15| Špinavá hra

1.9K 146 10
                                    

                                    15 |                           Špinavá hra

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


                                    15 |
                           Špinavá hra






Draco

Prudko som pritisol Chamberlainovú o kamennú sochu. Jednou rukou som zvieral knihu o animágoch a druhú ruku som jej priložil na jej vlhké, ružové pery, pretože som ju chcel, čo najrýchlejšie umlčať. Chamberlainová na mňa vyjavene hľadela s jej smaragdovo zelenými očami, ktoré sa do mňa nekontrolovatelne vpíjali a jej hruď sa dvíhala pravidelne, ale vo vyššej rýchlosti. Bol som na ňu pritisnutý, čo sa jej zrejme nepáčilo, ale musel som byť, pretože hlasy a kroky sa čím ďalej, tým väčšmi približovali.

,,Pán, Filch, bola by som rada, ak by ste zvíšili opatrenia Rokfortu a nezaspávali počas svojej služby!" Započul som škrekľavý hlas, profesorky Umbridgeovej.
,,Samozrejme, madam," ozýval sa vtieravý hlas Filcha, ktorý som nenávidel. Ak by som bol šmukel, tak by ma rodičia vyhostili. Bola by to toľká hanba. Pomyslel som si.

Zadíval som sa na Chamberlainovú a pravou rukou som jej zišiel z úst. Obidvaja sme si vydýchli, keď Filch spolu s Umbridgeovou prešli vôkol kamennej sochy, ale nezaregistrovali nás.

,,Okamžite odo mňa odstúp, Malfoy!" Výhražne zašepkala a ja som sa pre jej vražedný výzor uškrnul. ,,Nepáči sa ti to?" Priblížil som sa ku nej.
,,Ako sa opovažuješ?!" Prudko do mňa sotila a ja som sa jemne zatackal, a kniha s obrovským buchotom dopadla na tvrdú zem.

,,Čo to bolo?" Započuli sme Filchov nepríjemný hlas. Zohol som sa po ležiacej sa knihe a obidvaja sme sa rozbehli do slizolinskej klubovne. Prenasledovali nás hlúčné kroky, koré sa k nám približovali. Ten otrasný šmukel nám bol v pätách, tak som Chamberlainovú pevne uchopil za zápästie ruky a strhol som ju do učebne elixírov. Obzeral som sa po tmavej miestnosti a na tvári sa mi kmytal mesačný svit, ktorý dopadal na čiernu, obrovskú skrinu.

V rýchlosti som k nej podišiel, ale na moje prekvapenie na nej bol hrubý, strieborný zámok. V zmätku som sa ho snažil roztvoriť, ale započul som znechutený hlas, ktorý stál tesne za mnou. ,,Načo ti je mozog, ak ho nevieš používať?" Prekrútila očami Chamberlainová a odstrčila ma na stranu. Namierila prútikom na strieborný zámok a vyslovila prosté kúzlo: ,,Alahomora."

Skriňa sa pootvorila a nachádzali sa v nej rôzne pomôcky na hodinu elixírov a učebnice pre vyššie ročníky.

,,Sem sa obidvaja nezmestíme," vyhŕklo z nej.
,,Niesom slepý, Chamberlainová," ironicky som prehovoril.

,,Určite budú tu, tí naničhodný špinavci," započuli sme za drevenými dverami škrekľavý Filchov hlas.

Nemyslelo mi to, pretože v inom prípade by som zachránil krk len sebe.
Chytil som Chamberlainovú za ruku a strčil som ju do malej medzery v skrini, a v tom som sa na ňu pritlačil a rukami som si ju privinul k sebe. Jej telo pod oblečením stuhlo a ja som sa nekontroľovalne uškŕňal. Jednou rukou som chytil dvere čiernej skrine a pomaly, ale ticho som ich zavrel.

Nastala tuhá tma a zacítil som stuchnutú vônu starej skrine, ktorá sa miešala s Chamberlainovou vôňou- červených ruží a čerstvo napadaného dažďa.

V tom sa to stalo. Filch pootvoril dvere a zrejme sa obzeral, či nezahliadne niečo zaujímavé.

,,Mňau," zamňaukala Filchova mačka, pani Norissová a započul som tiché kroky, ktoré mierili ku skrini. Zakusol som si do jazyka a pevnejšie som zovrel Chamberlainovú, ktorej prudko tĺklo srdce na všetky strany.

