sovicka111

47 11 4
                                    

sovicka111 je mladá milovnice sov a tyrkysové barvy, která se označuje jako introvertní sangvinik a ráda poslouchá Alana Walkera. O moc více se na profilu nedozvíme, tak snad něco nového najdeme v odpovědích.

1. Na co se zaměřuje tvá tvorba na Wattpadu?

Moja tvorba sa zameráva hlavne na sovy, pretože je to moje najobľúbenejšie zvieratko a mám o nich vďaka mojej knižke Sovy sveta aj niečo naštudované.Moja tvorba sa zameráva hlavne na sovy, pretože je to moje najobľúbenejšie zvieratko a mám o nich vďaka mojej knižke Sovy sveta aj niečo naštudované.

Momentálne ani o ničom inom nepíšem a asi ani v najbližšej dobe nebudem.

2. Jaké vlastnosti mají tvé sovy v příběhu? Chovají se jako lidé?

Niekedy áno a niekedy nie. Napríklad taký Kurt sa rád vyjadruje ironicky a naopak aj rád pomáha. Eugénia, tá je stelesnený anjelik. Nikdy sa nezapája do hádok pokiaľ sa jej to priamo netýka. Qwido, ten je tiež dobrák so zdravým rozumom. Cassie, tá je síce človek, ktorý sa vie premeniť na sovu ale hrá tam dôležitú úlohu. Je taká zmes. Aj dobrá ale aj zlá. (Nechcem hovoriť viac, lebo to by spoilerovala knihu a verím že to nikto nechce).

3. Je nějaký žánr, kterému se obloukem vyhýbáš? Ať už na čtení či psaní. Proč?

Určite na 100% romance. Nenapísala by som to ani keby čo bolo. Nielen že tie scény by som nevedela napísať ale ja osobne to vôbec nemám v láske. A v poslednom čase si k tomu stále viac a viac vytváram averziu, pretože keď sa pozriem do odporúčaných, tak mi tam skáču samé romance.

4. Vadí ti klišé? A co za něj považuješ?

Ani nie, lebo také knihy ani nečítam. A čo považujem za klišé? Wattpad preplnený knihami o elementoch. Ako nie že by mi to nejako extra vadilo, ale spoločne s romance to vidím na každom kroku.

5. Čteš na Wattpadu? Máš nějaké oblíbená díla a autory?

Áno, čítam celkom dosť. Moje obľúbené diela sú Hunger games-73. Hladové hry od Strangie001 potom je tu úžasná fanfikcia na sovích strážcov s názvom Rudé peří od Aurelia-Mia a taktiež od nej patrí medzi moje obľúbené aj kniha Legenda o sovích strážcích: Fakta a zajímavosti aneb kniha vs film. Nesmiem zabudnúť ani na -Queen-123 a jej úžasné knižky s názvami POD MOJU ÚROVEŇ a Z hlbín oceán. Je ešte jedna kniha a tú som našla včera. Jedná sa o knihu CORAX- Poslední dvaja od Babu_Prye.

6. Máš na psaní nějaký rituál?

Nie, rituál nemám ale za to mám papier na ktorom mám všetky kapitoly po jednej podrobne rozplánované, pretože som zistila že sa mi tak jednoduchšie a rýchlejšie dá písať a na nič nezabudnem.

7. Stalo se ti už někdy, že bys měla předepsaný koncept, ale postavy tě zavedly úplně jiným směrem?

Nie nestalo. Nie som ten typ človeka čo si najprv knihu predpíše do konceptov a až potom ju vydá. Ja to čo napíšem si ešte skontrolujem či tam nie sú chyby a ak nie tak to hneď publikujem.

8. Máš radši ich nebo er formu, ať už na psaní či na čtení?

Ja píšem len v ich forme. A vlastne aj čítam v ich forme.  Je to lepšie, lebo keď chceš napísať nejaký príbeh, tak je to jednoduchšie. A keď som čítavala knihy v er forme, tak som si to vôbec, ale vôbec nevedela zapamätať a mala som v tom potom pekný guláš.

9. Tak já zas radši er formu. :D Jaký máš názor na zpětnou vazbu u příběhů, myslíš, že je důležitá?

Áno, veľmi dôležitá. Spisovateľ by sa bez nej ťažko zlepšoval. (Vlastná skúsenosť). Myslím že aj keď mu nevytknú chyby, ale ho len jednoducho podporia v tom aby pokračoval, tak sa nestane to že knihu pozastaví na dobu neurčitú. (Tiež vlastná skúsenosť :D)

10. Zanecháváš komentáře?

No, to je podľa toho čo čítam. Keď čítam niečo čo má v sebe chyby a nelogické veci, tak autorovi to napíšem a keď si to opraví, tak sa kvalita diela samozrejme zvýši. A keď čítam niečo dobré, kde nenám čo vytknúť, tak zanechám len hviezdičku.

11. Jak snášíš kritiku?

Veľmi dobre, keďže ma skoro nikto/nič nevie nahnevať. A možno to bude aj tým že mi väčšinou nikto nič nepíše čo by vytkol. Asi sa čitateľom moje knihy páčia.

12. Tak to je příjemné. :) Co ráda děláš ve svém volném čase?

Píšem knihy (prekvapivo :D) a síce teraz to už nerobím ale študovala rôzne informácie do knihy Sovy sveta, ktorá je teraz pozastavená, lebo jednu časť priemerne píšem 2 hodiny a to spolu s učením do školy moc dokopy nejde. A od dneska začínam písať jednu poviedku do súťaže.
Okrem písania a čítania toho moc nerobím, ale spomeniem to že v lete chodím jazdiť na koňoch. Okrem toho rada chodím von keď zapadá slnko.

13. Kdybys mohla být na jeden den zvíře, které by to bylo a proč?

Pre mňa by to bola typicky sova. A prečo? Namôžem za to ale mám ich strašne rada. Páči sa mi ten ich múdry pohľad a aj to aké sú chlpaté (ja by som ich vedela hladkať aj celý deň). A asi aj preto že majú opačný stereotyp ako ľudia, čiže sú v noci hore a cez deň spia. Nesmiem zabudnúť ani na to ako potichu vedia letieť. Fascinuje ma to. A poslednou vecou je to ako vedia otočiť hlavu.

14. Co bys vzkázala svým čtenářům?

Som rada že čítate moje knižky a taktiež som rada že sa vám asi aj páčia. Keby máte nejakú kritiku, nebojte sa ozvať, nehryziem. Práve naopak, rada si ju vypočujem a poopravujem chyby. Taktiež vám chcem veľmi poďakovať za veľa čítaní a votov. Urobili a stále mi robíte tým obrovskú radosť.

15. A co bys vzkázala začínajícím autorům?

Aj keď vám možno písanie nejde, nevzdávajte to. Každý raz začínal, aj ja som začínala. Len píšte a píšte a píšte. Možno z vás niekedy bude najlepší spisovateľ. Samozrejme, nezabudnite ani čítať. Tiež to napomáha k lepšiemu písaniu. Či už čítate moje knihy, niekoho iného knihy alebo tlačené knihy, určite v tom pokračujte.

Děkuji za rozhovor. Kdybys chtěla ještě něco dodat, sem s tím.

Aj ja. Už asi nič nedodám

Na slovíčko (Rozhovory s autory)Where stories live. Discover now