Socha a dlaždice

17 9 0
                                    


Uprostred krásneho mesta bolo umiestnené múzeum s krásnymi mramorovými dlaždicami a obrovskou mramorovou sochou. Múzeum denne navštevovalo veľa ľudí z celého sveta a obdivovali krásne vytvorenú sochu. Raz v noci začala mramorová dlaždica hovoriť s mramorovou sochou:

,,Ahoj socha, nemyslíš si, že je nefér, že všetci z celého sveta sem chodia celú cestu, aby ťa obdivovali, zatiaľ čo mňa ignorujú a šliapu na mňa?"

Mramorová socha jej odpovie: ,,Môj drahý kamarát, nepamätáš si, že sme vlastne z rovnakej jaskyne?"

,,Áno! To je dôvod, prečo si myslím, že to je ešte nespravodlivejšie. Obaja sme sa narodili v rovnakej jaskyni a cez to sa ku nám svet správa inak. To je tak nespravodlivé!"

,,Áno, máš pravdu, môj kamarát. A pamätáš si aj deň, kedy sa na tebe sochár pokúšal pracovať, ale ty si vzdoroval jeho nástrojom?"

Mramorová dlaždica odvetí: ,,Áno, toho chlapa neznášam. Ako na mňa mohol použiť tie jeho škaredé nástroje?"

,,No, pretože si sa bránila jeho nástrojom, nemohol na tebe pracovať. A tak sa ťa rozhodol vzdať a začať pracovať na mne. A ja som v ten moment okamžite vedela, že po jeho úsilí budem niečo iné a jedinečné."

,,Ale tie nástroje boli tak bolestivé!"

,,Kamarát môj, všetko v živote niečo stojí. Keďže si sa rozhodla vzdorovať a vzdala sa na pol ceste, nemôžeš viniť kohokoľvek, kto na teba teraz šliapne."

Čím ťažšie sú vaše prekážky, ktorými prechádzate, tým viac sa naučíte. Nenechajte sa odradiť neúspechmi a zlyhaním!

-Príbeh nie je môj

Najkrajšie príbehyМесто, где живут истории. Откройте их для себя