Chcete sa odvďačiť?

19 9 4
                                    


Stará žena a muž si za svoje posledné peniaze kúpili somára. Mal im pomáhať prenášať kýbliky s vodou zo studne až domov, ktoré boli pre starý pár ťažké.

Prvý deň vzali somárika a išli s ním pre vodu. Voda bola celkom ťažká aj pre somárika, a tak ho žena a muž viedli, keď vtom na nich začali ľudia pokrikovať, že sú hlúpi, keď majú somára, prečo si naňho nesadnú a nezvezú sa.

Pár to neodradilo a ďalší deň išli pre vodu, ale radšej inou cestou. Žena si sadla na somárika. Okoloidúci na ňu kričali, že je sobecká, čo chudák muž.

Aj to ale starý pár prehryzol. Prišiel tretí deň, opäť sa vydali za studňou. Na somárika si sadol muž. Znovu iná cesta, avšak ľudia naňho kričali, že ako sa to chová ku svojej žene, že ona chudina musí ísť a on sa vezie.

Starý pár z toho bol smutný, ale nenechali sa odradiť. Následujúci deň opäť vyšli a obaja sa viezli na somárikovi. Bohužiaľ, zase ľudia kričali jeden cez druhého, akí sú zlí a chudáčik somárik musí strašne trpieť.

A preto si pamätajte, že nikdy si nesmiete brať k srdcu veci, ktoré vám ostatní hovoria a nadávajú vám za nich. Nikdy sa neodvďačíte všetkým a vždy sa nájde niekto, kto vás za niečo odsúdi.

-Príbeh nie je môj

Najkrajšie príbehyWhere stories live. Discover now