Epilog

1.6K 53 51
                                    

~9:e juni 2023~

Det är exakt fem år sedan jag sa ja till att gifta mig med Shawn. Idag är dagen då vi ska fullfölja det löftet, vår bröllopsdag! En dag vi har längtat efter ett bra tag nu. Vigseln ska äga rum i en herrgård i Kanada som vi har hyrt.
Jag och Shawn har inte haft något med planeringen att göra utan lämnade det till våra föräldrar som verkade mer än nöjda med den uppgiften.

Just nu sitter jag inne på ett hotellrum och blir sminkad av Tiffany som jag kommit ännu närmre under de senaste åren. Hon är definitivt min bästa vän efter Frida och Sandra.

Vi hade tänkt att ha ett ganska litet bröllop för bara släkten och de allra närmsta vännerna men eftersom Shawn har väldigt många vänner genom musiken och kändisvärlden så blir det lite fler gäster vilket egentligen bara är kul.

Förra året bestämde sig Shawn för att ta en paus från allt turnerande eftersom han höll på att bli utbränd. Han skriver fortfarande musik och spelar på en del tv-program och sådant, det är bara världsturnéerna som han inte gör längre.

Jag var till största del med honom under hela hans turnéer och har studerat enskilda kurser inom psykologi på distans. Nu det senaste året har vi bott i vår lägenhet i Toronto och bara njutit av att vara tillsammans utan att behöva åka runt hela tiden.

Jag är numera faster till Liam och Fridas lille son Lucas som nyss fyllde ett år. Han är den gulligaste lillkillen i världen och jag är så lycklig att min bästa vän och bror lyckades hålla ihop.

För Sandra och Erik slutade deras relation ganska tidigt efter studenten. De båda flyttade till olika ställen vilket gjorde att det inte skulle hålla i längden. Hon har däremot en annan kille nu sedan två år tillbaka som både jag och Frida tycker om väldigt mycket. Han heter Johan och de träffades i London där Sandra jobbade som au pair efter studenten. Han är också svensk och i London umgicks de bara som vänner men tog upp kontakten igen ett tag efter att Sandra flyttat tillbaka till Sverige.

~

Stunden är kommen. Om bara en timme eller något är jag Norah Mendes, hur sjukt är inte det?!

Jag kliver ur bilen som tagit mig till herrgården och möts av mina tre underbara tärnor; Frida, Sandra och Aaliyah. De har på sig ljusrosa klänningar och har allihopa lockigt hår och fina pionbuketter i händerna som matchar klänningarna. Jag kramar dem och de frågar om jag är redo för det här vilket jag ivrigt nickar åt.

Jag smygkikar upp i gården och ser bilden som jag haft i huvudet sedan dagen Shawn berättade om sin dröm för mig. Det ser ut exakt som han beskrev.

"Shawn told our mum about his dream..." säger Aaliyah som måste se min chockade min.
"I figured, it looks beautiful!"

På vitmålade trästolar som står uppradade har våra släktingar och vänner samlats för att fira vår stora dag med oss. Det känns overkligt men jag har aldrig känt mig mer säker på något än att jag vill gifta mig med Shawn.

Vi får stå och vänta en stund innan ceremonin kan sätta igång. Min pappa som ska följa mig fram ger mig en stor kram och ett lugnande leende.

En man vid en flygel samt en liten stråkkvartett börjar spela bröllopsmarschen vi valt och Frida, Sandra och Aaliyah börjar gå upp i gången som är omsluten av körsbärsträd. Jag skrider långsamt efter och känner till en början att benen kommer vika sig av nervositet på grund av alla människor som vänt sig om och följer mig med blicken. Sedan blickar jag framåt och får syn på Shawn som ler stort. Han gör mig lugnare.

I Don't Even Know Your Name | Shawn MendesDär berättelser lever. Upptäck nu