?KUMRU ÖĞRETMEN 2.BÖLÜM

16.6K 925 171
                                    

Kızlar yb geldi. Bol oy ve yorum bekliyorum

Herkesten ayrılıp son kez şehrime dönüp baktım. Hoşçakal eks yarim seni çok özleyeceğim. Dudak büküp bakarken yavaşça yerime geçtim ve derince nefes aldım. Kız bu koltukta ne rahatmış valla iyiki babama aldırdım bileti ben kesin gidip saçma sapan alırdım. Huyum kurusun en pahalı ve en kötüsünü alırım.

Sırıtarak etrafı izlerken kulaklığımı taktım. Hadi bakalım Midyat beraber güzel işlere imza atalım.

*****

Ay ay ay boynum, sırtım öf be ne yermiş her yerim tutuldu. Gözlerimi açtığım da uçak inmişti. Ay ne güzel uyumuşum bebek gibi. Esnemek için elimi kaldırmamla üzerimden bir şey düştü. Enem neydi o?

Eğilip yere düşene baktığım da gri bir ceket gördüm. Bu kimin ki? Daha doğru bir soru, bunun benim üzerimde ne işi vardı? Eğilip aldığım da leş gibi parfüm kokusu sarmıştı dört bir yanımı.

Cekete bakarken meraklanıp ceplerine bakma gibi istek geldi. Sonuçta başkasının ceketi ve vermem gerekiyor. Ceplerine bakıp bir şeyler ararken sağ ceketinde bir miktar para ve kartvizit buldum. Aa çok iyi oldu bu en azından arayıp bulabilirim.

Ayağa kalkıp aşağıya indim ve ilerde bavulumu da alıp çıkışa doğru yürüdüm. Etrafı süzerek insanları analiz ederken şalvarlı birisi

"Ağam yoktur!!!"

Diye iki metre öteden bağırıyordu. İlk defa ağa görecektim ve dönüp baktığımda arabanın içindeydi. İnanmıyorum ya insanları bu kadar mı küçük görüyorsunuz? Tıknaz, hak yemekten göbeği şişmiş, Allah'ın pala bıyıklısı gibidir. Cidden ya dizilerdeki ağalar böyle ve demek ki hepsi böyle o yüzden bu profil çizilmiş.

"Kumru!"

Diye yan taraftan bağıran Ceren Abla ile gülümsedim. Babam ben gelmeden önce Ceren Ablayı arayıp "kızım sana emanet ne olursa olsun bana haber ver." deyip emanet etti. Gerçi buradaki tüm tanıdıklarını devreye geçirdi ama olsun Ceren Abla biraz daha iyi.

"Hoşgeldin canım"

Deyip kollarını açtığın da gülerek yanına gittim ve kocaman sarıldım.

Babamın öğrencisiyken ona hayrandım ve hala da öyleyim. Çok zeki,başarılı,aklı başında,kararlarını doğru veren ve oldukça sempatik birisiydi.

"Nasıldı yolculuğun?"

"İyiydi babam yine iyi bir firma bulmuş."

"Zaten Kenan Hocadan alelade bir şey bulmasını bekleyemezdik."

Dedi. Gülümserken hızla elimdeki bavulu alıp çok samimi halde

"Hadi gel Midyat'a geçelim sonra da ben büroma geçeyim. Malum davalar bitmiyor. Bu arada nerede kalıyorsun?"

"Öğretmen evleri varmış or...."

"Ne öğretmen evleri mi?"

Deyip nevri dönmüş halde duruyordu. E nerde kalacaktım? Mardin'de de Efeste olduğu gibi plazalar yokturdur diye düşünüyorum.

"Evet ama....."

"Hayır hocamın kızı gelmiş öyle tek başına bırakmam. Tamam güzeldir o evler ama olmaz. Sen gel bana zaten tek yaşıyorum sadece pek sevgili evlenmekten kaçan enişten var o zaten gelmiyo rahat rahat kalırsın."

Dedi. Ama öyle olmaz ki ben dağınığım o evde iki gün yaşayamazsın. Nasıl red etsem acaba?

"Hiç öyle bakma güzel gözlerinle, ben senin çocukluğunu biliyorum biri bir şey yapsa durmaz atlarsın gözümün önünde durursun."

KUMRU ÖĞRETMEN🕊Where stories live. Discover now