Problémy

42 8 8
                                    


Kedysi dávno sa dcéra sťažovala svojmu otcovi, že jej život nemá cenu a má stále nejaké problémy. Zdalo sa jej, že jeden problém sa vyrieši a vzápätí sa objaví ďalší.

Jej otec, kuchár, ju vzal do kuchyne. Naplnil 3 hrnce vodou a umiestnil ich na oheň. Akonáhle začala voda vrieť vo všetkých hrncoch, umiestnil zemiaky do jedného, vajcia do druhého a mleté kávové zrná do tretieho hrnca.

Potom sa posadil a nechal ich variť, bez toho, aby svojej dcére povedal jediné slovo. Dcéra netrpezlivo čakala a premýšľala, čo robí. Po dvadsiatich minútach vypol horáky. Vytiahol zemiaky z hrnca a umiestnil ich do misky. Vytiahol vajcia z hrnca a taktiež ich umiestnil do misky. Kávu naložil a vložil do šálky.

Potom sa spýtal: ,,Dcéra, čo vidíš?" ,,Zemiaky, vajce a kávu." odpovedala. ,,Pozri sa bližšie," povedal, ,,a dotkni sa zemiakov." Dcéra poznamenala, že sú mäkké. Potom ju požiadal, aby si vzala vajce a rozbila ho.

Po rozbití škrupinky si všimla natvrdo vareného vajca. Nakoniec ju požiadal, aby sa napila kávy. ,,Otec, čo to znamená?" spýtala sa. Potom vysvetlil, že zemiaky, vajce a káva sa stretávajú s rovnakou nepriazňou- vriacou vodou.

Každé z nich však reagovalo odlišne. Zemiaky boli tvrdé a silné, ale vo vriacej vode sa stale mäkké a slabé. Vajce bolo krehké s tenkou vonkajšiou škrupinou chrániaca jeho tekutý vnútrajšok, kým neboli vložené do vriacej vody.

Potom sa stali silné a tvrdé. Mleté kávové zrná však boli jedinečné. Potom, čo boli vystavené vriacej vode, zmenili vodu a vytvorili niečo nové.

,,Čo z toho si ty?" spýtal sa svojej dcéry. ,,Keď na tvoj prah dorazí nepriazeň, ako odpovieš? Si zemiak, vajce, alebo kávové zrno?"

V živote sa nám stávajú negatívne veci, ale jediné, na čom záleží, je, ako sa rozhodneme na to reagovať a čo z toho urobíme. Život je o naklonení, prijatí a premene všetkých bojov, ktoré prežívame, na niečo pozitívne.

-Príbeh nie je môj

Najkrajšie príbehyWhere stories live. Discover now