18 | Balo

3.1K 257 427
                                    

《¤》

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

《¤》

Ertesi sabah Lucy kahvaltı masasında elindeki kağıda bakıyordu. Nicolé İksirinin yapım aşamaları ve gerekli olan malzemeleri okuyordu.

Nicolé İksiri gerekli Malzemeler

Pirşakır Tüyleri
Sıçan Kuyruğu
Armadillo Safrası
Ezilmiş yılan dili
Zarkanatlı Sinekler
Strigayı uyandıran cadı veya büyücünün bir damla kanı

Yapım Aşamaları
Zarkantlı sinekler sıcak suyun içine atılarak iki gün pişirilir. Bu aşamadan iksirin yeşil bir kıvam aldığı görülecektir. On saat dinlenmeye bırakıldıktan sonra sıçan kuyuruğunun ince bir şekilde doğranıp kazanın içine atılır. İçindeki sıvı kaynadığında ise üç şişe Armadillo Safrası dökülür. İksirin rengi sarımsı olduğu anda -bu süreç genellikle bir aya yakın sürer.- diğer malzemeler atılır. En son kan sıvının içine döküldüğunde ise iksir rengi turuncuya döner ve hazır olur.

Yapım Süresi : Neredeyse iki aydır. Büyücünün veya cadının ustalığına bağlı bu süre değişebilir.

Uyarı : Bu iksirin yanlış yapımı sonucu kurbanlara içirmek ölümcüldür. Bu yüzden yapan kişi iksiri test etmek için kendisine yahut başka birine içirtmelidir. Eğer içen kişi yavaşça zehirlenerk ölürse bu doğru yapılmış olduğu anlamına gelir. Çünkü Nicolé iksiri kurbanları iyleştirirken normal insanlar için ölümcüldür. Ve iksir, başka sıvılarla zayıflatılmadan direk içirilmelidir.Anna Nicolé iksiri yaptıktan sonra düşmanlarının üzerinde denemiştir.

Lucy sıkıntıyla başını kağıttan kaldırdı. "Bunun yapımı çok tehlikeli Riley." dedi karşısında oturan kıza.

"Başka şansımız yok. " dedi Riley umutusuzca.

"Deneyen kişi ölüyorsa iksir yapıldıktan sonra onu kim deneyecek? "

"Panzehrini araştırıyorum."dedi Riley. "Eğer panzehirini de yapabilirsek ya da alabilirsek denememizde hiçbir sorun kalmayacaktır."

Lucy başını iki yana salladı. Bu fikir aklına yatmamıştı. "Hem Darya'nın kanını nasıl almayı düşünüyorsun?"

"Orası kolay."dedi Riley hınzı bir gülümsemeyle. "Balodan sonra o işi sen bana bırak."

Lucy tam cevap vermek üzereydi ki biri omuzuna dokunarak onu durdurdu. Kız arkasını dönmesiyle Gryffindor Quidditch takım kaptanı Awold'u görmesi bir oldu. "Günaydın Rosier."

Lucy karşılık verdi. Gözü, Awold'un elinde tuttuğu kağıda kaydı. "Elinde tuttuğun ne?"

Awold ikiye katlanmış kağıdı açtı. "Aslında ben de sana bunu göstermek için gelmiştim. Quidditch maçlarının tarihi belli oldu."

Marauders And Riley QuinnHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin