sarhemanna

477 57 37
                                    

sarhemanna je moc milá matka dvou dětí, která miluje čerstvě namletou kávu, pivo, stanování a taky knihy. Co dalšího nám prozradila autorka snad nejznámější Dramione na Wattpadu?

1. Tvá tvorba se zaměřuje na fanfikce HP. Proč zrovna fanfikce? Jak tě napadlo psát tento žánr?

Ach ano, má tvorba se zaměřuje čistě jen na HP fanfikce, ale dovolila bych si podotknout, že jen na wattpadu - tedy že zveřejňuji jen fanfikce. Už hezkou řádku let píšu i vlastní tvorbu, vlastně jsem vlastní příběhy psala dřív než fanfikce, ale pořád ještě nemám koule na to, abych tato díla zveřejňovala, proto na nich neustále makám v soukromí a třeba jednou, až ke mně dojde nějaká ta dávka odvahy, se o ně podělím.

Nicméně, zpátky k otázce. S tím, že píšu čistě jen HP fanfikce, je to jednoduché. Na Harrym Potterovi jsem vyrostla, tvoří podstatnou část mého dětství a vlastně i dospělosti, že jo. A pořád se prostě nedokážu s tím úchvatným kouzelným světem rozloučit (a ani nechci), proto jsem se rozhodla v něm pokračovat právě díky fanfikcím - ať už tím, že je čtu, nebo že je sama píšu. Svět, který stvořila Rowlingová, je úžasný, nabízí spoustu možností a pro mě osobně je to můj druhý život. A co se týče toho, proč jsem se vůbec rozhodla psát právě HP ff... No, nějak už mi nestačilo jen je číst, ale chtěla jsem si taky nějakou napsat. A jelikož mám opravdu bujnou fantazii, tak jsem se do toho dala a bylo to. Je to takové jiné, snad i silnější, když se člověk do toho světa vrací ne jako čtenář, ale jako pisatel. A mám ten pocit ráda, určitě to taky znáš.

2. Tak rozhodně, není den, co bych se do světa HP nevrátila, ať už tak nebo tak. :D Je něco, co ve ff nemůžeš vystát?

Tak to jsme na tom stejně, HP mě provází každým dnem :D.

Určitě je. Co mi asi vadí nejvíc je fakt velké nedodržování charakteru kanónových postav. Zvlášť mi to vadí u Draca - když ho někdo neskutečně romantizuje a nakonec z něj vlastně udělá naprosto jiného člověka, akorát mu ponechá jméno. Jako jasně, i já ho občas dost romantizuju, co si budem, píšu Dramione, že jo, ale hned se tu scénku či nějaké to gesto snažím vyrovnat tím jeho pohrdavým chováním vůči ostatním, co jsou dle něj níž než on, jeho arogancí a pocitem neohroženosti. Takže prakticky onu romantickou scénu zkazím jeho přístupem, ale chápem se :D. Pak mi taky vadí, když někdo dělá ze zmijozelských vyloženě nelidské zrůdy. To se pak nutím k tomu, abych danou povídku vůbec dočetla. To se ale týče jen HP fanfikcí.

Pak jsou tady samozřejmě fanfikce na reálné osoby a ty nemůžu vystát vůbec. Jako fakt vůbec. Nečtu je a vyhýbám se jim obloukem, neb mi to přijde k daným osobnostem neskutečně neuctivé. Zvlášť pak jsou neuctivé ty fanfikce, ve kterých dělají z heterosexuálů homosexuály, to už je vrchol a mám pocit, že ty osobnosti z toho nebudou zrovna dvakrát šťastné. Nechápejte mě špatně, proti LGBT komunitě nemám vůbec nic, naopak je podporuju, ale myslím si, že i ve fanfikcích na reálné osoby by se měla dodržovat nějaká pravidla, jestli si rozumíme. Jiné to je ve fanfikcích na knižní, nereálné bytosti, tam je to asi jedno, že jo.

3. Trochu jsem se tvé odpovědi bála, ale naštěstí zbytečně. :D Prozradíš nám, o čem je tvá autorská tvorba?

Smím vědět, proč ses mé odpovědi bála? :D

Moje autorská tvorba... No, jsou to prakticky jen hororové povídky, takové lehké psycho. Ani vlastně nevím, proč se zaměřuju jen na tohle, neb jsem poslední roky strašpytel jak sviňa, takže se občas bojím i u psaní (:D), ale kdysi jsem byla doslova hororový maniak, tak se to na mně asi podepsalo. A nejen v psaní, ale i celkově. Doslova mi tenkrát šplouchalo na maják a viděla jsem věci, které jsem asi vidět neměla, tak jsem s horory přestala. Pro zachování svého zdraví :D.

Na slovíčko (Rozhovory s autory)Kde žijí příběhy. Začni objevovat