Kto chce 100€?

80 12 27
                                    


Jeden múdry rečník zahájil seminár, na ktorý sa zišlo 200 ľudí. Rečník všetkým ukázal 100€ bankovku a spýtal sa: ,,Kto by chcel túto bankovku?"

V sále za zdvihlo všetkých 200 rúk. Potom povedal: ,,Chcem ju dať len jednému z vás, ale najprv musím niečo urobiť." Ako to dopovedal, zmačkal tú bankovku a späť ju narovnal.

Potom sa spýtal: ,,Kto ju stále chce?" A opäť všetci zdvihli ruku. ,,Dobre", odpovedal, ,,a čo keď urobím toto?" Položil bankovku na zem a začal po nej dupať.

Potom ju zodvihol a ukázal davu. Bola zmačkaná a nepatrne špinavá. A zas sa spýtal: ,,A teraz ju chce kto?" A všetky ruky boli opäť hore.

,,Moji priatelia, teraz som vám ukázal jednu dôležitú lekciu. Bez ohľadu na to, čo som s peniazmi urobil, ste ich stále chceli, pretože ich hodnota sa nezmenila. Stále majú hodnotu 100€. Veľakrát v našom živote nás život hádže do špiny. Robíme zlé rozhodnutia, alebo sa zapodievame zlými okoľnosťami. Cítime sa bezcenní. Ale bez ohľadu na to, čo sa stalo alebo čo sa stane, nikdy nestratíte svoju hodnotu."

-Príbeh nie je môj

Najkrajšie príbehyWhere stories live. Discover now