6.Bölüm

7.3K 428 124
                                    

İçinde biriken huzursuzluk gözlerine dolarken revirin aralıklı beyaz kapısından Albert'e bakıyordu Meryem. Birazcık sadece birazcık dikkatli olsa belki de bunlar başlarına gelmeyecekti.

Genç adam doktorun her yanmış derisinden bir parça alırken gözlerini kapayıp hafif kaşları çatılmıştı. Bu yanık gerçekten sızlıyordu. Taki aklına biran kollarında sıkıca sardığı genç kız gelene kadar.

O kadar hafifti ki kollarında korkuyla pır pır çarpan kalbini bile hissetmişti. Burnuna akseden koku genzine işlerken onu büyülemeye yetmişti bile.

Peki ya kollarına sarıp arkasını dönmeseydi. Belki de onun o nazik bedenini yakacaktı. Birde onu korumak için tuttuğu yumuşacık elleri vardı tabi.

Hele ki ona değilde canımın yandığını gördüğünde korkuyla çattığı kaşları yokmuydu. Cidden bir insana her mimik nasıl böyle yakışa bilirdi.

Genç adamın hoşuna gitmişti..

Böylesi temiz ve zarif bir kızın onun için endişelenmesi. Yumuşacık elleriyle kırdığı yumurta bile hoşuna gitmişti.

Genç adam düşünceleri ile yüzünde bir gülümseme oluşurken, gözleri kapı aralığından onu izleyen genç kıza kaydı. Onun için mi bekliyordu şimdi. Gözlerinde ki o endişe kendisi içinmiydi.

Albert'in yüzünde ki gülümseme büyürken Meryem'in yanında gördüğü Hamza ile içine bir öfke dolmuş elleri yumruk olmaya başlamış sanki bacağında ki sızı daha çok artmıştı. İçinde kıskançlık kendisinin farkettiği güzellikleri başkasının görmesindendi. Oysa üzerine örttüğü örtüsü tüm güzelliğini kapatırken arda kalanların kıskançlığı onun kesik kesik nefes almasına sebep olmaya başlamıştı bile. Albert bu kıza büyülemişti. Tıpkı ilk gördüğü zamanın hissi kadar yoğun.

"Sen odana çık, ben ilgilenirim"

Meryem, duyduğu ses ile başını arkasına çevirmiş gördüğü süretle içinde ki korkuyu koca bir yoğunluk bastırmıştı sanki. Ne zaman onu görse bu duygu tüm bedenini ele geçiyor Meryem olmaktan çıkıyordu.

"Ben beklerim, birde sizi benim yüzümden yoramam"

Hamza ellerini cebine sokarken derin bir nefes almıştı. Bu kızın içerde ki adam için endişelenmesi bile onu deli etmeye yetiyordu.

"Ona nasıl yardım edeceksin, gördüğün gibi baldırı yanık kalkarken yardım almak zorunda... Ben sana bu teklifi sunmuşken yabancı bir adamın koluna girip ona yardımcı mı olacaksın yada odada baş başa kalıp yemeğini yedirip yarasını mı temizleyeceksin... "

Genç kız gözlerini genç adama kaldırınca gözlerinde ki huzursuzluğu görmüştü. Öyle ki daha önce gülerek bakan gözleri gitmiş yerine bambaşka bir adam gelmişti. Neden böyleydi. Farkın da olmadan yanlış birşey mi yapmıştı. Yoksa arkadaşına zarar verdiği içinmi böyle sinirliydi.

Hamza'nın dediklerinde haklı olduğunu düşünüp daha fazla orada kalmak istemedi.

"Peki, teşekkür ederim" demişti. Geride huzursuz bir kalp yüreğine dokunan sızıyla.

Genç adam sadece başını sallayarak onaylarken Meryem uzaklaşmak için bir adım attı ve durdu.

" Bir soruna neden olduğum için üzgünüm"

Genç kızın buğulu gözleri ardında ki adama dönerken, Hamza'nın kaşları havalanmış yan duran bedenini Meryem'e çevirmişti.

'Ah yüreğim de ki tezyinat'ım.. Senden gelecek olan hüzün başım gözüm üstüne de birde şu içimde ki kıskançlık olmasa'

VERA Onde as histórias ganham vida. Descobre agora