Epilog

5.1K 283 493
                                    

Yazar tehtidi; bu bölümü 5 günde anca bitirebildim az yorum gelirse silerim ˘ ∧ ˘

*****

Aralık 2015

Üst üste gönderdiği sersemletme büyüleri başarılı kalkanlarla karşılanırken yüzü memnuniyetini gizlemiyordu.

"Şaşırt onu Remy!" diye bağıran coşkulu ses dikkatini dağıtmadı. Onca savaştan sonra kontrolü elinde tutmayı öğrenmişti.

Savaşlarda en ufak hataların bile büyük bedelleri olduğunu uzun yıllardır biliyordu. Bizzat yaşayarak öğrenmişti.

Çocuk, gelen desteğe karşı sırıtırken başından beri o anı bekliyormuş gibi asasız bir kalkan yaptı. Kalkan gelen büyüyü saptırırken o aynı anda asasını birkaç santim sola kaydırarak kendisine üst üste lanet yollayan adamın arkasında bir yere sabitlemişti.

Saptırılan büyüden hemen sonra gelen stupefy, çocuğun bir salise önce durduğu yeri aşarak boşlukta kaybolurken, adam sırtında hissettiği ani ve keskin acıyla nefesi kesilerek dizlerinin üzerine düşmüştü.

Biraz uzaktan gelen kahkaha sesi çocuğun kıkırtılarına karışırken Hermione hızlı adımlarla adama yaklaşıp ikinci kez aynı nedenden oluşan yarayı iyileştirdi.

"Bunun bu kadar zevkli olduğunu bilseydim Bella benimle her alay ettiğinde ona sokma laneti yollamazdım!" Sirius, hâla gülerken bahçenin ortasında duran üçlüye yaklaşıyordu.

Karısının elini bırakıp hâla dizlerinin üzerinde duran adamın karşısına geçerek elini uzattı. "Ah, merak etme ağrısı yarım saate geçmiş olur." derken sırıtıyordu.

Harry adamın söylediklerine cevap olarak gözlerini devirdikten sonra uzatılan eli tutarak ayağı kalktı. "Bunun bu kadar utanç verici olduğunu bilseydim sana her gün bıkmadan hatırlatırdım."

Diğerleri varis Slytherin'in dediğine gülerken Sirius tek kaşını kaldırarak "Bu bir tavsiye mi?" diye sordu. Varisin cevabı son anda yolundan çekildiği bir sersemletme laneti olmuştu.

Sirius pes edercesine ellerini kaldırırken Harry bakışlarını onları keyifle izleyen kadına çevirerek kibarca gülümsedi. "Black seni sinirlendirniyor ya, Hestia? Eğer kafa dinlemek istersen haber ver, Sirius için birkaç gün sürecek görevler ayarlayabilirim."

Hestia varisi hafifçe dizlerini kırıp küçük bir reverans yaparak selamlarken kıkırdadı. "Aklımda bulunsun, efendim." derken kocasına muzip bir bakış atmıştı.

Harry, kadına küçük bir baş selamı verdikten sonra bakışlarını az önce onu mağlup eden çocuğa çevirip gururla gülümsedi. "Bu yıl kendini epey geliştirmişsin Remus. Umarım bunun arkasında diğer binalara sataşmak yoktur." Son cümlesini sahte bir şüpheyle tek kaşını kaldırarak sormuştu.

Remus Marvolo Potter, Harry ve Hermione Potter çiftinin ilk çocuğuydu ve o sıralar on dört yaşına yeni girmişti. Yeşil gözleri ve Potter hanesinin mirası karışık saçları dışında babasına benzediği söylenemezdi. Daha çok ebeveynlerinin bir karışımı gibiydi.

Çocuk babasının son cümlesinden sonra bıkkın bir nefes vererek "İstesem de yapamam," dedi. Hogwarts'ta üçüncü sınıf bir Slytherin öğrencisiydi ve iki gün önce noel tatiline çıkmışlardı. "Profesör Snape bu konuda fazla acımasız."

Sirius huysuzca bir şeyler mırıldanırken Harry küçük bir kahkaha attı. "Profesör Snape'i kesinlikle destekliyorum, özellikle Gryffindorlular diğerleriyle tartışmayı sever."

Slytherin Varisi (Harry Potter AU)Where stories live. Discover now