53

3.6K 254 199
                                    

Nymphadora, Lucius Malfoy'dan aldığı yeni emirle birlikte evine döndü. Bu günün mutlaka geleceğini zaten biliyordu, hazırlıklıydı.

Birkaç ay önce Draco onun kılığına girerek Dumbledore'un teklifini kabul ettiğinden beri, Lucius'un kontrolünde pek çok bilgi taşımıştı. Çoğu zaten saklanmasında sakınca görülmeyen yasa değişiklikleri ve seherbazlara verilen emirlerle ilgiliydi.

Birkaç kez ölümyiyenlerin yanlışlıkla (!) ağızlarından kaçırdığı suikast planlarından veya Avrupa'daki faaliyetlerden bahsettiği de olmuştu. Bunlar tamamen kendisine duyulan güvenin artması ve sadakatinin kanıtlanması içindi.

Dumbledore Draco'nun eşsiz zihinbendi sayesinde ikna olmuş olabilirdi ancak işe yarar bilgiler gelmediği sürece güven mutlaka sarsılırdı.

Kuzeninin akıllıca yaptığı anlaşma sayesinde, Yoldaşlık Nymphadora'dan haberdar değildi. Draco, ne kadar az kişi bilirse o kadar güvende olacağıyla ilgili bir şeyler söylemiş, Nymphadora'nın Yoldaşlıkla bağını sadece odada bulunan altı kişiyle sınırlamıştı. Dolayısıyla karargâha gitmesi de gerekmiyordu, iletişimi Andromeda'yla sağlıyordu. Bu çok daha rahat davranabilmesini sağlamıştı.

Şimdi götüreceği haberse diğerlerinden farklıydı, Yoldaşlığı büyük bir tuzağa çekmek içindi. Gellert Grindelwald'ın Avrupa'da uzun aralıklarla olsa da birkaç kez yaptığı, bir çok büyücünün katılımıyla gerçekleşen konuşmalarından birinin yeri ve saatini söyleyecekti.

Nymphadora'ya göre bu bilgi Dumbledore'un ortaya çıkması için yeterli değildi ancak düşüncesini dile getirdiğinde Lucius kendisine gayet emin bir şekilde Yoldaşlığın bu habere sessiz kalmayacağını, mutlaka bir baskın planlanacağını söylemişti.

Kız, sorgulayacak konumda olmadığını bilerek sessiz kalmıştı ancak hâla ikna olmuş sayılmazdı. Belki, küçük bir ihtimal bir baskın düzenlenirdi ancak Dumbledore'un ortaya çıkması imkansızdı.

Bir baskın düzenlenirse, Dumbledore gelsin veya gelmesin ihaneti ortaya çıkacaktı. Eğer işler istedikleri gibi gitmezse en azından kendisini kullanmak adına karanlık tarafın ikinci bir şansları olmayacaktı ancak yine de elbette verilen görevi yerine getirecekti. Başka bir lüksü yoktu.

Tüm bu riskleri düşünmesi gereken kişi o değildi ve planı yapanların bunları ön görebilecek kadar zeki olduklarına inanıyordu.

Salona girdiğinde annesini Gelecek Postası okurken bulunca gerginliğini üzerinden atabilmek adına, "Gazete okumak için erken bir saat değil mi?" diye alayla sordu.

Andromeda, kızına tehditkâr bir bakış attıktan sonra gazeteyi katlayıp yanına bıraktı. "Sabah nöbetteydim eve yeni geldim sayılır, okumaya pek fırsatım olmadı." diye açıkladı. "Sen ne yaptın? Önemli bir şeyler var mı?"

Tek eliyle kafasını kaşırken "Galiba var," dedi oyunculukla. Andromeda, kızının söyledikleri üzerine daha çok dikkat kesilerek anlatmaya devam etmesi için sessiz kaldı.

Nymphadora ezberlediği konuşmayı yapmadan önce derin bir nefes alarak "Son zamanlarda, Avrupa'da Yoldaşlığa benzer amaçlarla uğraşan bir topluluk ortaya çıkmış, hiç duydun mu?" diye sordu. Elbette olanlardan haberdardı ancak kendine düşen görevi bilgi taşımakla sınırladığı ve başka hiçbir plana dahil edilmemeyi şart koştuğu için bilmemezlikten gelmesi gerekiyordu.

Andromeda başını sallayarak "Evet haberimiz var." diye onayladı. Yoldaşlık işbirliği için çoktan temasa geçmişti ancak bunu kızına söyleme gereği duymadı.

Dumbledore kendisi söylemese bile Malfoyların öğrenebilecek pek çok yolu olduğunu öne sürerek faaliyetlerin Nymphadora'dan saklanmasını istemişti. Bu 'pek çok yol'un neler olduğunu bilmeseler de sorguladıkları pek söylenemezdi, ihtiyara haddinden fazla güveniyorlardı. Ayrıca zaten Nymphadora da neler olduğunu bilmek istemiyordu, üstelemeye gerek yoktu.

Slytherin Varisi (Harry Potter AU)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin