Argument

25 10 3
                                    


Teraz nalaďme na trošku inú notu. Toto nebude niečo, čo som našla na internete, bude ti niečo, čo sa mi stalo a mám to ukotvené v pamäti. Popri tom som si však uvedomila aj dôležitú vec...

Už od rána to nebol úplne obyčajný deň v škole. Dozor na chodbe mala učiteľka náboženstva, tak to prišla skontrolovať aj do vnútra našej triedy. Úprimne, veľmi v láske sme ju nemali, no po jej následujúcom výstupe klesla u nás ešte aspoň o 2 úrovne nižšie.

Započula totiž jednu diskusiu, ktorú sme viedli- či je hriech byť homosexuál. Taktiež sa do toho zapojila a začala nám do hláv tĺcť, aké to jé zlé a že to je najhorší hriech. Čo sme mohli predsa očakávať.

Hádka teda pokračovala a pomaly sa pridávala skoro celá trieda. Vedeli sme, že ju nepresvedčíme o tom, že to hriech nie je. No aj tak sme všeličo skúšali.

Napríklad sme sa jej spýtali, že čo by robila, keby je jej dcéra homosexuálka. Odvetila však na to, že to by sa nestalo, pretože má dobrú výchovu. Nuž, to nás naštvalo už viac.

Rozhodli sme sa teda, že sa pôjdeme opýtať ostatných učiteľov, aký majú názor na homosexuálov. Väčšina sa pridávala na našu stranu.

No potom prišla na rad naša triedna. Mali sme z nej rešpekt, tiahlo ju k 60-ke. Bola prísna, no všetci o nej dobre vedeli, že má srdce na správnom mieste.

,,Pani učiteľka," zastavil ju na chodbe spolužiak, ,,prepáčte, že vás otravujeme, ale radi by sme sa vás niečo spýtali. Myslíte si, že je homosexualita hriech?"

,,Takto," začala učiteľka, ,,je podľa teba hriech byť ľavák?" Spolužiak záporne pokrútil hlavou.

Učiteľka teda pokračovala: ,,No, tak si odpovedz aj na toto." Po týchto slovách pokračovala ďalej vo svojej ceste a nás tam nechala stáť, rozmýšľajúc nad významom jej slov.

Nie je dôležité, či si pravák, či ľavák, či si homo alebo heterosexuál, čierny či biely, áziat alebo róm. Každý jeden je rovnako hodnotná ľudská bytosť, ako sme my. Rešpektujme to a neodsudzujme ľudí podľa ich pôvodu.

-Môj príbeh

Najkrajšie príbehyWhere stories live. Discover now