2.Bölüm

11.2K 507 43
                                    

Meryem basketbol sahasından avuçlarını sıkarak çıkarken Albert uzaklaşan genç kıza hala alay dolu gözlerle bakıyordu.

Tabiatı buydu genç çocuğun, insanları kullanıp atmayı seven, her iki cinslede gönlünü eğlendiren bir sapkınlıktan farkı yoktu.

Albert'in tek artı yönü herkesi kıskandıracak kadar yakışıklıve çekici olmasıydı. Özellikle bunu bilmesi onda büyük bir kibre sebep oluyordu. Ama Albert... Kibri ile insanları küçük görüp onlarla gönül eğlendirip oyun oynamaya seven biriydi.

Kim olursa olsun onun çekiciliğine kapılıp büyüleniyordu adeta tabi ona eşlik eden Hamza'da vardı. Yüzüne yayılan oura herkesi kıskacı altına alabilirdi ama o Albert'in aksine kibir ve gönül eğlendirmekten uzak dinine bağlı bir gençti. Hele ki o kirli sakalları, yüzü ile büyük bir uyum içindeydi adeta.

Hazma, elleri cebinde olan adama yaklaşıp gözlerinin içine baktı. Bu bakış bir çok şeyi anlatıyordu aslında. Ama Albert bunu anlamak istemeyecek kadar alay doluydu.

"Asla ciddi olmayacaksın dimi, her zaman birileri ile alay içinde olmalısın!"

Genç çocuk dilini dudaklarında gezdirip Hamza'ya yarım gülümserken bir adım yaklaşıp gözlerini genç çocuğa dikmiş ti.

"Ne o Hamza, kıskandın mı yoksa"

Sağ elini kaldırıp Hamza'nın omzuna koyarken

"İstersen seninle de güzel bir vakit geçirebiliriz" demişti.

Hamza, Albert'e iğrenircesine bakıp derin bir nefes aldı. İflah olmaz bir adamla konuşması bile israftı.

Omzunda ki eli sertçe iterken

"Bu iğrenç yapın hiç değişmeyecek!" diyerek Albert'i ardında bırakacan uzaklaşmıştı.

Meryem hızla odasına girip üzerinde ki feraceyi çıkamış girdiği şoktan çıkmaya çalışarak yatağına çöküp ellerine başında sabitlemişti.

"Bu kadarını düşünmemiştim..." diyerek alnını ovmaya başlarken Esma stresle odaya giren genç kızın yanına yaklaşıp

"Meryem, iyi misin" demişti. İlk saatlerinde ne olmuş olabilirdi ki.

Genç kız başını kaldırıp gözlerini Esma'ya dikerken derin bir nefes almış

"İyiyim bir sorun yok"

"Eminmisin, birşey olmuş belli ki"

Meryem derin bir nefes alıp başını bavaya kaldırırken gözlerini Esma'ya çevirip konuşmaya başlamıştı. En azından kendinden daha tecrübeli olan Esma ile konuşup okulu az çok tanımalıydı. Yoksa başına nelerin geleceğini bilmesi uzun sürecekti.

Meryem'dim anlattıklarından sonra Esma gerilirken ilk günden böyle bir durumla karşılaşması onu da üzmüştü. İyi ki Hamza oradaydı yoksa Albert Meryem'e ne kadar kışkırtırdı muamma.

Esma derin bir nefes alırken gözleri arkadaşındaydı

"Albert'in kendi keyfi ve nefsine düşkün bir yapısı var Meryem, gönlü bazen kızlarla iken bazende erkeklerle takılır. Yani neden böyle bilmiyorum ama zenginlik insanı şımartıyor olmalı... Aslında Hamza ile yakın arkadaşlardı isminden de anladığın üzere oda bir müslüman" bunu gülümseyerek söylemişti Esma.

"Arkadaş mı"

"Evet, Albert bir gün yine çok içmiş bu bizim için büyük günahlardan olsa da bir dine bağlı olmayan Albert için yaptığı bu işler çokça normal seninde şahit olduğun gibi.. Daha sonra Hamza'nın odasına iki kızla gelip eğlenmek istemiş tabi Hamza bunu kabul etneyince Hamza ile kavga gürültü derken büyük bir kavğa çıkmıştı. O günden sonra da odalarını ayırıp bir daha arkadaşlık kurmadılar"

VERA Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin