28| Vianočný špeciál

1.9K 133 24
                                    

                                   28 |                     Vianočný špeciál

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

                                   28 |
                     Vianočný špeciál




Sedela som v rokfortskom exprese na ceste domov, pretože sa konali vianočné prázdniny a unášala som sa myšlienkami, ktoré som mala rôzne, ale najčastejšie sa vracali k mojej matke - Marlene. Nemala som najmenšiu chuť navrátiť sa domov, aj keď polovica študentov z Rokfortu odišla, pretože Umbridgeová bola príšernejšia ako predtým. Mala som sa tváriť šťastne a považovať moju adoptívnu matku Celeste, a otca Logana za mojich rodičov?

,,Nad čím tak úpenlivo premýšľaš, Chamberlainová?" Vedľa mňa sedel zamyslený Fred spolu s Georgeom, ktorí mi na Vianoce darovali obrovskú sadu The Beatles platní. Ešteže som ich naučila niečo o muklovskej hudbe. Na oplátku som im kúpila kufrík s najrôznejšími elixírmi a pomôckami na vytváranie rôznych prípravkov. Myslím, že sa im to zíde.

,,Neviem. Vadí mi to, že som s Lolou stále pohádaná," zaklamala som, ale bola to z časti pravda. S Lolou som bola pohádaná stále, ale na moje prekvapenie sme si obidve darovali knihy od svojich najobľubenejších spisovateľov. Aj keď sme si to podali len z ruky do ruky. A čo sa týka Malfoya, tak ten odišiel pred vianočnými prázdninami. Snažili sme sa, čo najčastejšie sa navzájom vyhýbať, ale nešlo to,keďže sme boli prefekti, ale jeho poznámky mu nikdy neušli. Zato o mojej matke neprehovoril ani raz.

Domov som prišla s mojimi rodičmi, ktorí ma čakali na stanici Kings Cross.
Mame do očí vyhŕkli slzy pri pohľade na mňa a v momente ma tuho objímala. Práve teraz, som sa cítila ako s mojou rodinou, ktorá ma nadovšetko ľúbila.




▪▪▪


Ležala som v mojej posteli prikrytá tmavými perinami a hľadela som na biely strop a v ušiach sa mi odohrávali piesne "I want you" od The Beatles, ktoré boli prerušované deťmi, ktoré koledovali a tešili sa, že za pár hodín budú Vianoce. Premýšľala som o búrkovom chlapcovy a o zážitkoch, ktoré som s ním prežila, ale moje myšlienky opäť zaujali miesto o Marlene. Kde je teraz? Prečo ma moja biologická matka opustila?

No v tom, ma niečo napadlo. Nikto nebol doma, čo vo mne vzbudilo nádej a nápad.
V rýchlosti som vstala z postele a zamierila som do podkrovia. Bolo to miesto, ktorého som sa ako malá bála a mala som ho v zlých snoch, kvôli ktorým som chodila k rodičom do spálne spať.

Blížila som sa k padacím dvierkam, ktorých som sa jemne dotkla a čo najpomalšie som ich pootvorila. V bruchu som pocítila nepríjemné krútenie, ktoré mi spôsobovalo strach, ale zároveň aj zvedavosť.

Po zlatistom rebríku som po ňom vyliezla a objavila som sa v čiernej zatuchnutej miestnosti, ktorú obklopovalo plno nábytku a rôznych krabíc. No v tom môj zrak upútala strieborná šperkovnica, ktorá bola posiata zlatistými okrasami. V okamihu som k nej rýchlo zamierila, ale zakopla som o niečo. To niečo, bola moja bábika Coco Channel, ktorú som pomenovala po slávnej francúzskej návrharke.
Chytila som ju do ruky a spomenula som si na prvý deň, keď mi ju mama dala na moje piate narodeniny spolu s mojim zeleným náhrdelníkom.

Slytherin Queen Where stories live. Discover now