15. kapitola (1): Kúzla občas nefungujú

47 13 0
                                    

Lea

Takže Luna je zatvorená v hotelovom akváriu. Aspoň už viem, čo za tyrkysový kruh som videla vo vízií. Jeho podobnosť s logom hotela sa mi zdala priveľká na to, aby to nebola pravda. 

Je naozaj zvláštne, čo sa deje. Emmin otec je tretí potápač. A Emma si uňho doteraz nevšimla nič podozrivé. Že je to Emmin otec, mi mohlo napadnúť hneď, keď som vo vízii videla logo hotela. Kto iný, než on, by mohol Lunu zatvoriť niekde v hoteli a miestnosť uzamknúť, aby sa tam nikto nedostal?

Počkáme, kým príde a povieme jej to. Mali by sme. Zaslúži si poznať pravdu.

„Liam sa z ničoho nič objavil v mojej izbe. Kde sa tam nabral?" poznamenala Emma, keď sa blížila k nám. „Vravel, že mi musíte povedať niečo dôležité. O čo ide?"

„Nebude sa ti to páčiť," ozvala sa Ela. „Ale mala by si to vedieť."

„Nenaťahujte ma. Čo sa stalo?"

„Tvoj milovaný otecko je tretí potápač."

„Čože??? To si zo mňa robíš prdel." Chytila sa za hlavu a vyvalila na mňa oči. „Takže on ju niekam zatvoril? Ako je možné, že som si na ňom nevšimla nič podozrivé? Bývam s ním v jednom byte. Som taká sprostá!"

„Nie si sprostá. Liam vravel, že tvoj otec sa to snažil držať v tajnosti, je jasné, že si si to nemohla všimnúť," ozvala sa Ela. „Vlastne on ani nevedel, že sa s Lunou poznáme."

„Och, bože... Tak o toto išlo, keď som raz zazrela Emmeta s Liamom vychádzať z nášho apartmánu. Riešili s ním morskú pannu. Posledný mesiac sa mi dejú len samé divné veci," povedala Emma a oprela sa o múrik. „Neviete, kde ju väzní?"

„Liam spomínal niečo o novopostavenom akváriu, ktoré má v budúcnosti slúžiť pre návštevníkov hotela ako atrakcia so žralokmi."

„Áno, žraloky sa v hoteli plánujú už dlhšiu dobu. Ani vo sne by mi nenapadlo, že sa takto vynájde a zavrie ju do toho akvária. Vie, že tam nechodievam. Nikto tam momentálne nechodieva. Všetko je tam už postavené, preto tam nie sú ani žiadni robotníci. Momentálne čaká už len na objednané žraloky a iné ryby."

„Ako sa tam dostaneme?" zaujímalo ma.

„Neviem, kde presne to je. Ešte som tam nebola. Zvyčajne sa nezaujímam o to, čo je v hoteli."

„Ale Liam to bude vedieť. Šiel tvojmu otcovi povedať, že sa chce pozrieť, v akom stave Luna je," povedala Ela.

„Aha. Tak toto mal na mysli, keď vravel, že rieši niečo s mojím otcom," odvetila Emma a zastrčila si za ucho prameň hustých hnedých vlasov. Zamyslene sa zamračila a spýtala sa: „Od kedy je Liam na našej strane?"

Nestihla som jej odpovedať, lebo sa ozval hlas prichádzajúceho Liama: „Emma, predpokladám, že už vieš, čo je vo veci." 

Emma modrými očami pozrela na Liama a prikývla. „Áno. A nechápem, ako je možné, že som si to u otca nevšimla." 

„Vedela by si mu nejako šlohnúť kľúče od toho akvária?" spýtala sa Ela.

„Hm... To neviem. Kľúče od hotelových miestností máva väčšinou odložené v kancelárií. Možno by som sa tam mohla skúsiť vkradnúť. Snáď si to nevšimne," povedala a na chvíľu sa zamyslela. „Ale myslím, že by sme sa najskôr mali porozprávať s Austinom. Možno by vedel použiť nejaké kúzlo, aby sme sa dostali dnu."

„S Austinom?" ozval sa Liam. „To je ten kúzelník z jej denníkov?"

„Ako si sa dostal k Luniným denníkom?!" vykríkla Emma. Vo všetkom tom zhone sme jej o tom s Elou zabudli povedať. 

VlnyWhere stories live. Discover now