17| Prefekt

2K 133 5
                                    

                                       17 |                                 Prefekt

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

                                       17 |
                                 Prefekt





Dni plynuli rýchlo od mojho návratu z nemocničného krídla. Ležala som tam tri dlhé dni, ktorými sa všetko vyjasnilo. Fred a George mi dali zamdlievačky, ktoré napomáhali k omdlievaniu. Naštastie mi ihneď doniesli protiliek a nenápadne mi ho podsunuli pod nemocničný vankúš.
Fred sa mi okamžite celý vyľakaný ospravedlnil a aj spolu s Georgeom ma navštevovali každý deň, začo som im bola naozaj vďačná.

Madam Pomfreyová ma držala v nemocničnom krídle, len pre každý prípad a mňa to tam čoraz viacej znepokojovalo, pretože som myslela na ženu v obraze, a na jej náhlivé slová.
A najhoršie na tom bolo to, že ma do nemocničného krídla doniesol sámotný Miles Bletchley. Našiel ma odpadnutú v tmavej uličke Rokfortu a každý deň ma navštevoval a aj spolu s Lolou Tonskovou. Lola mi niesla každý deň domáce úlohy, ktorých bolo nespočetne veľa. Myslím si, že učitelia sú viacej vystresovaný zo skúšok z VČÚ ako samotní študenti.



•••


Kráčala som do Snapeovej pracovne, pretože jeho spomínaný trest ma samozrejme neminul. Pomedzi kopu študentov som sa ponáhľala za Snapeom a cez sklenené okná sa vznášali obrovské mračná, ktoré sa povznášali nad Rokfortom.

,,Hej, Chamberlainová! " Pri učebne Transfigurácie stál natešený Bletchley a z diaľky mi nadšene kýval. Jeho hnedé vlasy mu padali do tváre a jantárové oči mu žiarili v tme.
Opätovne som mu zakývala a jemne som sa pousmiala. Prichádzal ku mne jeho ladným krokom a jeho čierny habit sa mu kĺzal po kamennej dlažbe.

,,Ako vidím, tak už neležíš na nemocničnom lôžku," usmial sa a objavil rad bielych zubov

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


,,Ako vidím, tak už neležíš na nemocničnom lôžku," usmial sa a objavil rad bielych zubov.
,,Chvála Merlinovy! Už som sa tam skoro unudila," prekrútila som očami a vystrúhala som grimasu.
Bletchley sa uškrnul a oblizol si spodnú peru. ,,Keď sme už pri tej nude, tak by si so mnou niekedy niekam nezašla?" Prehrabol si jeho hnedé vlasy a spýtavo sa na mňa díval, ,,vieš aby si zabila tú ohromnú nudu."
,,Myslíš tým rande?" Nadvihla som obočím a moje líca sa jemne začervenali.
,,Nie, naháňačku," odvrkol mi ironicky a hľadel na mňa s jemnými iskierkami v očiach.
,,Ešte si to rozmyslím," šibalsky som sa na neho usmiala. No on, sa pomaly ku mne nahol a na jeho tvári sa objavil jemný úškrn, ktorý sa miešal s jedným, podvihnutým kútikom úst. Zatajila som dych a nechápavo som na neho hľadela. V tom sa nahol a jemne mi vlepil bozk na pravé líce. ,,So mnou by si sa nenudila," zašepkal mi do ucha a v tom som hľadela na jeho chrbát, ktorý mieril do Veľkej siene.

Bola pravda, že Miles Bletchley patril medzi skupinu najkrajších chlapcov zo Slizolinu, ale to, že sa bavil s Malfoyom mi nedávalo istotu, ktorú som potrebovala.








,,Zase neskoro, slečna Chamberlainová?" Opovrhnuto na mňa hľadel Snape spoza čiernej lavice a ruky mal pevne založené.
,,Niekto ma zdržal, pán profesor," hľadela som mu priamo do jeho čiernych očí a pohltil ma chlad, ktorý nebol vôbec príjemný.

Obzerala som sa vôkol seba a očami som vyhľadávala Malfoya, ktorého som nevidela už takmer štyri dni.
Mal tu trčať so mnou, pretože aj jemu mal Snape udelovať trest. Toľká nespravodlivosť!

