PavlinaBartakova

177 24 23
                                    

Veselá realistka s růžovými brýlemi - osobně si myslím, že PavlinaBartakova ani větší představení nepotřebuje. :) Humoristka, iniciátorka Šílené výzvy, která Facebookem proletěla jak Kulový blesk, recenzentka. A co dalšího na sebe práskla? Mrkneme se.

1. Tvá specializace jsou komediální romance. Jak ses dostala právě k tomuto žánru?

Víš, že vlastně ani přesně nevím? Nějak to šlo samo. Prostě jsem psala a psala a dávala tam své zážitky a vzpomínky ze života, a tak nějak to vzniklo. Nikdy jsem se nad tím přesně nezamyslela. Jediné, co vím, je, že nemám rada "suché" knihy. Výjimkou jsou tedy detektivky, ale jinak potřebuji od knihy špetku humoru a je jedno v jaké je podobě.

2. Já zas radši u knih pláču, než abych se smála. :D Pamatuješ si ještě, kdys začala psát? Co byl ten popud, abys vzala do ruky psací nástroj a zhmotnila své myšlenky?

Začala jsem psát 13. listopadu 2017, takže to za pár dní bude rok. Popud? Pravděpodobně má kamarádka, která mi řekla, abych začala psát. Protože úplně před prvním příběhem publikovaným zde jsem psala pro pár kamarádek romantiku s názvem Tajné touhy. Jednalo se o vztah mezi učitelem a žákyní a byla to katastrofa. Ještě k tomu se ten učitel jmenoval stejně jako můj učitel češtiny, a pak si ze mě udělali srandu, že jsem se do něj skutečně zamilovala a začala o něm fantazírovat v jiných sférách, než byly testy a ústní zkoušení.Co si budeme. Ten příběh už nikdo nikdy neviděl a já si ho otevřu pouze tehdy, kdy se potřebuji nutně zasmát a upozornit samu sebe na to, abych už nikdy nenapsala takovou kravinu.Ale i přes to mě to nějak dokopalo k tomu, abych to se psaním nevzdávala a začala se tomu věnovat.

3. Všímáš si nějakého zlepšení během toho, co píšeš? Zlepšila se ti třeba slovní zásoba a vyjadřování?

Samozřejmě. Vnímám to i v diktátech v češtině. I když se mi teda onehdá stala opravdu kuriózní záležitost, kdy jsem do diktátu napsala slovo "hýřícími" s měkkým I. Smál se mi i učitel. A o myrtovém věnečku ani nemluvím.Slovní zásoba se mi opravdu hodně rozšířila a ve psaní se člověk zlepšuje čím dál tím více, pokud tomu věnuje trochu píle a času a napíše pár řádků každý den.Dle mého názoru je pořád co zlepšovat. Snažím se nahrazovat slova jinými, aby mi nedocházelo k opakování, když někde vidím nový výraz, tak si jej zapíšu a podobné drobnosti. Ale právě tyto věci mi pomáhají k seberozvoji.S vyjadřování jako takovým jsem problém nikdy neměla. Ale zase se to váže na tu slovní zásobu. Pokud mám dobrý slovní rozsah, bude to znát i na samotném vyjadřování.

4. Čteš na Wattpadu? Pokud ano, máš nějaká oblíbená díla a autory?

Ano, čtu zde na Wattpadu, ale přesto dávám přednost raději klasickým vázaným knihám s tou neodolatelnou vůní. Navíc jsem zde i osobou, která se vyjadřuje k dílům ostatních autorů.

Oblíbených děl je poměrně dost a pojí se s nimi i mí oblíbení autoři. Kdybych zde nezmínila karilaz, pravděpodobně by mě zabila, dále pak RaSoKim a její recenze, MiselKlempova s její potřeštěností, MiraeLewatt dohromady s potetovanými romancemi tvoří dokonalý pár, ale skvělými autory jsou i terrymärz, Itchi či Natymas, Ambroise-Alita-Astin a tak bych mohla pokračovat až do nekonečna a ještě dál. I ty jsi jednou ze skvělých autorek na této scéně. Opravdu je si z čeho vybírat. Proboha, zapomněla bych na Secret_Ella a její nadměrně krvavá díla. (Pozn.: mně prostě Ella nejde označit ani z mobilu, ani z kompu :-()

Na slovíčko (Rozhovory s autory)Where stories live. Discover now