B E Ş

104K 3K 727
                                    


Keyifli okumalar gece kuşları💫

Akşama doğru İpek'le Dilek'in kapıyı kırarcasına vurmalarına ve bağırışlarına uyandım. Uyku arası işittiğim gürültü yüzünden yataktan sıçrayarak kalkmıştım. Şaşkınca etrafıma bakındım, odaya karanlık çökmüştü. Nasıl bu kadar deliksiz uyumuştum? Üstümü başımı düzeltip boynuma şalımı dolayarak çıktım odadan, koşup açtım kapıyı.

'Kız nerdesin sen? Annen iş çıkışı gel demiş gitmemişsin.' dedi İpek endişeyle. Elimi saçlarıma atıp başımı yana eğdim.

'Uyuyakalmışım, kurt gibi de acıkmışım. Gelsenize.'

Yana kaydım rahat geçsinler diye, ayakkabılarını çıkarıp eve girdiler. Görülmüş şey değildi bunca saat sessiz kaldığım, haliyle herkesi telaşlandırmıştım. Mutfağa geçip hemen kolayca atıştırmalık bişeyler hazırladım. Çay suyu koydum, muhabbet uzun sürecekti.

'Bu saate kadar uyudun mu! Tembel seni! Gören dün gece beşik salladın zanar.' diye hayıflandı Dilek. Kıkırdayıp boynumdaki şalı çektim, saçlarımı bir sağa bir sola savurup boynumda bıraktığı küçücük izi sergiledim. Ne yaptığımı sorgulayan gözler saniyeler sonra kocaman açıldı.

'Eh beşik sallamasakta, salladığımız bişeler oldu.'

'Hİİİİİİİİİ!!'

'OHAAAAAA!!!'

Kızların çığlığına yüzümü kapatıp kahkaha attım, bir hafta sonra böyle bir şey yaşayacağımı bende bilemezdim.

'N'aptınızanlatçabuknehaltyediniznaptınızsöyle!'

İpek'in omuzuna vurdum. 'Yavaş gel be.'

'Kızım, boynuna resmen imza atmış. Adam istemem yan cebime koy misali, ne ara halletti.' saçlarımı arkada toplattı, düğüm yapıp boynumu iyice sergiledi. İşaret parmağımı dudaklarıma bastırıp sessiz olsunlar diye uğraştım.

'Sorsaydın Seymen abiye, önceki hayatında yamyammıymış?'

Dilek'in dediğine kahkahalarla güldük, tepsi hazır olunca tezgahtan alıp yer sofrasına koydum. Oturduk etrafına, kızlar şekeri karıştırırken ben zeytin attım ağzıma.

'Bu sabah kahvaltıya geldi bize. Suratıma bakmıyo. Yine de söz verdiğim gibi eskiden nasılsa öyle davrandım. Abi dedim, çay koydum gülümsedim.'

'Eeeeeeee.'

'Bi ara hatırlamıyom birden kızdım. Tabi dedim ben Afra değilim beni kaşırsın onu koynuna alırsın dedim. Heee kaşınma dedi bana, onun üstüne bunu söyledim.'

'Kaşınmış kudurmuştan beterdir tabi.' dedi Dilek, kıkırdadık birlikte, sonra susup yeni çıkan bir şarkı gibi pür dikkat dinlemeye devam ettiler.

'Sonra bu kolumdan tuttuğu gibi sürükledi beni kulübeye, abim evdeyken hemde. Fırlattığı gibi çöktü üstüme.. Yeminle hayal gibi geliyo. Şu iz olmasa kafayı yiyom sanırdım.'

Anlatırken kalbimi tutuyordum, aynı sabah kollarının arasında ki gibi atıyordu. Arkama yaslanıp güldüm, gözümün önüne gelmişti heybeti, beni altına alıp kaybettiği.

'Nasıldı kız? Salak salak güldüğüne göre güzeldi.'

İpek'in sorusuna omuz silktim. Hem nasıl güzeldi..

'Ne bileyim ben, güzeldi heralde. Onunla olmak güzel geldi bana, ona o kadar yakın olmak, onun olmak çok güzeldi. Onu öpmek çok güzeldi.'

'Yaaaaa.' Gözlerinden kalpler çıkıyordu her ikisininde. Eee kolay değildi. Dillere destan, delikanlıların ulaşamadığı Bade sonunda biriyle birlikteydi.

Bade | Ateş ParçasıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin