34

4.5K 310 240
                                    

Kontrol edemedim yazım yanlışı varsa lütfen söyleyin :)

İyi okumalar

*****

Slytherin hanesinin yaşayan son iki üyesi, kalenin geniş salonunda karşılıklı oturmuş asla bitmeyen ve soğumayan birer fincan çay eşliğinde kitap okuyorlardı.

Harry, bilmediği bir şeylere rastlamak amacıyla hızlıca göz gezdirdiği kitabın son sayfasına gelince yavaşça kapatarak ayağı kalktı. Başka bir tane almak için kitaplığa yöneldi.

"En son seçtiğin kitapları bitireli birkaç gün oluyor..." diye mırıldanırken bir duvarı boylu boyunca kaplayan kitaplıkta gözlerini gezdiriyordu.

Karanlık Lord bakışlarını kitabından çekerek kitapları inceleyen varisinin sırtına çevirdi. "Biliyorum, okumanı istediğim yeni kitapları çoktan seçtim ama ara sıra sen de kütüphaneye inmelisin Harry. Hazıra konmaya alıştığını düşünmeye başladım."

Harry'nin zihninde büyük kütüphaneyi ezberlemeye çalışarak geçirdiği uzun saatler dönmeye başlarken zihin bağı olan adamın anıları izlediğinin bilincindeydi.

Bakışlarını lordunun kızıl gözlerine çevirdi. Karanlık Lord zihninin bir köşesinde daima takip ettiği çocuğun bu anılarını ilk defa görüyordu. Ani bir aydınlanmayla kaşlarını kaldırarak çocuğa baktı.

"Geceler uyumak için var, Harry." diye sakince söylendi. Akşamları herkes çekilip sadece ikisi kaldığında konumların bir önemi kalmıyor, Karanlık Lord ünvanlarını bir kenara bırakarak yetiştirmesi gereken bir çocuğu olan genç bir adama dönüşüyordu.

Neredeyse yetmiş yaşına gelse de gerek görünüşü gerek fikirleriyle Marvolo Slytherin -elbette aşağılık muggle babasının ismini kullanmıyordu- genç bir adamdı. 15 yaşında bir oğlu olan genç bir adam.

"Gündüzleri çok yoğunum." diye yarı şakayla mırıldanırken kitapları incelemeyi bırakıp eski yerine oturmuştu. Aslında gerçekten de yoğundu. Vaktinin çoğunu lorduyla birlikte İngiltere'yi yöneterek geçiriyordu. Öğleden sonra iki saatini antrenmanlarına ayırıyordu. Geri kalan zamanlarındaysa Hermione'yle birlikteydi.

Karanlık Lord kaşlarını çatarken "Kendine bu kadar yüklenmeye bir son ver, tabi eğer toplantılara girmeni yasaklamamı istemiyorsan. Bu şekilde her şeye ayırabilecek vakit bulabilirsin." diye tehdit etti varisini.

Çocuğun teorikte ve pratikte gelişmek için neden bu kadar çabaladığının farkındaydı. Karanlık taraf ülkeyi yönetecek kadar güçlenmişken kendini olabildiğince hızlı eğitmek istiyordu. 15 yaşında bir çocuktan daha fazlası olduğunu kanıtlamak istiyordu.

Harry adamın kızıl bakışlarının arkasındaki ciddiyetin farkına varınca ciddileşti. Elbette toplantılara katılmak istiyordu. Zaten tüm amacı o toplantılarda olmanın hakkını verebilmekti.

"Tamam, daha programlı olacağım." dedikten sonra adamın hâla beklentiyle baktığını fark edip ekledi. "Ve geceleri uyuyacağım."

Karanlık Lord memnun bir şekilde çayından bir yudum aldı. O sırada, kalenin dışına cisimlenen genç bir cadının varlığı ikisine de ulaşınca Harry kaşlarını çattı.

Hermione eve gideli bir saatten biraz daha fazla oluyordu, bu saatte olağandışı bir şey olmadığı müddetçe gelmezdi.

Sonunda salona girdiğinde Harry sakin görünsede telaşı bedeninden yayılan kıza döndü. "Ne oldu Hermione?"

"Birkaç büyücü evimi izliyor." diye direkt konuya girdi kız. "Pencereden dışarı bakarken fark ettim ama onların fark ettiğini sanmıyorum. Kapıya kırılmaz bir mühür yapıp yangın merdiveninden çıktım, bu merdiven binanın arkasında olası bir yangından daha kolay kaçmak için kullanılıyor. Yani çıktığımı görmediler, hâla oradalar."

Slytherin Varisi (Harry Potter AU)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin