47

3.7K 268 125
                                    

"Bir saat sonra
Başbakanlık konutu (Whitehall Caddesi, Downing Sokağı 10 Numara)
Dumbledore, belirsiz
Yoldaşlıktan birkaç üye, kesin."

Güzel ancak hızlıca yazıldığı belli olan el yazısı parşömende belirdiğinde Harry Hermione'nin mesajını zihninden lorduna iletti. Karanlık Lord toplantı odasında değildi, Grindelwald'la birlikte salondaydı.

"İyice hazırlanın, Lucius, şimdiden adrese birkaç ölümyiyen yolla. Gizlenmeyi iyi bilenlerden seç ve çok fazla yaklaşmasınlar. İhtiyarın sihirlerini hissetmesi çok zor değil."

Lucius yavaşça başını salladı. "Elbette, Prens."

Harry daha fazla oyalanmadan salonaun önüne cisimlendi. İçeri girdiğinde babasını veziriyle birlikte karşılıklı otururken buldu. "Toplantı bir saat sonra, savaş planı için vakit çok az, istersen sen de diğerlerine katıl." dedi sarışın adama bakarken.

Grindelwald şaşırmış gibi yaparak "Cidden mi?" dedi hayretle. "Cidden gitmeme izin verecek misin?"

Harry gözlerini devirirken koltuklardan birine oturdu. "İstersen burada kalıp bana şu sır gibi sakladığın büyüyü öğretebilirsin." diye laf attı.

"Neden öğretecekmişim? Bana karşı kullanasın diye mi?"

Harry psikopatça sırıttı. "Neden olmasın?"

Karanlık Lord tüm bu sohbetin dışında kalarak sadece izlemekle yetinmişti. İkisi de sustuğunda varisine döndü. "Yapılan planı takip etmeyecek misin?"

Harry alaycıl ifadesini bırakıp normale döndü. "Hayır, gerek yok. Ama Gellert gitse iyi olur, ihtiyarı en iyi o tanıyor."

Grindelwald "Pekâlâ gidiyorum..." derken ayağı kalkmıştı. "Lordum, Prens..." diyerek iki Slytherin'e selam verdikten sonra kapıya yöneldi. Harry adamın çıkmadan önce kalede cisimlenememekle ilgili söylendiğini duyduğunda gülmeden edememişti.

"Mugglelar korku içinde olmalı." dedi Harry tekrar lorduna dönerken. "Kulenin güpegündüz yıkılması ve saatlerdir kesin bir açıklama yapılmaması onları kaosa sürüklemiştir."

Lord, "Bunun üstüne başbakanlarının ölümü onları daha da korkutacaktır." dediğinde Harry yaslandığı yerden doğruldu.

"Sahi, bu konuyla ilgili bir şey yapacak mıyız? Peşini bırakmayacaklardır."

"Gellert'e emir verdim, mugglelar arasından sadece başbakan ölecek. Bakanlar ve komutanlar için unutturma büyüsü yeterli olacaktır. Tabi bize dair kayıtlı tüm belgeler imha edildikten sonra. Devletin üst düzey yetkililerinin toplu ölümü kaza süsü verilse bile her zaman şüphe uyandırır ancak başbakanın ölümüyle sonuçlanan trajik bir trafik kazasının yankıları fazla uzun sürmez. Bu yüzden bununla idare edeceğiz."

"Peki o karmaşada sadece başbakanın öldüğünden nasıl emin olacaklar?" Voldemort varisinin sorusuna karşılık umursamaz bir tavır takındı.

"Sorumluluk Grindelwald'da. Buna uygun bir plan yapacaktır."

Harry babasının dedikleri karşısında omuz silkmekle yetindi. Son derece mükemmeliyetçi ve kontrol manyağı olsa da bu seferlik planlardan uzak durmakta kararlıydı. Karışmayacaktı.

Yine de içten içe toplantı odasında olmak istediği acı bir gerçekti.

*****

"Başlayalı ne kadar oldu?" diye sorarken bakışları önceden gözcülük için gönderilen ölümyiyenler yerine Başbakanlık Konutu'ndaydı.

Slytherin Varisi (Harry Potter AU)Where stories live. Discover now