O T U Z D Ö R T

89.4K 2.5K 633
                                    


Keyifli okumalar gece kuşları 💫

Fırat gitti gideli ayaklarım yere basmıyor, ellerim titremekten çatal tutamıyordu. Fırat gitti gideli midem bulanıyor, göğüs kafesimde oynaşan kelebekler nefesimi kesiyordu. Fırat geldi geleli bugün ki kadar yakınlaşmadı bana. Özledim dedi, gözlerimin içine baktı. Yanağımı okşadı hoyrat sevdiği tüm zamanların aksine. Parmaklarının tersi pamuk gibiydi. Konuşalım dedi, kavgadan ve geceye karışan inlemelerimizden hariç duymamıştık birbirimizin sesini. Nasıl bir adamdın sen Fırat? Ne biçim hale koyup gittin beni? Nasıl sızlattın ciğerimi, bir kelimeyle nasıl unutturdun bana geçmişi?

Soğuğa yakın ılık su bile yetmedi beni kendime getirmeye. O gider gitmez yıkanıp heyecanımı söndürmeye çalışsam da olmadı. Üstünden saatler geçmişti ama ben yine de zangır zangır titriyordum. Fırat'ın beni sevme ihtimali var mıydı? Ben sekiz yıl birini sevdikten sonra Fırat'a deli gibi tutulmuştum. Ben seve biliyorsam o neden sevmesin diye düşündüm durdum bütün gün. Serseri birde işten izin alıp gelmişti, bir saatlik yolu geri dönmüştü ve şimdi tekrar gelecekti. Sırf beni yakalamak için tepmişti onca yolu. Bulaşıkları yıkarken sırıtmadan edemiyorum. Hele beni lavaboya oturtup hasretle öptüğü dakikaları aklımdan saniye çıkartamıyordum. Göğüslerim sızladı yine aklıma geldiğinde. Derin bir nefes çekip işime devam ettim.

'Noldu yukarda?'

Belgin ablanın sessizliği bozmasıyla yerimden sıçradım, sessiz hayallerimin içine bomba gibi düştü. Ona döndüm hızla, elini beline koymuş bir cevap bekliyordu.

'Birşeymi lazım abla? Acıktıysan hazırlayayım.'

'Acıkmadım, konuyu değişme. Fırat gelince yukarda noldu?'

Ellerimi havluya silip tamamen döndüm ona doğru. Öyle nefretle bakıyordu ki, kardeşiyle değilde sevgilisiyle evliydim sanki.

'Hiç bişe. Sadece konuştuk.'

'İşten izin alıp geldi, nası bi konuşma bu?'

'Ona bende şaşırdım.'

Yanaklarım ısınmaya başladı, yere doğru eğdim başımı, tebessüm etmeden duramıyordum. Sinirlendi bu halime, benden ne istediğini asla bilmiyordum. Dakikalar sonraya kadar.

'Sen yılansın. Ne yaptın ne ettin sızdın Fırat'ın gönlüne.'

'Belgin abla?'

'Abla deme bana! Maral'la birbirini seviyordu onlar! Evleneceklerdi! Senin Seymen'le yediğin haltlar yüzünden bozuldu her şey! Fırat senin yüzünden Maral'a ihanet ediyo! Yattığınızı bilse varya, saçından sürükleyip köye rezil eder seni! Seymen'le oynaşıp kendini Fırat'a kakaladın! Maral'la aralarını açtığın yetmemiş gibi bide kuzenleri birbirine düşürdün!'

Bildiği tüm gerçekler üzerine dilim tutuldu, karşısında donakaldım. Maral'la çocukluk arkadaşı olduğunu biliyordum ama birlik olup bana cephe alacağı aklımın ucuna gelmezdi. Ne diyeceğimi bilmez haldeydim, gözlerim doldu, sadece mırıldandım.

'Anlaşmalı. Bitecek bi gün.'

'Ne zaman? Hamile kaldığında mı?'

'Kalmam.'

'Kalma! Senin Seymen'le ilişkin bi duyulsa ne olur haberin var mı? Ne annem ne babam ne ablamlar, ne de köy ahalisi. Adım atamaz hale gelirsin, eğer Fırat'la yatmaya devam edersen rezil ederim seni!'

'Ama ben, Fırat'ı seviyom.'

'Heh bi o eksikti! Umrumda değil! Çekil artık aradan! Arkadaşımın da kardeşimin de mutluluğuna engel olma! Ahhh!!'

Bade | Ateş ParçasıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin