🕊KUMRU ÖĞRETMEN 20.BÖLÜM

8.9K 618 68
                                    


KUMRU ÖĞRETMEN
20. BÖLÜM

Bal kızlar yb geldiiii


"Çocuklar öğretmeniniz geldi hadi şimdi oturalım" dedim. Öğrenciler büyük bahçede konan sandalyelere oturunca bende yanalrından ayrılıp Murat Hocanın yanına gittim.

Ayağa kalkıp öğrencileri selamladığı sırada kapıda giren kişilerle gözlerim açıldı. Baran ve Sidar gelmişti. Sidar'ın üstündeki okul formasıyla gülümsedim. Sanırın artık gitme vakti geldi.

Gidip Baran'ın yanında durdum ve Sidar'a bakıp "güzelim benim iyi ki geldin seninde dinlemeni istiyordum...gerçi anlatan kişi amcan ama olsun öğretmen gözüyle görmeni istedim." dedim. Sidar boynuma sarılınca arkadaşları onu görmüştü. Sidar babasının kucağından inip koşarken kollarımı birbirine bağlayıp gülümsedim.

Murat bir şeyler anlatırken ben Baran'a bakmadan "Artık ev bulmalıyım." dedim. Sonuçta öküz öldü ortaklık bitti. Sidar'ın iyileşmesiyle kalmamın bir anlamı yok.

Baran ders programı anlatan kuzenine baktı ve iç çekip "İstediğin kadar kalabilirsin" dedi. Ama kalmak istemiyorum ama kalmam da lazım. Eğer o Baran denen adam beni tek bulursa annemden emdiğim sütü burnumdan getirir ki valla eminim bunu icraate döker.

Aslında sorunum başkaydı. Baran...o farklılığın kafamı karıştırıyor ve gerçekten beni rahatsız ediyordu. Durmayıp ona döndüm. Kaçırmadığım emin bakışlarımla onu izleyerek "Neden bunu yapıyorsun?" dedim. Her halükarda beni anlıyorsun ama öküz davranmaktan geri kaçmıyorsun.

Anlamamış gibi yapıp göz ucuyla baktı."Ne yapıyorum? "Dedi. Daha ne yapacaksın beni deli ediyorsun!

Kaşlarımı çatıp yoğunlaşamaıdğım söyleşiyi kenarıya bırakıp " Beni delirtiyorsun"dediğim de sinirden resmen soluyordum ama o eğlenircesine sırıtıp "evet kadınlar üzerinde öyle bir etkim olduğunu hep söylerler" dedi.

Hay seni de o kadınları da! Resmen bana şey dedi ya! Yüzüm kızarırken bağırma isteği baş göstermişti. Dişlerimi sıkarak "Ne dediğimi gayet iyi biliyorsun sakın çarpıtma!" dedim.

Umursamaz tavırla aniden bana döndü ve bir adım atıp "Anlat dinliyorum" dedi. Ama sen üstüme böyle zebellah gibi gelirsen ben anlatamam ki!

"Se-sen.....sen hep aklımı karıştırıyorsun. Bazen iyisin bazen kötüsün....hangisi gerçek sensin...ya da neden kötü davranıyorsun?" Dedim. Sorumu gayet net anlattığımı düşünerek ona baktım. Biliyorum başka şeyler var ama ne bilmiyorum.

Onu izlerken ceketinin içinden çıkardığı sigarayı görünce hadsiz davranıp elinden aldım."Okuldasın"dedim. Bana anlamsızca bakarken Murat'ın bizi izlediğini gördüm. Sigarayı cebine koyup daha fazla durmayıp sahneye doğru yürüdüm. Şuna bak ya okulda sigara mı içiyorsun?

İlk geldiğimdeki "Ağa" siması şuan Baran'a oturuyordu. Cidden neden böyle şeyler yapıyor....neden ondan nefret etmemi sağlıyor?

Düşüncelerim dönüp dururken konuşma bitmişti ve çocuklar konuşmaları dikkatle dinlemiş sorular soruyordu. Onların böyle olması beni mutlu ederken Murat inip yanıma geldi.

Samimiyetine güvendiğim için çağırmıştım ve güzel bir teşekkürü hak ediyor.

"Hocam çok teşekkür ederim kırmayıp geldiniz." dedim. Hiç ağa rolünün olmaması beni mutlu ederken Murat gülümseyip "İşim bu benim ama....bu kez bencil olup sana kahve ısmarlama şansı verebilirim." demesiyle kıkırdadım. Demek kahve şansı ama Murat bey burada benden başka egolu olamaz.

KUMRU ÖĞRETMEN🕊Where stories live. Discover now