025

1K 84 14
                                    

The henna day!

Vermoeid bekeek ik mezelf in de spiegel. Ik had wallen van hier tot Tokio. Ik heb al dagen lang amper geslapen door de voorbereidingen van de henna. Mijn hart breekt gewoon letterlijk als ik gewoon denk aan wat mij te wachten staat volgende week, want volgende week zal de bruiloft plaats vinden. Ik heb mezelf gedwongen om er niet telkens over na te denken want telkens als ik er aan denk barst ik in tranen uit.

Ik wil bij anass zijn!
Maar die heeft me volgens mij ook laten zitten denk ik want ik heb nog steeds niets gehoord van hem.

Ik waste mijn gezicht en smeerde een dagcrème op. Ik wilde me net gaan uitkleden om te douchen tot er hard op de badkamer deur werd geklopt.
Geschrokken pakte ik mijn badjas en sloeg die om me heen. "Yasmina" hoorde ik mijn moeder fluisteren. Ik deed de deur open en keek haar vragend aan.

Ze keek snel of er iemand in de gang stond en sloot zich zelf op in de badkamer. "Mama wat doe je?" Vroeg ik verward. "Je vader slaapt nog" zei ze en fluisterde. Ik trok een verward gezicht. "Wat is er aan de hand?" Vroeg ik. "Ik moet met je praten" zei ze. Aan haar gezicht te zien kon ik aflezen dat ze enorm nerveus was. "Vertel"

"Anass heeft me net 10 minuten geleden gebeld. Hij heeft iets voor ons geregeld" zei ze. Ik trok mijn wenkbrauwen omhoog. "Hoe bedoel je? wat heeft hij geregeld?" Vroeg ik. "Hij heeft een huisje voor ons geregeld. Of althans voor jou salim en ik komen misschien later-" voordat ze haar zin kon afmaken werd er geklopt op de badkamer deur. Mijn hart zakte naar de grond en ik hield mijn moeder haar arm vast. Wat als het mijn vader is en hij alles heeft gehoord!

"Hallo?"
Opgelucht nam ik adem. Het was salim die mogool!

Ik deed snel de deur open en keek hem boos aan. Mijn moeder gaf hem een klap op zijn schouder en nam ook opgelucht adem. "Wow wat is er gebeurt?" Vroeg hij en kwam ook de badkamer ingelopen. "Ik ben haar het plan aan het vertellen" zei mijn moeder. Salim knikte en luisterde hoe ons moeder het verhaal vervolgde.

"Jij en salim gaan als eerst naar het huisje en ik kom later. Ik moet eerst nog een paar dingen regelen en als ik daarmee klaar ben kom ik bij jullie intrekken. Dit is allemaal tijdelijk dus neem niet alles mee." Zei ze. Ik voelde een naar gevoel in mijn buik. Alsof er iets niet klopte. "Mama ik ga niet als jij niet blijft!" Zei ik snel. "Yasmina er is geen tijd om hierover te discussiëren!" Zei ze streng. Ik voelde tranen opkomen en beet op mijn lip. "Alsjeblieft mama kom gewoon met ons mee" smeekte ik haar. Ze nam me in haar armen. "Het komt goed yasmina ik zal bij je blijven. Ik zal niet lang weg blijven dat beloof ik" zei ze. Ik knikte en veegde mijn tranen weg.

"Pak je spullen in en geef ze aan salim. Hij zal met al jullie spullen direct naar anass rijden en ze daar afgeven. Jij moet enkel jezelf voorbereiden voor de henna en je vooral niet druk maken'' zei ze tegen me. Ik knikte en ging meteen aan de slag. Ik nam wat pyjama's mee en wat andere kleren. Veel had ik niet nodig dus neem ik alleen de belangrijke dingen mee. Ik deed alles in een tas en gaf het aan salim die zelf ook klaar was met inpakken. Ook mijn moeder had alvast haar tas ingepakt zodat ze dat later niet hoefde te doen. Dat zou dan te veel opvallen. 

'' heb je alles?'' vroeg salim nog snel. Ik knikte en duwde hem snel de deur uit. Terwijl ik salim vanuit het raam zag weg rijden voelde ik mijn telefoon in mijn broekzak trillen. Het was redouane die me belde. Ik nam snel op. ''wat?'' vroeg ik. ''zo jij bent vrolijk'' lachte hij. Ik nam diep adem en hield me in. ''wat wil je redouane?'' vroeg ik boos. ''kan je tegen je vader zeggen dat ik even wat later ben. Ik loop hem al de hele tijd te bellen maar hij neemt niet op'' zei hij. ''had je dan niet gewoon een berichtje kunnen achterlaten ofzo?'' vroeg ik. Het was even stil. "Hallo?" Zei ik. "Laat maar" zei hij kort en hing op.

Ik voelde de woede weer opkomen en kon hem wel wurgen nu. Wie denkt hij wel niet dat hij is?

Ik liep naar boven en kwam mijn vader tegen in de badkamer. Hij was zijn gezicht aan het wassen en keek me aan. "Ga jezelf even klaar maken dan kunnen we zo gaan" zei hij en sloot de deur. Ik zuchtte diep en maakte me snel klaar om naar de zaal te gaan

Incomplete Without Youजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें