10 | Hipogrif Yolculuğu

3.7K 338 192
                                    

《¤》

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

《¤》

Sirius Black tam bitkibilim serasına doğru yola çıkmıştı ki arkadan James'in ona seslendiğini duydu. Durup arkadaşının yanına gelmesini bekledikten sonra ona ne istiyorsun der gibi baktı.

"Hey şampiyon sakin ol. " dedi James gülerek." Nereye gidiyorsun böyle aceleyle?"

"Quinn'in yanına."diye mırıldandı Sirius. "Bu sabah ondan özür diledim ve şimdi de gönlünü almam gerekiyor."

James bir ıslık çaldı. "Bizim Black bir kızla bu kadar uğraşacaktı ha. Hayatta inanmazdım."

Sirius göz devirdi. "Saçmalama istersen. Sadece dün haksızdım o yüzden. Eee sen artık beni yalnız mı bıraksan diyorum?"

James, Sirius'un omuzuna kolunu attı. "Öyle bir şey yapmaya hiç niyetim yok. Bu anı kaçırmak istemiyorum."

İki genç birbirleriyle şakalaşarak bitkibilim serasına doğru yol aldılar. Seranın girişine geldiklerinde birinin "Sersemlet. " diye bağırdığını duydular. Birbirlerine baktılar ve anlaşmış gibi koşmaya başladılar.

Sirius'un çenesi gerildi. Ne halt dönüyordu burada? Arkadan, onunla beraber koşan James'in ayak sesini duyabiliyordu. Serada sola doğru döndüğünde gördükleri karşısında şok oldu. Felix Rosier ve yandaşı Mulciber, Riley'i taşıyorlardı. Kızın hareketsizliğinden bayılmış olduğu anlaşılıyordu. Mulciber, Sirius ve James'i görünce Riley'nin bacaklarını bırakıp tüm gücüyle koşmaya başladı. Sirius da Mulciber'ın kaçmasını umursamayıp Felix'i yakasından yakaladı. Yüzüne yumruk attınca çocuk acıyla yere düştü. Sirius ise Riley'nin yanına çömeldi.

James yumruk ile sersemlemiş olan Felix'i tişörtünden tutup kaldırdı. "Ne istiyordunuz kızdan?"

Felix ağzından akan kanı umursamayıp kahkaha attı. " Bu aptal bana dün saygısızlık yaptı ve bilirsin Potter bana saygısızlık yapanlar bunu en ağır biçimide öderler."

James Felix'in yüzüne tükürüp "Ruh hastası manyak."diye mırıldandı. Sonra da çocuğun teprenmemesi için asasını kaldırdı. "Petrificus Totalus."

Sirius kollarında yatan Riley'i uyandırmaya çalışıyordu. Gözleri açık olmadığında o kadar masum görünüyordu ki kimse bir baş belası olduğuna inanmazdı. "Hey uyan baş belası. "

"İstersen bir öpücük ver de öyle uyansın Pati."dedi James dalga geçerek. " Sen Quinn'i muhteşem öpücüğünle uyandırırken ben de şu ruh hastasını Slughorn'un yanına götüreyim."

Sirius yerde hareketsiz yatan Felix'i görünce gülümsedi."Onu nasıl götürmeyi planlıyorsun Çatalak?"

James arkadaşına cevaben bir büyü mırıldandı. Felix yerden havalanmaya başladı. James ise onu asasıyla yönlendiriyordu. "Gözün arkada kalmasın Pati. Onu zindanlara götürene kadar bütün duvarlara çarptığından emin olacağım."

Marauders And Riley QuinnHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin