_Hikari_Hane

674 47 7
                                    

Dnešní rozhovor je věnován velmi příjemné autorce _Hikari_Hane. Společně se podíváme, co pěkného nám o sobě prozradila. Na profilu toho o sobě moc nemá, považuje se velkou knihomolku, shipperku a fanynku anime. Tak směle do čtení. :-)

1. Na svém profilu máš jedno publikované dílo, jestli jsem si dobře všimla, jedná se o fantasy. Kde jsi získala inspiraci a co tě vedlo zrovna k tomuto žánru?

Nejdříve se chci vyjádřit k druhé části tvé otázky. Už od mala jsem velký snílek. Vždy jsem milovala různé knihy, filmy i seriály o kouzlech, vílách, dracích, atd. Proto mi fantasy přijde jako nejlepší volba pro moji tvorbu. Vlastně díky seriálům a knihám mám tolik zkušeností (či jak jinak to napsat) s fantasy žánrem.

A kde jsem sehnala inspiraci na moji knihu Fierce? Vlastně to byla náhoda. Hledala jsem nějakou dobrou a schopnou osobu, která by mi udělala pěkný cover a hledala jsem tak dlouho, až jsem našla premade od AndrewDareon. Chvíli jsem projížděla nějaké jeho premade, až jsem našla ten, co mám na knize. Zalíbil se mi už od první chvíle a v hlavě se mi pomalu tvořil příběh, různé zápletky, postavy a prostě vše, co do příběhu patří.

2. Zatím jsem nenarazila na nikoho, v kom by premade vyvolal příběh, je hezké vidět, že to funguje i obousměrně, ne jen, že má člověk vymyšlený příběh a k tomu hledá nebo si nechává vytvořit "to pravé". Stává se ti to často, že bys viděla nějaký obrázek nebo cover, a v hlavě ti začnou poletovat nápady? 

Samozřejmě že ano (: Stává se mi to celkem často. Zhruba tak přibližně u každého pátého kvalitního premade. Kdyby měla neomezeno času a pořád tvůrčí náladu, napsala bych si o každé premade, které by se mi líbilo a měla bych k němu nějaký příběh (bohužel ani čas a ani neustálou inspiraci nemám).

Bohužel nedávno se mi stalo, že se mi opravdu velmi zalíbil jeden premade, který patřil do takové triologie, a já si o něj napsala, protože jsem věděla, že na něco takového bych si čas našla vždy. Ale moje maličkost si však nevšimla, že premade už je zabraný a v současné době má ta kniha přes 1K přečtení. Takže mě to celkem zamrzelo. Navíc já jsem celkem velmi vybíravý čtenář a děj byl úplně jiný než jsem si představovala (byla jsem tak velký egoista, že jsem si myslela, že bych to zvládla napsat lépe (: ).

3. Tento problém občas mívám taky, je škoda někde zahlédnout potenciál, který není plně využit. To mě přivádí k otázce: jsi se svými příběhy spokojena tak, jak to očekáváš od jiných?

Se svými příběhy jsem vcelku spokojená, i když vždy je co zlepšovat. Moc dobře si pamatuju svoje začátky a kdybych to někdo přečetl, asi bych se hodně styděla. Můj problém u všech knih, jak mých tak od ostatních autorů na Wattpadu, je gramatika. Já nedokážu číst knihu, která obsahuje text bez háčků a čárek nebo je špatně napsaná přímá řeč. Všichni, kteří mě znají osobně moc dobře ví, jak moc háklivá na špatně napsané i/y :). 

4. Toto velmi dobře znám. Kolikrát mě opravdu mrzí, že narazím na příběh, který by mohl mít vážně dobrou zápletku, ale chyb je tam tolik, že to prostě nejsem schopna dočíst. Máš i přes to nějakou "srdcovku", jíž jsi ochotna číst i přes gramatické zlo?

Myslím, že žádnou "srdcovku" s gramatickým peklem nemám, ale i v mých oblíbených příbězích je občas nějaká ta chybka. 

5. Tohle já obvykle svádím na autorskou slepotu, překlepům se asi nevyhne občas vůbec nikdo. Jak s tím bojuješ ty? Spoléháš sama na sebe nebo využíváš bety a korektora?

Na slovíčko (Rozhovory s autory)Where stories live. Discover now