9

6.9K 440 294
                                    

Gryfindor ve Slytherin'in yollarının kesiştiği yerde duvara yaslanmış Hermione'yi beklerken üzerindeki bakışlar sinirini bozmaya başlamıştı. Dönemin başından beri her sabah kızı burada bekliyordu, öğrencilerin bu gün garipsemesi saçma olurdu.

Yine ona garipçe bakanlardan birinin, siyahi Gryfindorlu çocuğun zihnefendle düşüncelerine girdiğinde yanılmadıgını anladı. Bakışların nedeni burada beklemesi değil, birkaç gün önceki olaydı. Herkes onları yapanın Harry olduğunu düşünüyordu.

"Öğrencilere karşı tavırlarını düşünürsek senin yaptığını sanmaları zor değil." Zihnindeki sese gözlerini devirdi.

"Kendilerinin de zorba dedikleri bir kişiyi cezalandırdım diye her kötü olayı benden mi bilecekler?"

"Hiçbiriyle diyolog kurmaya bile tenezzül etmiyorsun. Hepsini tehtid ettin ve kendinin onlardan üstün olduğunu apaçık söyledin. Ne demiştin? 'layık olduğunuz yer ayaklarımın dibiyken karşıma çıkmaya cürret etmeyin'..."

"Yanlış tek bir kelime bile etmemişim." Sözünü kesmesine rağmen söylediği şeyler Karanlık Lord'un zihninde sırıtmasını sağlamıştı. "Hangi hortkuluğunun kayıp olduğunu bulabildin mi?"

"Henüz değil... Annemin yetiştiği kulübede bıraktığım Slytherin yüzüğünü aldım. Yine Slytherin hane yadigarlarından olan madalyonla birlikte kalede. Aslında mağarada sahtesini bulduğumda kaybolan hortkuluğun madalyon olduğunu düşünmüştüm ancak o aptal ev cini aklıma gelince Black hanesine uğradım. Regulus Black ölü olduğu için çok şanslı. İhanetinin bedelini her gün işkence görerek ödeyebilirdi. Diğer üç hortkuluğun ikisine ulaşmam için dönüşümü bir kaç kişiye duyurmam gerekecek... Hufflepuff'ın kupası Gringotts'ta Belatrix Lestrange'ın kasasında, Bella azkabanda olduğundan ona ulaşmam zaman alabilir... Tom Riddle'ın Günlüğüyse Malfoy Malikanesindeki kitaplıklardan birinin rafında. Diğer Hortkuluğa ise sen ulaşacaksın. Rowena Ravenclaw'ın Diademi. Hogwarts'ta ihtiyaç odasında gizli. Bu gün derslerin bittiğinde sana yolu tarif edeceğim."

"Anlaşıldı, lordum."

Zihninde tüm bu konuşmalar olurken yüzünde tek bir mimik bile oynamayan çocuk, beklediği kişinin gelişiyle yaslandığı duvardan doğruldu. "Harry çok mu beklettim? Dün gece uyuyamadım haliyle uyanmam biraz zor oldu..."

"Önemli değil, neden uyuyamadın?"

"Olaydan beri Bayan Norris'in tavandan iple sarkmış hali gözümün önünden gitmiyor. Ve o yazı... Gerçekten çok korkutucuydu." Kız tedirgin bir sesle konuşurken Harry kaşlarını çattı.

"Korkmana gerek yok, sorun çözülecek. Hem müdür kedinin en yakın zamanda düzeltileceğini söyledi." Kız rahatlaması gereken yerde daha çok gerilerek çocuğa endişeyle baktı.

"Çözüleceğini nereden biliyorsun? Harry lütfen bu işin peşine düşme... Geçen sene olanları unutmadın mı? Orada ne olmuşsa olsun sonucunda sen zarar gördün." Harry kıza yalan söylemek istemiyordu ancak gerçekleri duymaya hazır olduğunu da düşünmüyordu. Konuyu kapatmayı tercih etti.

"Peşine düşeceğimi biliyorsun. Eğer içini rahatlatacaksa, başıma çok kötü bir şey gelmeyeceğine söz veriyorum. Ancak benden hiçbir şey yapmamamı bekleme. Şu an benden başka okuldaki kimse bu olayı çözemez." Kız çocuğun inadının kırılmayacağını bildiğinden aldığı sözle yetinmeye karar verdi. En azından başına kötü bir şey gelmeyecekti.

"Sözünü tutacağına inanıyorum. Bu yüzden şimdilik susuyorum. Ancak bana gerçekleri anlatacağın günü sabırsızlıkla beklediğimi bilmelisin." Harry sessiz kalarak sadece gülümsedi. Karanlık Lord'un gizlilik kuralı için Hermione bir istisna kılınmış ve istediği zaman anlatabileceği konusunda izin verilmişti. Ancak kızın hâla hazır olduğunu düşünmüyordu.

Slytherin Varisi (Harry Potter AU)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin