavným.
Ale ako profesorka Mcgonagallová povedala. "Pán profesor Snape, mi povedal, že vám to obom určite vyhovuje."

Slytherin Queen Where stories live. Discover now