23| Hermiona Grangerová

2K 130 19
                                    

                                     23 |                Hermiona Grangerová

Oups ! Cette image n'est pas conforme à nos directives de contenu. Afin de continuer la publication, veuillez la retirer ou télécharger une autre image.

                                     23 |
                Hermiona Grangerová




,,Aké milé prekvapenie, že vás opäť vidím v mojej kancelárii, slečna Chamberlainová a pán Malfoy" Hľadel mi Snape prudko do očí a jeho výraz tváre bol nečítateľný.

Po mojej pravici sedel Malfoy a jeho tvár bola ako z kameňa, a na jeho tvári sa črtal tmavomodrý monokel, ktorý som mu spôsobila na konci zápasu.

,,Radšej by som išiel do Zakázaného lesa, než sedieť pri Chamberlainovej," vyriekol Malfoy, ktorého tvár sa menila do arogantného výrazu.

,,Ako si želáte,pán Malfoy. Môžte si odpikať trest spolu so slečnou Chamberlainovou v Zakázanom lese. Spoločne," posledné slovo Snape zdôraznil a uškrnul sa jeho typickým Snapeovským, škodoradostným úsmevom.

Pre fúzatého Merlina! ,,Pán profesor, nemyslím si, že by bolo rozumné riešenie, ak by ste mňa spolu s Malfoyom poslali do Zakázaného lesa. Pri prvej príležitosti ho podstrčím kentaurom na raňajky," moje kútiky úst za vyzdvihli a moju ironickú poznámku som adresovala Malfoyovi, ktorý na mňa neúprosne zazeral.

,,Ako som už povedal minule, tak vám vaša spoločnosť neuškodí," usmial sa Snape a premeral si nás pohľadom, ,,a nebojte sa, pán Malfoy, pôjde s vami školník Filch, takže sa vám určite nič nestane."

Ja som sa nahlas uchechtla a Malfoy len zazeral na Snape, a so znechuteným pohľadom ho preklínal.

Postavila som sa na odchod z tvrdej, drevenej stoličky a Malfoy sa postavil tesne za mnou, a obidvaja sme znechutene kráčali k železným, čiernym dverám, keď v tom na nás Snape zvolal a napomenul nás: ,,Môžte býť radi, že som nenapísal list vašim rodičom."

,,Mojej mame by to bolo aj tak jedno,"zašepkala som, ale Malfoy sa tváril inak. Zhrozene.

▪▪▪

,,Ako to myslíš, že vám zobrala tá stará potvora metly?" Rozhadzovala som rukami a kráčala som z miesta na miesto v našej utajenej klubovni.

Fred a George ležali na gauči a na tvári sa im objavili napité úsmevy.

Fred si dal poriadny dúšok z ohnivej whiskey a prehovoril: ,,Zobrala mne, Georgeovy a Harrymu metly, pretože už nemôžeme hrať metlobal. Nikdy," Fredovy sa plietli slová a ja som mu v sekunde vytrhla flašu ohnivej whiskey z ruky a hodila som ju do koša, ktorý automaticky pohtlil všetko, čo sa doňho hodilo. Ďalšie Weasleyovské nápady.

,,Čo si to spravila, Chamberlainová?!" Obidvaja na mňa zhúkli a preklínali ma pohľadom.
,,Nebudete sa opíjať za bieleho dňa a nie rozhodne kvôli Umbridgeovej. Taká nehoráznosť! Zobrala vám metly a zakázala vám hrať metlobal, keď pritom mňa a Malfoya poslali len do Zakázaného lesa! Treba dať Umbridgke poriadne zabrať a ja viem ako," šibalsky som sa usmiala.

Slytherin Queen Où les histoires vivent. Découvrez maintenant