14. rész - Időmágia

727 66 18
                                    

 Apaaa! Apa, nézd!

A kezét felemelve bemutatta a kis szikrákat, amik ide-oda pattogtak a tenyerén.

 Nahát, Denki, ez csodálatos! 

Hizashi lelkesen felkapta, és megpörgette a levegőben. Denki nevetett, hiszen most fedezte fel a mágiáját.

 Szerinted ez a titokzatos anyukám ereje? – kérdezte, ahogy tovább pattogtatta a kezeit. Többre egyenlőre nem volt képes.

– Egészen biztos vagyok benne – mosolygott Yamada, és leült vele a dolgozószobája asztalához.

– Akkor már nem csak a nevemet, de a mágiámat is tőle kaptam! Egy nap biztos meg fogom találni, hiszen egy csomó dolgot adott nekem.

Hizashi szomorkásan megsimogatta a négy éves fiúcska fejét.

Szívemből kívánom, hogy egy nap találkozzatok, és az édesanyád lehessen, ahogy azt a levélben is kívánta.

– Amit mellém tett le az ajtóhoz?

– Igen.

– Azt írta, meghaltam volna, ha elmondja annak a rossz embernek, akinek dolgoznia kell, hogy a gyereke vagyok.

– Igen, éppen ezért feláldozta a saját biztonságát azért, hogy téged megmenekítsen. Ez azt jelenti, hogy hiába vált meg tőled, akkor is szeret.


Denki arcán végigfolytak a könnyek, ahogy a legmagasabb torony zászlórúdjába kapaszkodva letekintett a ragyogó épületre, amit Katsuki és Inko ereje egyre hevesebben rombolt.

– Akkor is szeretett... – motyogta. – Értem szenvedett tizennyolc évig...

Izumi a távolban Akival és Daichival együtt egyre távolabb terelték a vizet, amit bevezettek a városba. A hirtelen kialakított békés folyón hajók tömkelege úszott, amire felsegítették azokat, akikben nem akartak kárt okozni. Mikor a kikötőkből szerzett gályák alig öt mérföldre végre megfeneklettek, Denki lenézett a mélybe. Itt volt az az ember, aki miatt mindez megtörtént. Aki miatt el kellett veszítenie az édesanyját.

– MIND MEGFIZETTEK!

A karjai belefájdultak az erőfeszítésbe. Feltámadt a szél, felborzolta a tenger vizét, a port és a homokot kavargó füstköddé változtatta. A pálmafák és a szabályosra vágott kis bokrok levelei táncba kezdtek.

Az égen vészjósló, éjsötét felhők gyűltek. Pillanatok alatt esti félhomály borult a tájra, a mennydörgések halálos erejükkel csatát vívtak a fellegekben.

Todoroki óta nem kavart ilyen kaliberű vihart. És azóta erősebbé, koncentráltabbá vált. A gyerekeire gondolt, Kyokára, és az édesanyjára.

Bár ő nem látta, a szeme aranysárgán ragyogni kezdett. Még Labraz volt királya sem tudta belőle kihozni azt, amit most a gyász. Életében először tört ki belőle az isten, aki benne élt.


Tokoyami szemszöge:

Az egyik fáklya hirtelen meggyulladt. Sötét Árny elejtette a karmai között lógó hullát, és fajtársára meredt, aki maga előtt lebegtette a fényt adó fadarabot.

– Nocsak, micsoda megtiszteltetés – susogta a démon.

Fumikage riadtan nézett körbe.

Egy új élet felé - 2. évadWhere stories live. Discover now