,,Pán Filch," ozval sa prenikavý, hlboký hlas, profesora Snape, ,,čo robíte v mojej pracovni?"
,,Študenti boli na chodbách," zaprotestoval Filch.
,,Čo by podľa vás, robili v mojej učebni? Prosim vás aby ste oddtiaľto okamžite odišli , ,,odpálkoval ho Snape a už som len počul Filcha, ktorý si frfľal popod nos. Odporný šmukel!

,,Druhý krát som vás pristihol v mojej učebni, slečna Chamberlainová a pán Malfoy. Ihneď vystúpte z tej skrine. Okamžite," Posledné slovo zdôraznil a v tom sme sa obidvaja od seba odlepili. Chamberlainová si vydýchla, keď vystúpila zo zatuchnutej skrine a z môjho zovretia. Ja som, čo najopatrnejšie vyšiel a jednou rukou som si schoval Chamberlainovej knihu za čierny habit.

Čo ak sa to moji rodičia dozvedia? Čo ak dostanú list z Rokfortu v ktorom sa bude písať o tom, že som sa túlal po večeroch s humusáčkou?

,,Slečna, Chamberlainová vy ma samozrejme neprekvapujete," uškrnul sa Snape, ,,ale vy pán, Malfoy ste ma dnes dostatočne prekvapili."

,,Pán profesor.." začal som, ale Snape ma hrubo prerušil. ,,Nedal som vám povolenie rozprávať. Prečo ste sa prechádzali po chodbách, keď sa to v školskom poriadku zakazuje? Teraz môžte hovoriť. Obidvaja."

Snape sa na nás oboch díval a čítal nám z očí, čo neveštilo nič dobré.

,,Pán profesor, s Malfoyom som uzavrela dohodu, že ak prehrá v dueli proti mne, tak sa dostaví večer do učebne elixírov a nájde elixír proti farebným vlasom. Tak som ho samozrejme chcela zastaviť, pretože ako vidíte, moje vlasu sú už v čistom poriadku," díval som sa na Chamberlainovú s užasom v očiach, pretože ma neprezradila. V podstate sme obidvaja porušovali pravidlá, ale mne boli vždy pravidlá ukradnuté.

Snape si nás chvíľu oboch premeriaval a po chvíli vyhlásil: ,,Budete obidvaja deň po škole a teraz zmiznite,kým si to nerozmyslím," ohnal sa rukou a vystrčil nás oboch z triedy.

Rose

,,Prečo si ma neprezradila Snapeovy?" Vyšlo z Malfoya po dlhom tichu, kým sme stáli v slizolinskej klubovne.
,,Pretože som aj ja porušovala pravidlá, Malfoy!" Drzo som prekrútila očami a vybrala som sa do dievčenských izieb.

Ale vedela som, že nevyjde bez boja.

Opäť ma chytil za pravú dlaň ruky a otočil si ma k sebe.
,,Nie preto,že ma máš náhodou rada?" Usmial sa. Malfoy sa usmial. Nebol to falošný úsmev a ani arogantný. Bol to len...úsmev.

Úsmev som mu jemne opätovala a dlaňou som mu skĺzla na pevnú hruď. Búrkové oči mu žiarili od toľkej nedočkavosti a jeho čierne zreničky sa zväčsili, a hltali ma pohľadom, no v tom som mu rukou skĺzla na pravý bok, kde som ucítila roh mojej knihy. V rýchlosti som ju vytiahla spoza Malfoyovho habitu a pritiahla som Malfoya za zelenú kravatu.

,,Ja ti ukážem ako môže malá, špinavá humusáčka hrať špinavo," zašepkala som mu do ucha a on na mňa ako prikovaný hľadel, bež štipky jeho sarkastických poznámok.



Takže guysss! Je tu nová časť po veľmi dlhej dobe:"( Vôbec som nemala chuť na začiatku prázdnin písať a dosť som sa nato vykašlala,čo mi je naozaj ľúto. Ale teraz sľubujem, že budem vydávať každý týžden minimálne 2 časti.

Ďakujem za každý votes a komment! btw..táto časť bola len o Dracovy a Rose.

Slytherin Queen Where stories live. Discover now