Ceruzka a jej vlastnosti

23 9 4
                                    


Chlapec sa pozeral, ako babka píše list. Potom sa spýtal: ,,Píšeš o niečom, čo sa prihodilo nám? A nie je to snáď príbeh o mne?" Babka prestala písať, usmiala sa a odpovedala vnukovi: ,,Máš pravdu, píšem o tebe. Ale dôležitejšie, než slová, je ceruzka, ktorou píšem. Chcela by som, aby si sa jej podobal, keď budeš veľký."

Chlapec sa na ceruzku zvedavo pozrel, ale nevidel na nej nič zvláštne. ,,Je predsa rovnaká, ako všetky ceruzky, ktoré som kedy videl." ,,Všetko záleží na tom, ako sa na veci pozeráš. Ceruzka má svoje 4 vlastnosti a keď si ich udržíš aj ty, bude ti na svete dobre.

Prvá vlastnosť.

Čas od času musíme prestať písať a vytiahnuť strúhadlo. To ceruzke trochu ubližuje, ale bude potom ostrejšia. Proste musíš občas zniesť nejakú bolesť, ktorá z teba urobí lepšieho človeka.

Druhá vlastnosť.

Ceruzka nám vždy umožní, aby sme vzali gumu a vymazali chybu. Uvedom si, že opraviť niečo nemusí byť zlé, ale je to naopak dôležité, aby sme zotrvali na správnej ceste.

Tretia vlastnosť.

Na ceruzke nie je najdôležitejšie drevo, či vonkajší tvar, ale tuha, ktorá je vnútri. Preto vždy dávaj pozor na to, čo sa deje v tvojom vnútrajšku.

A štvrtá vlastnosť.

Ceruzka vždy zanecháva stopu. Rovnako tak nič, čo v živote urobíš, neostane bez následkov, a preto si buď dobre vedomý toho, čo činíš."

-Príbeh nie je môj

Najkrajšie príbehyKde žijí příběhy. Začni objevovat