Kráľ a štyri manželky

64 9 4
                                    


Kedysi žil jeden kráľ, čo mal 4 manželky. Jedného dňa kráľ ochorel a ležal na smrteľnej posteli.

Obával sa, že bude vo svojom posmrtnom živote sám, a tak sa spýtal svojej štvrtej manželky, ktorú miloval najviac a ktorú obdaroval diamantmi a zlatým oblečením, či by s ním nezomrela a nešla s ním do posmrtného života.

A ona odpovedala, že jej je to ľúto, ale že to nemôže urobiť a odišla.

Miloval tiež svoju trietiu ženu, na ktorú bol veľmi pyšný a tak na ňu zavolal a požiadal ju o to isté.

Tretia manželka odpovedala, že miluje svoj život tak, že to neurobí a že sa po smrti opäť vydá.

Jeho druhá manželka tam bola vždy, keď ju kráľ potreboval, a tak sa jej spýtal, či by ho nakoniec ona nedoprevádzala.

Druhá žena odpovedala, že jej to je ľúto, ale že mu tentokrát nedokáže pomôcť, ale že dokáže zariadiť pohreb a prísť naňho.

A vtom sa ozval hlas a povedal: ,,Odídem s vami a budem vás následovať, aj keď to bude posmrtný život."

Kráľ poznal, že je to jeho prvá manželka, ale to bola tá, o ktorú sa staral najmenej. Cítil sa trápne a povedal, že je mu to ľúto, že sa o ňu mal lepšie starať a dávať jej väčšiu pozornosť.

My všetci máme vymyslené 4 manželky.

Naše telo je naša štvrtá manželka, radi ho zdobíme peknými, pekným oblečením, ale nakoniec nás nemôže následovať do posmrtného života.

Tretia manželka predstavuje náš majetok. Každý trávi toľko času pokusom o zhromaždenie majetku, ale do hrobu si ho nakoniec nikto nevezme a prenechá ho ostatným. Rovnako ako tretia manželka povedala, že sa znova vydá.

Druhá manželka predstavuje našich priateľov a rodinu. Veríme im, že tu sú vždy pre nás v dobách potreby, ale najďalej, kam s nami môžu ísť, je náš pohreb.

A prvá manželka reprezentuje našu dušu. Často zanedbávame starostlivosť o našu dušu, ale to je tá jediná vec, ktorá nás bude následovať.

Starajte sa o svoje telo a udržujte ho zdravé. Užite si svoj majetok a pohodlie, ktoré poskytuje. Chráňte svojich priateľov za lásku, ktorú poskytujú, ale nikdy sa nezabudnite postarať o svoju dušu.

-Príbeh nie je môj

Najkrajšie príbehyDove le storie prendono vita. Scoprilo ora