O N A L T I

74.7K 2.2K 713
                                    



Buralar yağmurlu tam sanaldan kitap okumalık hava🌧🌧

Keyifli okumalar gece kuşları💫

Yüreğimde ki sancı, yatağa girişimden itibaren bırakmadı yakamı. Sağa dönsem Seher'in oğluna 'Bilal'im' deyişi, sola dönsem İpek'in yüzüklü eliyle bize el sallayışı geldi. Sırt üst yatsam Seymen'in 'lüksün yok' deyişi, yüz üstü yatsam Fırat abinin 'seni istiyorum' derken belime sarılışı geldi. Gözlerimin önünden film şeridi gibi geçti dün gece. Başrol sadece bendim sanki, yorgun, argın ve karışıktım.

Uyudum uyumadım bilmez halde kalktım yataktan. Ağrıyan başımı zor taşıyan ayaklarım banyoya oradan mutfağa yürüdü zorla. Girer girmez de cam kenarında, üzerini bile değişmemiş abimi gördüm. Mafolan bir ben değildim. Darmadağın olmuş olan karışımdaydı işte.

'Abim?'

Ağır ağır bana döndü, gözleri kan çanağı, saçları alnına dökülmüştü. Babamın cenazesinde görmüştüm onu en son böyle. İşte yine karışımdaydı, o, ne yapacağını bilmez, çıkmaz yolda olan, herkesi bırakıp kaçmak isteyen adam.

'Gel Bade.' dedi çatallı sesiyle. Kim bilir kaç sigara içti diye düşündüm. Adımlarım yanına gidip son bulduğunda oturdum karşısına. Gözlerim doldu, dağ gibi abimdi o benim. Yüreğim bile acıdı, acısını gördüm içinin.

'Ne yapıcam ben? Kime gidicem, kime sarılcamda durulcam?' Ardı kesilmeyen sorularından ne kadar zor durumda olduğunu görüyordum. Görüyordum ama kafasının karışmasına öfkelenmeden de edemiyordum. Ensesine bir tane geçirip 'sözlendin ya len' demek istesem de yapamazdım. Acısını sızısını unutur bir güzel pataklardı beni. Daha kibar olmaya, hissettiklerine saygı duymaya çalıştım.

'Dün gece sözlendin abi, parmağında ki yüzüğü görüyonmu?'

'Ben dün gece öldüm Bade, sen ruhsuz bedenimi görüyonmu?' Eliyle kalbini gösterdi, en çok ben görüyorum desem anlamazdı ki. İki kardeş iki kardeş için yanıyorduk karşılıklı. İpek'te böyle yanmasın diyeydi derdim. Önüme düşen perçemimi kulağımın arkasına sıkıştırdım.

'Ne dicen İpek'e? Kusura bakma benim eski sevdam geri döndü. Ben ona gitçemmi dicen ne dicen?'

'Alacam ikisini de.'

Ayağa kalktım sanki engel olacak gibi. İkisini alana Bilal bebek bedava.

'Annemle biz çıkalım yaa, siz rahatsız olmayın!'

Yorgun bedeni birden dikildi karşımda. Çattı kaşlarını, işaret parmağını iki kere dudaklarına vurdu.

'Bi sus bi! Her şeye bi lafın var! Sabaha kadar düşündüm. Evin çatısını kaldırıp, biriktirdiğim parayla kat çıkacam. İpek'le orda yaşayacaz. Seher'de aşağı anamla durur.'

'Beni niye saymıyon abi? Ben nerdeyim o sıra?'

'Sen evlenip gidecen.'

Evlilik, hayatımın bumerangıydı. Atıyordum geri geliyordu. Saklıyordum, buluyordu. Asla kurtulamayacaktım. Abim benimle beraber birinin başını sonunda yakacaktı.

'Konu senin iki karı almandan beni evlendirmene ne zaman geldi anlamadım bile. Ben evlenmicem, ve senin bu harem fikrine de asla he demicem.'

'Sana sormadım Bade, karşında arkadaşın yok konuşmalarına dikkat et.'

'Sen arkadaşım değilsin belki ama evlenmek istediğin iki kadın arkadaşım! İpek gözümse, Seher solum. İkisine de kıyamam, kıymana izin vermem!'

'Konuşacam, elbet ikna edecem.'

İşaret parmağımı salladım yüzüne yüzüne. O nişan yüzüğünü İpek'in boynuna takar yine de kanmasına izin vermezdim.

Bade | Ateş ParçasıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin