Huzursuz anlar

30.7K 881 112
                                    

Ertesi gün uyandığımda Ozan'ı evde bulamamıştım. Yapması gereken iş her neyse eve gelmemişti. Bu da sinir bozucuydu.

Abim bazen şantiyede yatmak zorunda kalırdı. Öyle bir şey mi diye merak ettim. Hazırlanmam gereken bir iş vardı. O yüzden kafamı her şeyden uzaklaştırmaya karar vererek iş için hazırlandım.

Binaya girip Yıldız'ı gördüğümde gerçekten de kendimi farklı bir dünyaya girmiş gibi hissetmiştim. Sanki Ozan'la beraber yaşanılan her şey farklı bir dünyaydı ve ben gerçek dünyaya dönmüştüm.

Gün boyu Yıldız bana tüm departmanları gezdirmişti. Mühendislerin olduğu kata indiğimizde tüm unutmak istediklerim yeniden yüzeye çıktı. Ozan da burada çalışıyor olmalıydı ve ben iş ortamında kesinlikle onunla karşılaşmak istemiyordum, ya da belki istiyordum. Hiçbir fikrim yoktu. Karmakarışıktım.

Yıldız'a detaylı gezmeye gerek olmadığını söylediğimde beni sürükledi.

"Gel hadi bu bölümdeki stajyer arkadaşlarla da tanışmanı istiyorum." demişti.

İçeri girdiğimizde masaların yarısı dolu, yarısı ise boştu ve Ozan yoktu. Rahatlamış mıydım yoksa hayal kırıklığına mı uğramıştım emin değildim.

"Mühendislerin bir kısmı sahada oluyor tabii." diye açıkladı Yıldız. Sonra bizim yaşlarımızda kıvırcık, uzun sarı saçlı, renkli gözlü bir çocuğa el salladı. Çocuk Yıldız'ı görünce selam vererek yanımıza doğru ilerledi.

Önce Yıldızla selamlaştı. Sonra gözleri ilgi ile benim üzerimde kaldı.

"Cenk, Cemre de bugün bizim departmanda staja başladı. Bir ay bizimle beraber." dedi.

Cenk samimiyetle elini uzattı.

"Hoş geldin Cemre. Ben de buranın en kıdemli stajyeriyim. Nerelerde gizlice kahve, sigara molası verilir; Stajyerlerin kaçamak buluşma yerleri neresidir; Fotokopiden nasıl kaçılır hepsi bende. Ama daha ilk günün merak etme yavaş yavaş hepsini anlatırım sana."

Yıldız başını olumsuz anlamda sallayarak bana döndü.

"Sen ona bakma, KLS kurumsal bir yerdir ve buradaki herkes var gücüyle yeni bir şeyler öğrenebilmek için çalışır. Hatta hepimizin bir projeyi asiste ediyoruz. En çok koşturanlardan biri de Cenk aslında."

Tam o esnada arkadan bir mühendis Cenk'e seslenmişti. Cenk öğle yemeğinde görüşürüz diyerek uzaklaştı.

Gerçekten de çok yoğun gözüküyordu.

Öğle yemeğinde gün boyu tanıştığım tüm stajyerlerle beraber bir masada yemek yemek için toplanmıştım. İçlerinden birkaçıyla yeni tanışıyordum. Bunlardan biri de Çağla isimli bir kızdı. Yemi stajyer olduğumu duyduğunda yüzünde şaşkın bir ifade belirdi. Sonra bu ifadesi küstah ve küçük gören bir tavra dönüştü.

"Cemreciğim bütün stajyerler yaklaşık aynı dönemde işe başlatıldı. Cenk'i saymıyorum çünkü o bütün yaz buradaydı. Bu durumda senin özel durumun nedir? Tüm prezantasyonları, ön bilgilendirmeleri hepimiz aldık. Neden senin de bizimle beraber başlamadığını tam olarak anlamadım açıkçası." dedi sahte bir ilgiyle.

Yıldız ters bir tavırla atıldı.

"Eminim geçerli bir nedeni vardı Çağla. Şimdi neden bunu sorguluyorsun ki?" dedi.

Tabii ki Çağla söylemeden önce ne verilen bilgilendirmelerden ne de diğer stajyerlerin aynı anda staja başladıklarından haberim vardı. Bunların hiçbirini bilmiyordum. Ben torpilliyim de diyemezdim. Belki de Ozan bu yüzden adını hiç vermememi istemişti.

Tutku Oyunları +18Where stories live. Discover now