Beh

24 8 2
                                    


Dvaja najlepší kamaráti, ktorí sa spoznali pomocou jednej aplikácie, spolu podnikali plno vecí. Boli ako vlastní súrodenci.

Jedného dňa sa rozhodli ísť spolu behať, ale po chvíli sa pohádali a takmer pobili kvôli jednej malichernosti. Mladší z nich bez slov do hliny napísal: ,,Dnes ma môj najlepší kamarát skoro udrel."

Aj keď ani jeden z nich nechcel, tak mlčky spolu bežali naďalej. Až sa potom mladší z kamarátov nešťastnou  náhodou skĺzol do rybníka a začal sa topiť.

Jeho najlepší kamarát na nič nečakal a včas ho zachránil. Potom, čo sa spamätal z blízkeho utopenia, vyryl na najbližší kameň: ,,Dnes mi môj najlepší kamarát zachránil život."

A vtom sa ho starší kamarát spýtal: ,,Potom, čo som ti ublížil, napísal si tu vetu do hliny a teraz to píšeš do kameňa. Prečo?"

Druhý priateľ odpovedal: ,,Keď nás niekto zraní, mali by sme to napísať do niečoho, kde to môže vymazať vietor odpustenia. Ale keď pre nás urobí niekto niečo dobré, musíme to vyryť do niečoho, kde to žiadny vietor odstrániť nemôže."

Neceň si to, čo máš, ale toho, koho máš v živote.

-Príbeh nie je môj

Najkrajšie príbehyWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu