Me_WattGirl

79 8 0
                                    

Me_WattGirl má o sobě na profilu pouze jeden citát, kde se přirovnává k růži ve tmě – nevidíte ji, ale víte, že tam je. Tak se pojďme podívat, zda nám do té tmy vnesla i nějaké světlo.

1. Na co se zaměřuje tvá tvorba na Wattpadu?

Hlavně na fakty, ač mě baví psát příběhy je to pro mě takový malý oříšek. Většinou příběh nedopíšu, a potom mě to mrzí. Taky nemám zrovna moc času. Zatímco fakty jsou napsané poměrně rychle ale samozřejmě kolikrát chce trochu více času na zformulování aby to dávalo smysl. U mé první knihy o faktech o Lise a Leně mám hodně komentářů kdy to lidé pochopili špatně a proto je důležité na to dávat pozor.

2. Myslíš, že Wattpad je pro fakty to pravé místo? Setkala ses už s nějakým negativním názorem?

Možná není možná je... Na to má každý jiný názor. Možná tomu dříve tak nebylo ale dnes už je na Wattpadu velká spousta ,,knih" s fakty. Co se týče negativních názorů tak ano setkala. Fakty jsou totiž dost zrádné. Existují desítky různých teorií a ač se snažím úplně na 100% přidávat fakty které jsou ověřené, prostě tu jistotu nemám. Proto jsem se setkala s mnoha komentáři typu ,,To není pravda...." . Takže tohle beru jak negativní jinak ale mám spíše pozitivní názory a jsem za to neskutečně vděčná.

3. O čem tvé fakty převážně jsou?

Tak samozřejmě převážně o tom co mám ráda nebo je v tu dobu nějakým způsobem populární. Celkově se to asi nejvíce týká celebrit.

4. Plánuješ svou tvorbu rozšířit o nějaký příběh? Proč myslíš, že jsi zatím žádný příběh nedokončila?

Ráda bych myslím že by to bylo zajímavé. Možná protože nemám úplně tolik času a jsem proste taková :) mám problém dokončit věci dokonce a je to můj zlozvyk. Plánujeme že bychom zkusili udělat takový společný příběh společně s moji kamarádkou jde jen o to se domluvit a na to teď nebyl čas. Co si budeme zkouškové je strašný žrout času a krom učení se nedá téměř nic stíhat.

5. Do jakého žánru by ses chtěla pustit?

Nemám přesný žánr a rada bych to udělala od každého kousek ale asi nejvíce asi teen romance.

6. Čteš na Wattpadu? Máš nějaké oblíbená díla a autory?

Ano trávím tady většinu mého volného času. Oblíbená díla... je jich spousta ale jedna z prvních knih co jsem na wattpadu skoro před dvěma lety četla je ,,mé srdce šeptá tvé jméno" a kniha co mě zaujmula a teď čtu třetí díl je ,,curls" ještě abych nezapomněla kniha kterou by jsi měla přečíst každá holka co miluje teen romance jako já je ,,cliché". Co se tyče autorů mám strašně moc oblíbených a snažím se je podpořit sledováním ale musím se přiznat že jsem zatím nenašla autora od kterého by se mi líbily všechny knihy.

7. A co reálné knihy? Pochlub se svou knihovnou.

Moje knihovna je opravdu obsáhlá a snažím se číst vlastně všechny žánry. Hodně mě baví Fantasy a to tvoří velkou část mé knihovny. Myslím že Harry Potter je klasika a měl by to být základ knihovny každého kdo miluje Fantasy. Ještě úplně nejčastěji jako Fantasy doporučuju Hraničařův učeň. Je to skvělá série od Johna Flanagana a já ji opravdu miluju. Když opominu Fantasy mým základem knihovny je určitě obraz Doriana Graye. Kniha z roku 1892 o muži co se až nezdravě zamiloval do své krásy. Tohle jsou takové moje srdcovky ale rozhodne by se v mé knihovně našel i John Green nebo Jules Verne.

8. Jaký jsi typ čtenáře, zanecháváš komentáře nebo jen tiše čteš?

Spíše tiše čtu ale někdy se do toho ,,opřu" a komentuju a nebojím se zanechat svůj názor ač se to kolikrát ostatním úplně nelíbí. Nerada vyhledávám konflikty takže se snažím vše vyřešit v klidu.

9. Myslíš, že je zpětná vazba pro autory důležitá? Proč?

Rozhodně je! zpětná vazba vám tak trochu udává směr. Někdy si prostě musíte říct ,,no tahle cesta už prostě nikam nevede" tak to je! Nejen při psaní knih ale i v životě. Někdy si to uvědomíme sami ale někdy nám to někdo musí říct. A to je hlavní důvod. Zpětná vazba je jednoduše strašně důležitá.

10. Máš nějaké vyšší cíle, čeho bys chtěla v životě (i na Wattpadu) dokázat?

Chtěla bych mít takovou svou partu fanoušků pro které by jsem tu vždycky mohla být. V životě zatím úplně cíle nemám ale teď je na prvním místě škola a zpěv.

11. Co tě spolehlivě dokáže odradit od čtení?

Špatná gramatika, hodně opakujících se slov a nepříjemná autorka. I to se stava na něco slušně upozorníte a dostane se vám vulgární odpovědi. Je to smutný! Druh příběhu kterému se ale 100% vyhýbám je fanfikce s učitelem a studentkou. Jednoduše tenhle druh příběhu opravdu není můj šálek kávy a to rozhodne nechci někoho urazit. A plně respektuju že se to někomu líbí :)

12. Co ráda děláš ve svém volném čase?

Hodně zpívám a případně hraju na piano. To je moje velká zábava a zpěv beru hodně vážně. Taky jsem ale závislá na seriálech a travim hodiny sledováním Upířích deníků. Celkově miluju filmy a seriály a hodně se o to zajímám.

A tady, Lokižel, rozhovor končí, protože autorka už na zprávy dále neragovala. I tak děkuji za rozhovor. Samozřejmě není problém ty tři otázky kdykoliv dodělat.

Na slovíčko (Rozhovory s autory)Where stories live. Discover now