,,Vyhľadávate pána Malfoya?" Provokatívna a sarkasticky na mňa prehovoril Snape, čo ma vôbec neprekvapovalo, keďže si myslí veci, ktoré nechcem vedieť.
,,Nie," zaklamala som, ale ten chlap vedel čítať z očí, čiže moju pravdu ihneď obrátil.
,,Iste sa pýtate sami seba, prečo tu pán Malfoy neni. Je prefektom a jeho trest bol tým, že som mu nevzal jeho prefektský odznak."
,,Čože? Malfoy je prefektom?!" Nahlas som vykríkla.

,,Stíšte decibele, slečna Chamberlainová," Snape sa postavil z čiernej, vysokej stoličky a ruky si založil za chrbát, ,,prejdeme k veci. Stanete sa prefektom."
,,Pre svätého Merlina," znechutene som sa zadívala. Fred a George mi vraveli, že byť prefektom je pracovať pre školu a tým to znamená, že to je podradená práca.

,,Ako som vám hovoril, slečna Chamberlainová stanete sa prefektom. Už druhý krát som vás pristihol s pánom Malfoyom v mojej učebni a neustále porušujete školský poriadok. Myslím si, že by vám táto skúsenoť pomohla."

,,Tá skúsenosť mi určite nepomôže, keď budem musieť tráviť čas s Malfoyom," zhrozene som sa na Snape dívala.
,,Myslím, že vám dvom to bude vyhovo...," nedokončil Snape, pretože som ho prudko prerušila.
,,Určite nie," fľohla som na neho a prekrútila som očami.

Profesor Snape si odkašlal a podišiel ku mne. V ruke sa mu jagal striebristý odznak prefekta zo zelenou farbou. Znechutene som si ho vzala a pripla som si ho na čierny habit.
Snape sa otočil na päte a vyprevadil ma ku dverám.
,,Prajem vám príjemnú hliadku," škodoradostne sa na mňa usmial a prudko zabuchol dvere kabinetu.






,,Teraz, keď si prefektka, tak nám budeš tiež zakazovať aby sme nevyvešávali plagáty ako Grangerová?" Začal sa smiať Fred spolu s Georgeom v našej utajenej klubovni.

Prekrútila som očami a odvrkla som im: ,,Hermiona má pravdu, Fred."
,,Počul si to, čo ja, George?" Neveriacky na seba hľadeli a na tvárach im hrali posmešné úsmevy.
,,Áno, Fred. Z našej rebelky sa stala prefektka," zamrnčal George.

Pokrútila som hlavou a ďalej som listovala knihu o animágoch, ktorú som ukradla zo zakázanej knižnice.
,,Naša slizolinská prefektka nám nevenuje pozornosť, George."
,,Vidím, bratček," obidvaja pri mne v myhu boli a prečítali si pár riadkov z knihy.

,,Ak sa ti podarí stať sa animágom, tak Percymu pošlem vďakovný list zato, že sa narodil," začal sa smiať Fred spolu s Georgeom.
,,Platí," zabuchla som knihu a vybrala som sa na prefektskú "službu".

,,Kam si sa to vybrala?" Zakričali za mnou.
,,Mám službu. Je už skoro polnoc."
,,Pozdravuj, dráčika," uchechtol sa Fred a ja som mu na záver ukázala vztýčený prostredník.


Chodila som z miesta na miesto pred slizolinskou klubovňou a vrelo som čakala na Malfoya. Na chlapca, ktorý ma po prvý krát pobozkal. Na chlapca, ktorý ma dostal do problémov. Na chlapca, ktorý klamal.

,,Snáď nemyslíš na mňa, Chamberlainová," prudko som sa otočila a zbadala som ho. Zbadala som búrkové, sivé oči, ktoré sa do mňa vždy vpíjali.

,,Okamžite mi vysvetli, prečo si mi nepovedal na začiatku roka, že si prefekt, Malfoy!"






Takže páčila sa vám dnešná časť?:)

Slytherin Queen Where stories live. Discover now